Darlings

Tuesday, December 14, 2010

Berjimba jimbaan secara kecilan

Salam. Hallu Fellas. Lambat sikit hupdate hari ni.
Exhausted betol. Bangun pagi pagi hari ni mata macam panda. Semalam dah pikir punya pikir kan. Tak mau guna ganti diri saya dah kat belog.
Rasa macam hipokrit saja. Masa mula mula blogging dulu guna Lya, then tukar jadi saya. Masih tak serasi dengan jiwa. Rasa macam buat buat baik.
Padahal aku bukan jenis yang bersopan. Nak nak pulak selalu dapat gelaran minah kecoh. Baru warna warni hidup.
siapa tak suka tak payah la kawan & buat buat suka kawan dengan aku. Macam aku tak tau kan siapa ikhlas & tak ikhlas. aku layan je perangai siapa siapa tak ikhlas tu. Kalau kau mintak tolong. aku tolong jek.
Tapi bila sampai tahap aku menyampah sangat dengan kau. Jangan harap aku pandang muka manusia jenis macam ni dah.
Konklusi nya. Kawan dengan orang tu biar ikhlas. jangan bersebab boleh? Jangan pandai guna guna kawan. Time susah pandai cari kawan. Time senang, kau mendongak tengok langit jek. Rasa diri hebat sangat.
Kawan aku yang kat bawah ni, time senang dia ada, time susah pun dia ada. Sebab tu orang panggil ni kawan.
Bukan parasit.
Menumpang kesenangan orang jek.
Caption gambar nih: Meh nak tanya sikit pada yang expert: Macamana nak lentik kan bulu mata. Jangan jawab lentik dengan pengepit bulu mata. Bulu mata penyapu. Tak kan lut dengan pengepit bulu mata.
Kalau nak buat jugak. kena tunggu 3 jam baru bebetol lentik. Tu pun tahan 15 minit agak nya. Pernah try pengepit bulu mata yang letrik punya.
Pergh!!! Itu pun ambik masa setengah jam. Gila dasat kan tahap penyapu bulu mata aku.
Sekarang baru nak masuk cerita yang ada bau bau bacang dengan tajuk entry. Semalam dalam pukul 2. Melefak dengan kawan aku time diploma dulu. Lama tak lepak sekali.
Masing masing ada komitmen belajar. Dia kat dungun, aku kat puncak alam. Tapi masalah jarak tak jadik hal la. orang cakap kalau kawan tu. Tetap kawan kan.
Bukan nya nak berjoli sangat pun . Boleh jumpa kawan pun dah kira ok.
Tapi kebetulan dia nak cari baju, aku teman dia p kb mall. Tak sangka banyak gila baju baju yang cun kat kb mall tu. Price pun affordable untuk students. Nak nak sekarang ni tengah in trend puff kan. Tapi aku kureng gemar sikit. Ada 2 helai pun jarang pakai sebab tak sesuai dengan aku kot.
Dah sampai kb mall, Ex skoolmate pulak text tanya keluar ke tak. Macam tau tau jek kan. So ajak la dia melefak sekali . Seronok oh boleh jalan jalan. Tak beli barang pun tak pe * yang ni tipu , sebab tangan mesti gatal nak shopping*.
Then melefak sambil bergosip dekat mcd jap. Perut asyik munyi munyian. bising betol perut nih. Dah habis melefak reti reti la balik rumah. Kang tak pasal kena cepuk dengan bapak sebab lambat balik.
kenal kan meh. Kawan aku. wahida zakaria. putih melepak melambang gadis kelantan sejati. eh aku pun sejati jugak weh . mentang mentang aku tak putih melefak.
Kami ex SCCIPIANZ. kawan kawan aku ambik medic, fisio, kimia gunaan, farmacy. aku sesat ambik customer service. Rasa nak sorok muka bawah katil.
Ini la gamak nya kalau ada kawan yang tinggi macam galah. eh tak berapa galah lah sebab aku yang kemetot. Itu pun dah pakai high heel. Tapi masih kemetot. apa nak cakap
Maaf lah. aku kebulur sangat sangat. Tapi sudah nya aku makan tak habis jugak
disudahi dengan gambar gadis bertiga. eh gadis lagi tau. wanita tu dewasa sangat. beboi. Nanti ak nak ambik award & tag yang kau orang bagi.

23 comments:

Anisa Hang Tuah said...

lyaa..cantiknye kamuuuu

:)

cantik sgt2

fasha said...

grang jugak lya ni yee..hehehe..
takot fasha...
nice pic..huhu

Marya Hana . said...

lyaa, yep xya hipokriit ah.
same je ngan i an..?
perangai anak monyet.. keh keh ..

uu, zaman skrg nak carik kawan yg betol2 "kawan" mmg susah. kawan yg menjatohkan kawan sndri ramai.. kawan yg kawan ngan kite ade tujuan ramai jugak.. pokok pangkalnye, kite kene pandai menilai.. ye dok..?

~aL!n~ said...

u...i kawan yang ssh senang tau..hahaha kalo man baca terus muntah ijau ni..

wah nant kite lepak sesame ye..pas i free..bile agaknya eh..hahaha

* f i f y said...

nape lya lalink?
sumone back stabber u meh??
cool2....
meet ngan ida ea...
windu...!
t free kte jumpe!
geram bape kali plan tak jadi ni..
aish..
sayang, bout ur lashes 2 kan...
i suggest u try kai fake lashes...
try la... i da penah kai...
mayb u ase sesuai ke...
:)

* f i f y said...

nk tambah sket...
bout membe yg time senang tak hengat dunie tuh..
aku mmg sokong 100% percent!!
giler aku da rase bende tuh...
sakit ati nk mampos..
ko taw sape..
t kte meet aku bkk cite kt ko...
;)

wirdawahid said...

best tak belajar customer services?

akak cantikk !

Lyaa Suriany said...

anisa,

khayalan je tu nisa
nisa lg cantik

Lyaa Suriany said...

fasha,


kebenaran nya lya mmg grg fasha
haha
kalau org wat skt hati la..

Lyaa Suriany said...

yaya,

yep

buat baik dengan org
tp org buat taik ngn kita

maki pun tak guna
lg dapat dosa ade la

Lyaa Suriany said...

alin,

haha
dia tak baca smpai part comment kot

ok
nnti roger
jgn sampai i p sana u baru nak ajk
haha

Lyaa Suriany said...

fy yayunk

yunk
u tau kan
backstabber is everywhere
susa nak cr org yg betol2 suke kita

ok
i tak sbr nk dgr cite u neh

Lyaa Suriany said...

wirda

thnks dik

best
enjoy walopun kadang2 skt hotak..

hehe

Izyan Helmi said...

dulu i ade sorg kawan yg backstabber.
mula2 mmg xdpt nak maafkn die. tp lm2 pk balik sedangkn nabi pun memaafkn umatnye..inikn pula kite sesama manusia.

SyASyA said...

comel je lyaa pkai reben tuh!suke sya tgk ;)

nanie said...

sis,comel la reben tu..
pinjam bole?lalala

ha'a,betul tu..
time snang,dongak ke langit je..
t'sepak batu baru tau..kan sis kan?

eesyaheera said...

jumpa kawan seronok boleh cerita masalah. tu lah kawan. susah senang ada dengan kita

lyaa, apasal sebut melefak? hehe

Lyaa Suriany said...

wirda,

cust service?

best dik

enjoy plus stress..

haha

Lyaa Suriany said...

izyan,

i banyak sgt dah kena backstabber ni..

sigh..

Lyaa Suriany said...

sya,

sya lg comel pakai ribbon tu

Lyaa Suriany said...

nanie

boleh boleh
hehe

meh ambik kat sini

bia dia terspk
bia sedar diri sikit..

Lyaa Suriany said...

ee,

yep
kawan time lepak berspak

kwn yg share tisu nangis sama2 tak jumpa lg

lolitasinta said...

awww . chntekk uu !!
;DD

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger