Darlings

Thursday, December 2, 2010

Review session 5: Shawls

Salam fellas. Lama betul saya ambik masa nak siap kan entry ni . Habis saya godek godek lappy cari folder lama lama punya. Lepas tu cari gambar shawl. Untuk readers yang tersayang. ala hari ni sesi beramas mesra dengan shawls.
Saya memang GILA SHAWLS. erkk kawan kawan pun geleng kepala jek. Tak reti nak cakap apa dah. Degil punya budak. Kadang kadang saya sendiri pun naik semak tengok shawls yang banyak. Tak tau mana nak campak. Hanger pun tak muat. Tak tau kena beli berapa lagi hanger gelung tu.
Nasib baik sekarang ni bersepah jual hanger gelung tu. So bila bila masa boleh p rembat satu lagi.
Saya terpikir jugak nak let go. Tapi sayang pulak. Kawan kawan ada jugak yang tanya. tak mau jual ka. Haish, boleh jek nak jual. Nanti kalau ada yang tanya. Saya nak let go jek la. Menyemak kan mata aje shawl yang tak mau pakai dah.
oke oke, jangan nak membebel panjang panjang. Mari kita berkenal kenalan dengan shawls yang hangat dipasaran sekarang ni.
stripey cotton tshirt 2 tones
picha credit to shawlerz enterprise.
Sila terjah. Banyak shawl yang menggoda jiwa. apa yang best pasal blogshop ni tau pe. Lagi laju dari blogshop lain. Contoh nya, blogshop lain tak jual pun lagi shawl ni. dia dah jual dah. first time saya tengok shawl ni dekat Radiusite. Tapi biasa la. radiusite kan macam pisang goreng panas. SOLD OUT. so siapa siapa yang interested boleh terjah sekarang. Harga affordable sangat sangat. Masa mula mula tengok tu, saya dah jatuh cinta dengan shawl ni. cun ah. Rasa nak borong jek semua. Tunggu r tunggu. Saya nak jugak satu shawl ni. saya rasa semua color saya nak. hehe. Gila tamak!
Diamond Shawl.
Saya jatuh cinta jugak dengan shawl ni. Sebab suka sangat diamond kat tepi tepi tu.Diamond tu buat shawl ni nampak menarik tertarik. Memang da boom lah. (bagi saya la) Bila ntoh nak dapat satu shawl ni. Dah lama jugak saya usha. Usha jek la. Hari tu cari jugak dekat pasar malam. Rare sikit. Sebab memang tak jumpa. May be kena p Jalan tar dulu agak nya. Tapi saya rasa kat stadium shah alam pun ada ni.
Shawl sirip.
ah memang trendy habis lah dengan design ala ala ombak sikit. unik pun hado. cantik kan. Lepas tu ada rambu ramba pulak kat bawah. saya kureng gemar dengan rambu ramba. tapi sekali skala boleh la.
shawl crumple. budak bajet artis selalu macam ni.
Shawl ni pun tengah hot sekarang. Hari tu time p pasar malam ingat nak rembat la sehelai. tapi sekali harga 20 hinggit. Boleh tahan la akak kan. last last saya rembat shawl gipsi. Saya suka colorful macam ni. Baru rasa happening sikit hidup ni. tak pe takpe . nanti saya rembat jugak. tak tau la bila nak kaya neh.
shawl earring a.k.a shawl gipsi. oke kita zoom bagi dekat sikit.. ai suka la u ala ala earing gitu..sonok maen maen ngn earing tu
Diantara shawl yang senang nak di gaya kan. tak payah guna pin pun boleh. Time raya hari tu saya pakai shawl gipsi ni. suka suka. tapi ada yang pandang pelik pulak. haiyak. Biasa lah. kat sini tak ramai lagi yang pakai shawl ni.
cotton shawl 2 tones.
Ini antara feveret saya sebab selesa sangat pakai. kadang kadang saya tak guna pin pun pakai shawl jenis ni. kain pun sejuk jek. Tapi saya ada satu color jek. patot shawl ni patot rembat banyak banyak sebab selesa & takpanas.
Pashmina.
Saya banyak koleksi pashmina. tapi pashmina ni agak panas sikit. sebab material nya tebal sikit & tak menyerap peluh. tapi saya bantai ajek. kalau rasa cantik, saya beli jek.
Shawl pakistan a.k.a benazir.
Saya dah lama nak shawl ni. Tapi kalau p pasar malam. tak de pulak. tu yang malas tu. cantik oh shawl ni. ekslusif gitu. ntah tahun bila dapat. sat agi kempunan jugak lah nak shawl ni. ada orang nak tolong hadiah kan tak? ai nak dark blue punya color. hehe
okeh. actually banyak lagi yang nak review, tapi tenet slow nak ma mpos la. tunggu upload gambar aje dah berjam jam. so saya stop sampai sini jek. babai.

14 comments:

ayu jazari said...

nt aja aku pkai shawl..muahaha~

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

yeah

itu dia
silent reader aku

haha
hr ni rajin pulok eh die komen

kang bagus kalo komen tiap entry

haha
nak ajar?
eh

mu lg expert dr ak
hehe

ayu jazari said...

hahaha..
male nih mood t'lebey baek :)
wah perli baek punye..

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

haha

buke mung ke perli baek punya suh ajr pakai shawl

ades mu ni

Indah Mulya said...

ini adalah salah satu sebab kenapa sy nk balek msia sis..hehe

~ As ~ said...

cotton shawl mmg terbaik, menyesal tak borong byk2 ari tu..huhuhu...

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

@ indah mulya,

hehe


kan kan..

kalau dok indon ok lagi

boleh lagi borong..

xpun online

nanie said...

nani ada 1 diamond shawl..lmbut je sis..tp diamond 2 slalu t'cbut..huhu

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

kak as,

yep

cotton shawl memang terbaik..
lain kali kena rembat satu kodi terus

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

nanie,

ala

cpt tercabut ke diamond nya
ni yg tak best ni.

thx 4 ur info dear.

eesyaheera said...

i baru nak beli crumple shawl. hehe.

dira aziz said...

teheeeeee kita memang pengila shawl kan sis lyaaa!!!

kupu-kupu_cinta said...

uiksss lalinkkk.... x yah la jual.. x syg ke.. law noma syg kot. hihi.

FarhanaFabulous said...

samela kite..suke sgt shawl pakistan tu..memang nak buat collection sbb gojes !

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger