Darlings

Sunday, December 26, 2010

Shawls? Tudung Instant? Tudung bawal?

Salam. Kauorang tengah buat apa tuh. dah makan? Kalau tak makan lagi meh la rumah aku. Nasi ada la. Lauk kauorang bawak sendirik sebab papa aku dah licin kan semua lauk pauk yang ado.
Itu berbasi basi dengan kauorang jek.
eh tengok tengok. Best nya kan kalau aku boleh pakai tudung bawal kemas macam dulu. aku teringin jugak nak jadi macam dulu , sekali sekala melaram dengan tudung bawal. Tapi tak boleh. Asal aku pakai tudung bawal mesti rasa nak terbukak jek pin tuh. confirm aku betol kan tudung 2 minit sekali. 5 saat sekali tengok cermin.
Tapi bila feeling feeling nak paakai tudung bawal jugak, aku layan kan jek la. 5 saat sekali tengok cermin pun sanggup lah. Demi Mr Razman punya pasal. haaa. Aku pun tak la apasal dia suka sangat tengok girl pakai tudung bawal. Kalau aku pakai shawl, nak pandang aku pun tak nak agak nya. Kalau aku pakai tudung bawal jek, dari jauh lagi dia dah senyum senyum.
Lelaki memang suka girls pakai tudung bawal eh, kenaapa? sebab kauorang tak suka tengok awek kauorang pakai shawl? biar aku teka, sebab pakai shawl mesti muka bulat macam belon. Macam tu ke?
Aku tengok gambar ni terus aku teringat dekat kuantan. Sabar sabar. kan impian aku nak kerja dekat kuantan nanti.
2008
Feh, aku rasa paling kemas dah ni pakai tudung bawal. entah mana aku campak tudung ni sekarang. nanti aku nak feeling feeling paakai tudung ni balik lah.
Shawl? Ini memang kegilaan aku sekarang. Shawl ni bila pakai tak semak tau kenapa? sebab aku suka lilit kemas kemas. bukan lah sampai kau tercekik tak boleh makan nasi, lilit tu beragak lah. KEKEMASAN itu penting. SERABAI itu semak. tak pakai branded branded tak pe, tapi kau jangan serabai. motto tahun baru aku.
"psst aku memang sengaja letak gambar parkinson ni, ala bukan kauorang tak biasa tengok aku pakai shawl kan."
Tudung Instant? Aku bukan tak suka pakai. padahal tudung ni lah paling senang nak pakai. men sarung jek kan.
Tapi aku rasa muka aku macam mak cik. melebih lebih pulak perasaan aku kan. itu pun aku rembat tudung umi aku.
Best jugak awning tudung ni. Aku ada jugak la nak try pakai tudung yang tengah hot sekarang ni, tudung rozita che wan. cantik ah.
Tapi aku tak ready lagi. Tapi aku nak pakai jugak nanti. banyak tapi pulak kau ni. Nanti nanti la.
Tak lama lagi dah nak start practical . So kena la dress up ala ala matang sikit. Matang yang macam mana tu akupun tak tau. Mana satu pilihan kauorang. Shawls, tudung instant? or tudung bawal?

13 comments:

nanie said...

kalau nani,peg kls,wjib tdung bawal..
klau kuar,msti shawl..
tp tdung awning tu nani ase muka nani mcm mak cik..huhu

Sarah-rah-rah said...

tudung instant, masa nak angkat kain
tudung bawal, masa keluar semua
selendang, webcam dgn kawan ^_^

hihi..

izwan7 said...

pakaila ape pun lyaa..
asalkan ikhlas ko nk tutup aurat :)
slmt berpraktikal

amiYo said...

macam2 la tudung zaman skarang ni ye..mmg menjadi lah serangan secara halus org kafir nk jatuh kn Islam...

sab said...

btul2. tudung bawal nth ke mane dh sab cmpak. haha.

Anisa Hang Tuah said...

lya pakai ape2 pun cantik
(:

CIK CIRA said...

akak pakai pe2 pun tetap nmpk cantik la sbb akak mmg cantik ... =)

hana said...

akak pkai shwls ngn tdung bwl laa cantek :)

* f i f y said...

winduu umah im8................
hahhahaaha ;)

* f i f y said...

eh silap...
im8 pulok...
im6...
tehehe
typo

..DaK KeCiK.. said...

inda seswai kai tudung bawal jer.
=(

Indah Mulya said...

lin pn ske shawl kot..ske pkai longgar2..
xbape ske ngn tdung instant..rs cm pelik je..2 3 ari lepas try pkai bawal balek..mmg ssh ar sis..rs peliksss je..tp pkai jugak sbb nk cepat..hoho

miss auni said...

salam cik lyaa...
tdung bwal mmg lg kmas..
dri pglaman auni, rmai bf2 suke gk la tgok gf dye pkai tdung bwal..
bf sy pn cm tu...:)
slendang tu pkai time kuar ngn kwn2 jerk...:)

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger