Darlings

Thursday, December 2, 2010

Disember a.k.a musim hujan

Salam. Holla. Fellas. Eh tiba tiba gedik nak full stop banyak kali. hari korang buat apa heh? Bohsan, bohring. Hujan jek. Biasa lah kan. Dah disember. Nak keluar berjimba pun pikir 800 kali. Mana tak nya kau nak berjimba tengah tengah hujan ke? Nak p pantai tak boleh. Nak p bershopping memang la dalam mall( macam banyak mall) tapi kawan-kawan pun tak nak keluar kalau hujan hujan macam ni.
auwww sejuk memedang. syiok dok berbungkus dalam selimut. sedar sedar mak masuk bilik piat telinga anak dara malas bangun pagi. Time time hujan macam ni, kadang tu tak sedar dah pukul berapa. Biasa kalau bangun tidur pukul 11 boleh terlajak sampai pukul 2 sebab ingat pagi lagi. hehe. amacam? ada berani buat menantu? pikir punya pikir. amenda la motip entry ni ek? ntoh. saya pun tak tau. title pun tak tau nak letak pe. Nanti kan saya letak title tak relate dengan content. marah tak marah tak. tak kan.
eh tadi kan. Saya pergi pejabat pos kubang kerian kejap. ambik parcel. Dan dan la parcel saya sampai hari saya gerak balik puncak alam hari tu. elok pulak tak ada orang kat rumah. Terpaksa la p ambik sendiri kat pejabat pos tuh. Seminggu jugak la peram parcel saya tu. Sampai lunyai dah envelope tuh.
Tengah pokai boleh shopping? hah, itu la guna ada mak ayah kan. Hulur hulur la seposen dua. kalau tak hulur, tak ada lah baju baru kan.
Then ajak kesayangan saya tuh p breakfast & lepaking sambil gosiping dekat kfc dekat 2 jam. Melefak betul betul ni. Kesayangan saya ponteng kelas tadi.".Pandai la kau kan. jadi kan aku alasan ponteng kelas. tak pasal aku ada share dosa sekali."
Dah puas melefak tu, reti reti la balik. Mak bapak tak tau keluar tuh . kang balik ada yang hilang punca cari anak tak jumpa. oh mak ayah saya memang pantang dia balik saya tak ada kat rumah. ye lah, saya kan budak 12 tahun. Di bawah pengawasan mak ayah lagi. sigh! Bila kembali ke pangkal jalan. sambung melefak kat rumah pulak.
Then bagi inner syria yang saya beli masa balik puncak alam hari tu dekat kesayangan. Bagi dia testing testing inner, saya sebok kan diri testing baju. oh. daripada 5 star. saya bagi 5 star jugak. puas hati betul. Sebab saya suka t shirt yang labuh bawah bontot. Memang kena dengan taste saya lah! terbaik. lain kali kita shopping lagi.
ini parcel saya. ye la. tak kan parcel orang lain nak tempek kat sini pulak.
Tips untuk mengelak kan orang cakap awak gemuk. buat mulut macam tu. bila orang cakap chubby. bidas balik. eh mana ada aku chubby. kau tengok la tu. kang aku tengah nak tahan muntah tu.

5 comments:

Anisa Hang Tuah said...

maakk aih
lya ni comel laaaa

dira aziz said...

hahaaaaaaaaaaa jom2 habeeeeeeesssss kan duit!!!!

tang tidoooo kte same jgk la sis!!!awwwwwwwwwwwwwwwwww hahahaha

Aisyah AR said...

huhu...i loveeeee rainy day....sleppp....tgk katil...sleep..hahhaha!!!

nanie said...

nani pn suke amk gmbr gn mlut cm g2..haha

rainbowskittle said...

mana ada gemuk ! DUSH DUSH DUSH
tumbuk tumbuk manja sikit. keddiiing kot.

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger