Darlings

Tuesday, December 28, 2010

Tips lagi

Salam,
Entry sebelom ni aku ada post pasal tips kecantikan kan. Tapi ada yang tanya kot kot ada cara lain untuk hilang kan jerawat sebab susah nak dapapt aloe vera yang segar dari ladang. okeh la. aku terlupa satu benda. sebab aku jarang buat, tapi malam ni aku tiba tiba teringat. kauorang nak tau cara lain untuk hilang kan jerawat? haaaa.
UBI KENTANG.
bukan gila kentang okeh. cara dia mudah sangat. Kauorang hiris nipis nipis. then tempek dekat kawasan jerawat tuh. amal amal kan selalu.
Tips ni kawan aku yang selalu buat. dia selalu suh mak dia beli ubi kentang dengan umi aku then balik buat facial sendiri kat rumah. saving jugak kan. satu lagi, yang paling best pasal ubi kentang kauorang tau pe?
kauorang jangan la jawab cheezy wedges pulak. aku cium laju laju kan. meh sini nak ajar, kauorang p beli ubi kentang, lepas tu kauorang p parut ubi kentang tu , last sekali tempek dekat lingkaran gelap bawah mata kauorang tu. ala nama canggih sikit eye bag ler. try le. selain dari kauorang boleh hilang kan eye bag, tapi boleh jugak melambat proses kedutan di muka.
Boleh p try sekarang. aku nak p menyebok kat blog kauorang pulak ni..

10 comments:

KizZ said...

Yeah..lepas ni nak tanam ibu kentang banyak-banyak gituuu..

Jom skodeng,
Kuasa Seorang Wanita

O'gosh said...

Haha...Tq my lifesaver..mmg tangah ada sebijik kat bawah idung ni..naik tensen dah letak oxy..nak picit takut...huhu

O'gosh said...

Jom join GA...akak TAG Lyaa

http://simplyakuogosh.blogspot.com/2010/12/ladyell-buat-giveawayjom-join.html

ciiima said...

thanks for the tips..nak try la buat sebab geram je gelap bawah mata ni

sab said...

wow..bgus gak petua nieh. :)

HaNa HoNeY said...

pergh betoi ke??
nak try la
my eyebag dah makin menjadi jadi
takot org tgknyer
hahaha

Enna Banana said...

enna nka try ini tips! yeayy! :D

ayulunera said...

siyes ke.....fes time denga ni..ubi kentang mmg fevret...hehe...
tak yah campor air ea???
kalo jerawat kecik2 mujarab tak..??

nub said...

ubi lenyek? bahahha

CikHanis said...

wah!
bagus la petua2 ne.
xpna wt!
hee

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger