Darlings

Saturday, December 31, 2011

Pahit Manis 2011

Pejam celik dah nak masuk 2012. Hidup aku macam orang lain jugak, Ada pasang surut. Ada naik turun. Ada suka duka, Ada masam, masin, manis, pahit. Complete.

January - April 2011
Masih bergelar student UiTM. Start berpraktikal di PADAT. Even 4 bulan praktikal kat PADAT, tapi banyak juga pahit manis . Mula kenal orang baru, Mula rasa suasana kerja, even tak mencabar, tapi memang pengalaman baru bagi aku. Baru merasa macamana orang government bekerja. Sebab masa diploma aku merasa praktikal kat swasta kan. 

Yang paling aku tak boleh nak lupa, bila dapat kawan kawan yang boleh bergelak ketawa sama sama, masak sama sama, picnic sama sama, camwhoring sama sama, balik kerja sama sama, menangis sama sama, .  Seriously. Rindu.
Miss the moment. Nisak pulak xdo dalam gambar.
 May 2011
Mula busy settle kan report start bulan April lagi, Then kena submit thesis, submit report LI,presentation. Rasa mencabar, Nak siap kan thesis, sampai menangis nangis. Edit berpuluh puluh kali, tapi masih banyak flaw. Aku dah sampai give up. Those yang buat thesis ni paham macam mana susah nya. Baru degree, belum masuk part master lagi. Dah fengsan aku. Tiap kali aku sedih & hampir give up aku telefon umi, mengadu. Tu je aku mampu buat,
Tumpang happy bila kawan kawan tunang n kahwin.
 Bertambah cabaran dan dugaan tahun 2011 bila Mr Razman berhenti kerja bulan january. Dalam dok happy happy, hati sedih pikir orang yang kita sayang berhenti kerja. Masa ni dugaan money contraint datang. Tetap bertahan . Tiap yang berlaku tu ada hikmah. Bulan may , Mr Razman dapat offer kerja . Orang yang tumpang happy tentu la aku. Allah dah janji kan rezeki yang lebih baik untuk hamba DIA. 

Syukur. Rezeki bertambah murah bila dapat kerja lain. 

June 2011
Pertengahan june , balik kelantan sebab dah banyak kali di asak. Boleh di katakan umi aku telefon bebanyak kali paksa balik, niat nak cari kerja kat shah alam terbantut. Postpone dulu, Kan merajuk umi aku.
Relationship dengan Mr Razman macam biasa even dok jauh jauh. Lagi pun ni bukan first time aku face dengan long distance relationship. 

August 2011
A week before fasting month tak silap aku, aku attend interview dekat KL, Even dia offer gaji yang agak okay, tapi bila pikir balik, Aku tak sanggup nak hidup kat KL. Sangat costly. Balik kampung lagi. 

September 2011
A week after raya aidilfitiri. Aku nekad kan hati, datang shah alam cari kerja. Datang datang bukan nya terus dapat kerja . Almost 2 months aku mengganggur secara tak rasmi kat shah alam, duduk rumah, makan tidur online tengok tv. 

October 2011
Dapat offer interview & Convocation. Bulan yang agak sweet. Bila tau aku dapat kerja sekarang ni, Syukur yang tak terhingga. Rezeki Allah.

November 2011
Aku register masuk alam kerja 1 november 2011. On 15 november 2011, aku dah dapat gaji pertama. Senyum lebar tengok atm machine tu. Tak semasyuk kaurang, tapi aku happy sebab dapat menyumbang kat umi & papa even tak banyak.

December 2011
Hampir penghujung tahun, di uji dengan dugaan, tengok orang tersayang hilang kereta bukan benda yang mudah. Aku tau dia kuat, tapi aku yang tak nak tengok dia sedih, hilang semangat. Tapi Sekarang aku tau dia boleh terima kenyataan. Aku doa kan Mr Razman dapat rezeki yang lebih baik lepas ni.

Penghujung bulan, alhamdulillah. Satu impian aku dah tercapai. Berkat usaha, bantuan Mr Razman. 

Banyak suka duka yang aku dah lalui sepanjang 2011, Tapi satu yang aku yakin, pengalaman yang aku dapat, banyak ajar aku , even aku tak cukup dewasa n matang, tapi aku belajar banyak benda tahun 2011.
Gambar Penutup 2011
Tak semua event yang ada dalam fasa hidup aku sepanjang 2011 aku tempek kat sini. Ada yang aku simpan sendiri, sebab certain benda aku lebih suka simpan sendiri. Sampai masa aku share lah kat sini. Tak semua benda kita boleh heboh kan. Ye dok. okeh guys. Thanks for following , reading my entry. 

2011, HANGAT.

Wednesday, December 28, 2011

Trip to Terengganu- Part I

 Destinasi: Pasar besar payang.

Hasil Penyopingan.
Next entry baru panjang panjang sikit.
Tak dayo.
Kepala mintak bantal seh.

Monday, December 19, 2011

Talented Twinnies

  Tak de mukadimah, 
sebab update laju laju, 
Balik dari office
terpengaruh dengan rummate layan twinnies ni


Twinnies ni ada talent.
Tapi kalau tak dibayangi yuna lagi bagussss.

zasss
Selamat melayan,
Aku nak p layan Si katrina & Rio

 Engkau laksana bulan covered by atikah & atirah.

Gelora Jiwa.

Official Pages of Atikah&Atirah (Twinnies)
seriously involved in MUSIC since 2006, currently studying in UiTM Shah Alam, originally from Perlis,singer/songwritter/musicians. more to Jazz, Blues, Folk Song.

Wednesday, December 14, 2011

Thanks for everything

Entri ni untuk penghargaan atas sokongan kawan kawan. Yang tak putus putus doa kan yang terbaik untuk Mr Razman. Kawan kawan Mr Razman yang  sentiasa bagi support. Thanks. Kaurang memang terbaik. 

Special thanks jugak untuk umi papa aku yang sedikit sebanyak ikhtiar untuk Mr Razman. Doa & support kaurang aku hargai. Mr Razman lagi lah hargai kaurang yang banyak doa kan yang tebaik. Kami amin kan doa kaurang. 


 Latest news,

Mr Razman tiba tiba tergerak hati nak report dekat management apartment dia tu, Then diorang suggest kan tengok cctv, kereta Mr Razman dilaporkan hilang pada 6:37 am. Time orang tengah lena di ulik mimpi. Pencuri bangsat tu naik kelisa. Sadly plat no tak clear.

Aku just boleh doakan yang terbaik untuk Mr Razman. Nasib ada umi papa ada bagi semangat kat aku, tak lupa kawan kawan. tak lupa cik alin yang habis kan masa dekat sejam or sejam lebih untuk call aku. Semua aku appreciate.

Apa yang aku dapat pengajaran?

Sebab tragedi ni,

Aku sedar yang sebenar nya Mr Razman tu orang ke 3 paling penting dalam hidup aku. Selama ni, banyak kali aku tak appreciate dia. Lepas kejadian tu, baru aku realize yang Mr Razman bawak impak yang besar dalam hidup. Terima kasih pada DIA yang sedar kan aku sebelum terlambat. Betul lah orang cakap, kita tak sedar & tak hargai selagi tak de musibah.

Terima kasih jugak lah pada suara suara sumbang yang nak tengok aku Mr Razman & aku still boleh together ke tak lepas tak de kereta. Bagi aku, orang macam ni ada akal pendek, senang cerita BODOH.

Pada yang bersuara sumbang, Aku start kenal Mr Razman masa dia tak de kereta.. Kitorang oke aje masa tu. So, kenapa sekarang ni tak boleh ke pulak? Ye tau, dah manja sebab asyik naik kete aje. Tapi tu tak jadi sebab pun , sikit pun sayang tak berkurang. Lagi aku tambah concern lebih dari biasa ada lah. lagi aku appreciate dia ada lah. Lagi susah aku nak lupa dia ada lah. 
Sebelum bersuara, pikir guna akal yang waras. 

Jangan rendah kan lagi kewarasan akal yang Allah bagi. Doa yang terbaik dapat pahala dari kau buat mulut longkang . ye dok.

So Mr Razman

Saya declare dekat sini, 

awak tak de kereta, tapi awak ada saya.

Monday, December 12, 2011

In memory

WHW9137 dalam kenangan
WHW9137 hilang area kg melayu subng. Satria gti kaler silver.. Sportrim p1 racing kaler itam.. Rr wndshield ade sticker unrest... Fuel lid crbon fiber.. Rr tailgate ade sicker tuned by lotus je.
hilang lebih kurang pukul 5.00am- 11am (11 december 2011)

Menitis air mata darah sekali pun belum tentu boleh dapat kereta balik kan.
Apa yang boleh harap sekarang ni, semoga Allah bagi balasan setimpal pada pencuri. 


Mr Razman
Still ingat apa yang saya cakap last week?
 Allah tak kan duga hamba Nya dengan musibah yang tak mampu kita tanggung.

Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul.
Saya tau, beban yang awak tanggung sekarang ni lagi berat.

Mungkin Allah dah tetap kan rezeki yang lebih baik untuk kita.







Sunday, December 4, 2011

Sabtu Day

Hari ahad yang cool update blog sambil layan nona. Bertambah cool lagi bila lepaking kat rumah satu hari. Masa untuk rest kan diri, masa untuk tidur puas puas. Masa untuk update beloggggggg. Ala, baru 4 hari tak update kan. Belum cukup 2 minggu lagi.

Di sebab kan hari ahad hari rest, So, hari sabtu kena lah p release tension dulu.

Aku berkobar kobar lah jugak nak p tengok Ombak rindu. Sebab aku layan seh baca novel fauziah ashari ni. Tapi sayang nya. semua tiket FULL. tak pe tak pe. Kasi can lah kaurang p tengok dulu. Macam last week lah. semua dok berebut tengok twilight kan.

Ombak rindu tak do, layan kan twilight ajo. Mr Razman mencebik ajo, sebab dia paling tak suka layan twilight. Ntah hape hape cite dia cakap. Tapi aku nak jugak layan, sebab aku follow twilight dari part 1 lagi, mesti lah nak terus layan dok.

Sepanjang tengok wayang , dia buat buat tidur lah, mengomel bosan lah, haha. kesian. Yang penting, aku dah tengok. Twilight kali agak slow motion lah. Memang buat aku mengantuk .


Sebelum tunggu wayang pukul 10 pm. Layan dulu masuk Exhibiton kat mid valley ni. Semangat waja, balik dari keje terus heading ke mid valley. Tak kuasa nak balik tukar baju bagai. Bukan ada orang kesah pun.

 Dah sampai office, bos cakap terlibat dengan "Defensive driving" , organized by Triton tuners club dekat stadium shah aje. Sampai sana aje, TTC bagi baju event suh pakai. I was like"errrrrrrk". Terbaik, aku main sarung je la. Malas nak p tukar baju bagai. Sekali, dengan baju event sekali terlepas ke mid valley. Janji bahagia even masham masham. haha.

Dapat gambar poloroid sekeping.
Sampai rumah terus membuta. zzzzz. 

Selamat ber weekend kaurang!

Tuesday, November 29, 2011

Kiz Garden yang BEST gila

Lama betul menghilang. Banyak benda yang nak di gebang kan. Tapi tak tergebang. Masa tu jealous betul kat aku. Asal nak update belog aje ada benda yang di buat. Setakat hupdate status kat facebook bulehhh lah.

So, hari ni sebelum aku sambung keje balik, aku nak curi masa kojap. Nak share favorite blogshop. Before this, ada yang pm suruh suggest kan blogshop. P terjah. Memang tak menyesal.

Perkenal kan owner blogshop ni, Kecik. Aku penah review pasal blogshop kecik kat blog ni. Sekarang ni aku refresh lagi. so kaurang boleh lagi menjamu mata okeh.



Nixie Polkadot Blazer ( blue )
Price : RM59.00
Material : chiffon
Size : fit s to m.
*1 available*


Baju  kt Kedai Kiz memang best habis okeh. Cun. Ala ala vintage lagi..

 Andrea Sleeveless Chiifon Top

rm 49
Fit S to L
material : soft chiffon
1. Turqouise - SOLD
2. Mustard - SOLD
3. Dark Grey - AVAILABLE
4. Black - AVAILABLE



 Alani Polka Big Sleeve Blouse
RM39
Fit S to L
cotton.
very vintage & stylo !

 Alexandria Toga Dress only rm45 !
Fit S to M
FREE BELT 

 Andrea Stripe Sleeveless Chiffon Top
rm49
Fit S to L

ELEANOR LONG SLEEVE TEE
RM25
size : S to M
* labuh hingga peha*
FREE TUBE !



  Heidi Tapered Pants
Price : RM49.00
Size  : ( waist - 26 inch, length 84 cm).
Note : Getah di bahagian belakang, strechable.
Cat farish(fabolous cat)'s wife is one of the buyer.
*AVAILABLE*

Cotton Pleated Skirt (black)
Price : RM39.00
Material : Soft Cotton
Measurement : length 34 inch / 60 cm
*available*


 ANGELIKA TSHIRT RM25
Free Size. Fit to L.
Labuh hingga peha.

Yang paling best tau hape. Free delivery. Limited time okeh. Baik kaurang p rembat cepat. Aku sendiri dah rambang mata, Nasib sekarang tengah men saving sikit. Kalau tak, semua nak borong. Sebab taste aku baju baju kat sini.



Kaurang boleh terjah blogshop ni jugak

sebab kat situ banyak kemeja yang kacak kacak. hoho. 

Selamat menjamu mata..

Monday, November 21, 2011

Anything for u Katrina - Part II

Home sweet home budak gemokkk. Alhamdulillah dapat RM100. Harga standard ler teww.
First gaji aku harus lah di invest kan untuk anaknda tercinta. Sampai diri sendiri aku tak reward pun lagi. 
Settle kan parent, Mr Razman & Katrina dulu. Nanti ada lebihan reward lah diri sendiri. Berhabis untuk anakanda dekat 200 jugak lah..

Incoming ni pouch baru untuk Katrina.  Melayang lagi duit. Aku ingat nak ambik satu set aje accesories. Tapi pikir balik takut crowded pulak cage dia. Sebab nanti berduit sikit aku nak beli yang male pulak. kasi dia ada teman. Kesian. Mummy nya busy kojo, Sampai terabai anaknda kesayangan.

 Apo laei, Terkinja kinja dapat cage baru. 

Nanti dah dapat pouch baru, si katrina bertambah tambah eksyen lerrrr. 

Saturday yang so so saje

Hari sabtu kaurang sodap dok berselimut lagi kan. Syok ah, Meleleh air mata ingat bantal kat rumah. Liat benor nak bangun.
Baru ler rasa sendiri bila sabtu pun kena keje. Kerja yang patut nya sampai half day jadi full day. Mr Razman kalau dah kerja memang tak reti nak stop. Bila dia kerja full day, dengan aku sekali lerr ter drag. 

Dalam kepala hotak, terbayang bayang, best nya kalau dapat tengok wayang. Aku ni jenis bangsa, kalau penat macam mana pun kerja 6 hari seminggu, aku mesti nak jugak reward diri aku keluar enjoy. Tapi sorang lagi tak macam tu. Dia rela tidurrrrrrr.

Cerita hari sabtu. Blah dari office pukul 6. Rajin kan diri cari makanan si katrina dekat pet shack. Alang alang dah dekat sunway pyramid, masuk cari present untuk birthday boy sekali. Sebab lepas tu kena attend birthday party anak best friend Mr Razman. Tak kan kau nak p tangan kosong. Dua dua tak reti bab pilih present untuk birthday boy. Pilih toys pun ber jam. Last sekali, aku aje yang decide. Kan senang.

Gambar gambar memang blur habis. Gambar aku ikut mood okeh, Kalau mood tak baik sikit, gambar blurrrr habisss. Hangin kus kus betul minah ni kan.

Birthday bapak dekat dekat dengan anak, so, kira birthday party si bapak la sekali. Yang dok nyala kan lilin tu bf Mr Razman. Membesar sama sama dari kecik, Bila aku tengok anak Si kamal ni, Aku kesian pulak kat Mr Razman. Orang lain dah dapat anak, setahun yang lepas, dia still single mingle.

 Birthday boy. Akil. Baby akil pun moody malam tu. Orang suh tiup lilin dia dok layan tengok kipas kat atas. Neway. Happy birthday akil.

Yang ni pun nak kena caption jugak ke. Dah lama tak ss sorang sorang. Toilet office best sebab ada cermin besar. So pagi pagi boleh siap siap kat sini macam toilet ni bapak kau yang punya.
Cerita hari ahad. Aku tidur sepanjang hari. 
 Mungkin niat nak tengok wayang tu SIMPAN DALAM HATI saja lah.
Tak pun mimpi mimpi saja lah.
 Babaaaaaaaaai.

Friday, November 18, 2011

Dunia kojo

Hello guys. Menyepi kan diri betul kan. Neway, bukan merajuk ke hape. Tapi tak do idea. Tak kan aku nak update pasal kerja ajo sepanjang masa kan. 

Masuk hari dah 18 hari aku masuk alam keje. Sebab aku start keje on 1/11/2011. Tapi tak masuk lah cuti raya, weekend ke hape benda tu kan. 15 november hari tu aku dah dapat first pay sebab dekat sini gaji 2x sebulan, so next gaji 25 november pulak.

Teruja dapat gaji? Agak teruja, sampai rasa sayang pulak nak guna. 

Badan still lemau dengan air cond. Balik keje kadang kadang terus tidur dengan baju keje. Kantoi lah tak mandi kan. Macam semalam, pukul, 930 aku dah tertidur, tv yang tengok aku. Aku ni ada penyakit, kalau tidur awal, mesti liat gila nak bangun pagi. So, aku kena tidur pukul 11 or 12. Baru ler senang sikit nak bangun.

Rutin harian 610 am dah bangun, rush p mandi, semayang & kejut Mr Razman. Dia ni kalau kejut awal pun dia p sambung tidur balik. Dah paham sangat, Kalau lambat , dua dua sekali punch card MERAH. Bagus lerrrrr teww.

Kerja di bawah satu bumbung dengan Mr Razman ni banyak dugaaan tau dak, Banyak mata yang memandang, kena pandai differentiate antara kerja & personal. Satu benda je kau buat salah. Semua orang pandang. Boleh jadi issue hokeh. So, pandai pandai lah berlakon. Nak pulak kerja aku memang relate dengan dia. Lagi la kena pandai pandaiiiiii.

oh, hari tu ada yang tanya aku kerja apa? Kerja aku "customer relation" . Hari hari deal dengan customer. Bosan pun tahan ajo lah. Company bayar gaji so buat je la kerja kauuu.

So far aku tak do lah dapat customer yang fussy gilo gilo. Sebab customer mitsubishi tak do lah banyak songeh sangat kalau nak compare dengan customer proton .

Satu benda lah yang aku kena praktik betul betul sekarang. SENYUM!. kang hado customer tak puas hati sebab muka CR macam cuka. Dah bertambah satu lagi complaint. 

okey lah. nanti aku cuba merajin kan diri hupdate. Weekend may be ada benda best yang nak di gebang kan.babai!



Thursday, November 10, 2011

Dari Kerana Mulut

Aku dah lama nak update pasal ni, tapi tertangguh tangguh. Asal balik keje aje terus pancit. Bukak facebook kojap, then membuta. Kadang kadang lupa nak mandi, terus tertidur. Lagi syok kan.

Dari kerana mulut?

Sebab mulut, banyak benda yang binasa. Silap haribulan badan sekali binasa

Sebab mulut

kau boleh di buang keje

sebab mulut,

Kau boleh di benci ramai

sebab mulut,

boleh mencetus kan pergaduhan

sebab mulut ,

Ikatan kekeluargaan boleh hancur.

Semua.
sebab mulut.

Fitnah pun banyak disebar kan dengan mulut
kau tak puas hati dengan orang kau bercerita dengan orang, tu pun guna mulut.

Macam blogger, mungkin dia salur kan ketidak puasan hati thru blogging, tapi yang tak do blog???

Spread bad word of mouth la jawab nya. senang cerita , mengumpat lah. Weh! kuasa mulut busuk ni hebat tau dak. Boleh porak peranda hidup. Seriously lah aku cakap. Hidup dalam sesebuah komuniti memang perlu kesabaran yang tinggi gileee!

Selagi boleh sabar,
sabar ajo laaaah.

Tapi bagi aku
Bila mulut yang menyampai boleh mengakibat kan fitnah. please lah. Dah tau fitnah tu lebih buruk dari membunuh. so kenapa nak jugak buat fitnah. instead of ko buat fitnah baik lah kau p confront orang tu sendiri. ye dokkkk?

Dosa tak semayang dah banyak, dosa mengumpat orang dah banyak, dan dosa lain lain tu dah tak tertangung, ni kau nak tambah lagi dosa fitnah. hadooooi. Manusia manusia.

Malas nak merepek panjang panjang. Baik aku sambung buat kojo. Babai!

Tuesday, November 8, 2011

Aidil adha di Perantauan lah sangat

Lame tak makan budak.hoho
Pertama kali sambut raya luar dari kelantan memang pengalaman baru. Memang betul lah apa yang orang cakap, raya haji kat kelantan tu meriah . Luar dari kelantan. So so ajo lah. Tak rasa suasana raya pun, kalau rasa pun sat aja lah. Masa aku p semayang raya. Nasib p, kalau tak p, tak rasa terus mood hari raya.

Baju raya lagi lah yilekkk. Tak pikir langsung. Pakai ajo baju raya last year punya. kata tak do semangat raya.

hurmmm

Aktiviti di hari raya?

Lepas balik dari masjid. Terus melangut tak tau nak buat amenda. Buat muka "lonely".
Terus terkenang kampung. Tapi cover lah weh. Takut orang cakap cengeng. Nak je riau bila umi call pagi raya tanya kaba. Tapi tahaaaan. Cover macho beb

Nasib lah Mr Razman ajak p Bahau, sebab adik kesayangan nya nak cari contact lens. Bersinar sinar terus mata bila orang ajak keluar.


Mr Razman, His sister, BIL

Lagi best bila ada orang belanja. Eh, ada ke orang tak suka kena belanja. poyos pos ler teww.

Destinasi meronggeng adalah  pizza hut. Dah lama tak makan pizza. Dah berbulan request kat Mr Razman nak makan dominos, Tapi tak dilayan. Kesian kan.

ultimate cheezy menggoda jiwa. oke lah. Tapi aku tetap prefer dominos.
Bila perut dah kenyang, Mari mulakan aktiviti bergambar. Kekonon foreigner ke bajet bergambar tengah tengah alam tu. hoho
Kak long, Budak cengeng yg tak dapat balik raya, Ecah, Mak, Kak ngah


Kesimpulan. Okeh tiba tiba ada kesimpulan macam karangan bahasa melayu paper 2. eh ye ke paper 2. Gasak gasak.

Raya kat perantauan tak do la teruk sangat, tapi tahun depan aku memang nak chop tiket balik kampung awal awal. apa orang putih cakap. Learn from ur mistake lah! eh ada lah.

Saturday, November 5, 2011

Anythin for u, Katrina

Dari aku layan perasaan sedih tak dapat balik raya, baik lah aku google barang barang yang aku nak beli kat katrina nanti. Seriously. Naik juling rasa mata bila google accesories sugar glider. comel gila. rasa semua nak beli oke..Tapi Fulusssss punya pasal kann. haiyooo. Duit duit. Semua guna duit.

Tapi , benda utama yang aku nak beli sekarang ni. Confirm lah cage 3 feet. Kesian gila oke dekat katrina tidur kat dalam cage kecik tu. So dia pun kurang active, tak pandai nak glide macam glider lain tau dak, dia fobia nak lompat. So macam tak best la kan. Nama nya sugar glider tapi tak reti nak glide. ape cer kan???

See??? Feh. Aku memang tak sabar nak beli cage ni. Tunggu mummy dapat gaji eh sayang.  Mummy hari hari pikir pasal katrina. Sedih tengok katrina asek terkurung. Nak bawak datang office , sejuk gile pulak. So, terpaksa lah tinggal katrina kat rumah ajooo. 
Nasib lah cage ni tak mahal sangat. Nanti kalau dah stable boleh lah beli cage yang lagi besar dari ni. Slow slow lah kan. Then, kena spend duit untuk beli male sugar glider lak. Kasi dia ada teman. Tapi nak tunggu dia umur 8 bulan dulu lah. 

Pinky pinky hokeh. Memang geram sangat sangat.  Haiyooo
this one pun. Kalau dapat ni, lompat lompat agak nya katrina.
Travel cage. Water proof lagi. 

Wodent wheel. Penting jugak bagi sugar glider kuat kan kaki, kasi exercises. Lagi lagi sugar glider yang obes tu kan.  

 Pendapat aku. Untuk orang yang ada ura ura nak bela sugar glider. Please get ready dari segi finance lah. Sebab nak bela sg ni guna kan duit yang agak banyak lah.

Nanti aku buat entry khas untuk makanan. ingat kan nak letak sekali dalam entry ni. Tapi Mr Razman dah ajak balik dah. beboi kaurang. MUaaaaaaaaaaaaaaaaah!




Friday, November 4, 2011

Finally

Jumaat sudah. 2 hari away dari dunia blogging. Bukan takat tak hupdate, blogwalking ke segala jadah semua tak larat nak buat. Balik aje terus cari tilam nak melanding kan diri. Satu badan lemau. Lepas mandi , letak kepala terus blank. Sedar sedar dah pukul 6 a.m. Tidur yang lena gileee.

Ambik masa la kot nak membiasa kan diri dengan dunia keje. Dulu masa aku start practical pun aku amik masa seminggu dua untuk serasi kan diri. Kau tau serasi kan dengan hape? Air cond!. Badan aku memang mengada sikit pun. Dah lama tak dok dalam air cond sejuk sejuk . Direct 8 or 9 jam pulak tu. Mau tak lemau. After 1 weeks, badan dah boleh terima la kot. Hopefully lah.

Nak update panjang pun teragak agak. Bila kat office semua yang kita buat orang pandang. Nak pulak orang baru. So, pandai pandai lah behave. Later2 lah aku kasi entry panjang & berpekdah sikit dekat kaurang.. Bebooooi.

Tuesday, November 1, 2011

Umi

Sayu hati bila hantar umi ke teminal tadi. Tapi buat buat tak sayu. Takut umi serba salah pulak. Sampai rumah, lagi bertambah sayu bila masuk bilik, terbayang bayang umi ada. Ye lah. 3 hari spend masa dengan umi, dok sembang, gaduh dengan dia sepanjang tiga hari. Tiba tiba balik rumah sunyi ajeeeee. 

Masa ni lah rasa nak balik keje kat kelantan aje. hurm. :(

Pagi tadi, bila aku bangun. Umi dah siap basuh baju aku. Hades. Serba salah gila. Dia basuh tangan pulak tu. Terharu gila. Prihatin tak prihatin seorang mak kan. Dia tau baju kurung aku tu tak boleh masuk washing machine, dia rela basuh tangan sebab dia tau sangat anak dia dasar pemalas. 

Haish. Umi aku tak pandai manja kan anak dengan belai belai, tapi dia tunjuk sayang dia, dia tunjuk keprihatinan dia dengan cara macam tu.

Umi letak harapan tinggi kat aku. Dia tak harap aku kahwin dengan orang kaya, dia tak harap aku punya gaji besar melampau, dia tak harap aku beli kan banglo, dia tak harap aku tabur dia dengan duit. Apa yang dia harap, anak dia jadi anak yang kenang budi, Kata umi: Biar lah gaji kecik, tapi ingat jasa mak bapak. Meleleh air mata aku.

Aku terharu. Aku tau. Even aku tak dapat Ijazah kelas pertama. Umi tetap bangga dengan aku, sebab impian dia nak aku ada degree. Masa aku dapat offer untuk further degree, umi lah orang paling happy. Aku rasa , satu kampung dia nak canang. Umi selalu pesan, "Grad on time" tapi masa yang sama, jaga pointer . jangan terbabas bawah dari 3. Nasib umi tak tau yang satu semester aku terbabas. Kalau dia tau , mau lah dia bebel tak cukup telinga nak dengar. haha. 

Tapi tu lah umi. Nature seorang mak, mana boleh di pisah kan dengan membebel kan.

Aku memang tak reti tunjuk yang aku sayang umi. Tapi aku nak umi bangga dengan apa yang aku dah usaha kan. Love u.

Monday, October 31, 2011

Convocation Day-Part 2

Wallah. At last ada chance update. Malam ni tiba tiba tak lena tidur pulak. Umi & little cousin siap berdengkur bagai dah. Saborrr aje lah.

alang alang aku tak rasa mengantuk ni, aku buat je scheduled post.

Pasal convocation? hurmmm, Kali kedua buat spoil. Diploma punya convocation hancur sebab time nak bergambar panas gileeeeeee. Yang aku pikir nak blah cepat aje. Sampai gambar kat studio pun tak sempat nak ambik. Sedap kan hati, Tak pe, ambik time degree aje laaah.

Bila part degree punya convo. Pun sameeeeeeee.

hurm,
Keluar aje dewan, melilau cari Umi, Mr Razman & little cousin. haish. Jenuh nak cari celah celah lautan parents kan. Mr Razman tak masuk dewan . So dia tak dok sama dengan umi aku laa kan. Semua sesat. Aku dah give up nak cari. Aku mintak Mr Razman aje cari, dah call bagi direction pun still sesat jugak. Apo nak di kato laei.

Bila dah berjejak kasih balik, mood nak ambik gambar kat studio dah spoil habis. Aku ke hulur ke hilir dengan hp. Muka ketat abis. Orang lain dah jumpa parent lepas keluar dewan.

Sudah nya. snap gambar takat termampu. Gambar dengan kawan kawan laggggggggggggggggggggggggi laaaa. Sedih tahap paling tak boleh blah.

Teddybear sepanjang masa. Best wooo pelok umi

*Wink*
Akan sentiasa nampak katik melampau kalau berdiri sebelah diorangni. Tinggi sangat! Padahal aku dah pakai highheels. sabar ajo lah.
see?



Sunday, October 30, 2011

Errk Teaser lah sangat

Feh. Badan ni rasa macam tak mampu nak tanggung dah. Penat terlampau. Terpaksa gagah kan jugak. Kalau aku penat, Ada yang 2x ganda lagi penat dari aku. Kena drive sana sini ikut kemahuan umi aku.

Kali ni pun tak boleh nak bebel panjang. Permintaan umi aku nak p genting. So, kena get ready dah. Nanti Besok baru aku update panjang.

Classmate. 


Babaiiiiii.

Saturday, October 29, 2011

Convocation Day- Part 1

Excited, nervous. Semua hade. Excited nak jumpa kawan kawan, ambik scrol, Nervous takut tersadung derrrr.Harap harap semua oke. Amin.

Cerita hari ni.
Pagi pagi bangun. Umi kerah p masak nasi. Oh biasa. Nature orang kelantan memang makan nasik. Nak nak pulak umi aku tu ada gastrik. Menu pagi ni simple, telur rebus, telur dadar, ikan masin . Selamat masuk perut. Dah lama tak  breakfast dengan nasik. Ada tanda tanda sakit perut dah. Haiya. Tapi gagah kan makan oke sebab dah lama tak breakfast dengan umi.

Lagi syahdu bila umi tanya balik tak raya haji ni. sob sob sob. Entah kan boleh balik ke tidak, Cuti takat 2 hari. Penat betul aku nak berkejar balik . Tapi kalau tak balik kan mau aku riau kat sini. Mana pernah raya kat perantauan. Mintak mintak ada jalan penyelesaian lah.

Hah. Aku ingat nak taip sepatah dua aje. Sekali dapat keyboard semua lupa.

Oke guys. short update ajo lah. Got to go. Babaiiiii.


Friday, October 28, 2011

Tempat shopping feberet

Dah lama tak beli baju through online shopping ni sebab finance memang tak mengizin kan. Tapi aku nak share sekali lagi blogshop yang aku memang suka dari dulu. Baju baju memang terbaik.


Tiga adik beradik gorgeous ni owner Kf glam. Salah sorang sis kai. Dulu dia owner awek nona.com. FYI, awek nona adalah first blogshop tempat aku shopping. Lepas tu baru lah aku kenal dunia online shopping. 
Kalau terjah kf glam ni, cepat aje sold out nya. Kalau berkenan memang kena sentiasa tunggu sis kai update kat fb lah. Tapi sekarang ni agak lama jugak kf glam tak update item.







Si kecik molek ni owner kiz garden. Aku pernah review pasal kiz garden ni dulu. Pun cepat aje sold out nya. Baju baju kat kiz garden memang cun habis lah. Even aku tak boleh nak shopping dah, tapi aku selalu ushaa tau.




Ada banyak lagi blogshop yang aku shopping dulu2. Tapi tenet aku tahap siput babi. Aku start update pukul 9:30. tapi pukul 11:30 baru boleh settle. Terbaik. Oke lah. Nanti aku review lagi bila berukband kembali laju. Babaiiiiiiiii.

Psssst: Teruja tunggu umi sampai malam nanti.


Thursday, October 27, 2011

Acara berdua

Lepas berpanas ambik jubah kat Uitm. Aku buat request nak tengok wayang. Mana tahan tengok orang update status real steel best lah real steel meletup lah. Bikin panas ajeeeew. Mr Razman on ajee. 

So destinasi kali ni Mid valley lagi. Orang yang tengah beratur sikit punya panjang kan. Sampai turn kitorang, Tiket pukul 4 SOLD OUT. Hajat di hati tengok cerita lain aje lah. Tapi pun SOLD OUT. Baru bunga bunga nak tengok In Time ( boleh tengok justin timberlake kan kan kan).

Frust. Agak lama menung kat kaunter tu. Aku buat muka kesian nak tengok wayang jugakkk. hohoho. Lastly pilih lerr yang pukul 6:45.

Tapi masalah nya. ada 4 jam lagi nak tunggu kul 6. Mati kutu mati kutu. Sebab aku & Mr Razman bukan lah kaki rayap sangat kat mall, p mall tengok wayang & makan. Shopping tu sangat lah jarang, window shopping tu selalu lah.

Jenuh pikir, masuk pet world lah, masuk kedai kasut lah. Semua kedai aku terjah lah senang cita. Lastly dia ajak masuk library terbesarrrrr. haaaaa. kaurang tau mana library terbesar midvalley? 

MPH la weh. Syokkkk gila. Kau masuk, p cari novel, cari port baik untuk bersila berlunjur . Then bukak buku baca lah sampai lebam. Gila macam rumah sendiri kan. Aku siap bukak wedges letak tepi  then cari port baik untuk bersandar sambil santai baca novel. Freeeeee!

Sebelum p library. Cari makan dulu weh.

Mine
 Tekak aku, tekak melayu sejati. Satu hari tak dapat nasi. Menggelupur der. Lagi lagi laksa. Tapi bila Mr Razman suggest. Aku rasa tak salah lah cuba. Sebab bau dia menggoda.

Mula mula kuah laksa ni masuk tekak. Sebijik rasa macam kat Laksa Shack. Sape penggemar laksa shack. angkat tangan tinggi tinggi. Aku suggest kan kaurang p je Garden cafe dalam jusco. Rasa sama ajeeeeek tapi harga lagi murah lah kalau nak compare dengan laksa shack yang harga belas belas ringgit satu mangkuk. Tak silap aku 14 ringgit kan paling murah kat laksa shack.

Mee kari
 Aku bukan pencinta segala jenis kari. Tapi kalau mee kari tu ada kerang & ayam yang super duper banyak. Aku memang hadap. Tapi kalau mee kari sekadar mee kari. Mintak mahap. Gua tak layan derrr. Sebab rasa kari ni out of my taste kot. Aku prefer nasi putih letak kicap dengan ikan bilis goreng lagi laaaaaaah. Walllah.

Overall. Boleh lah takat nak isi perut. Kuah laksa memang terbaik, cuma laksa tu besar sangat. Errrk aku dah terbiasa dengan laksa kelantan yang lagi tak size nya kecik comel, Tak kembang sikit tekak aku ni. 

oke, enough for today. Kepala aku berat gila neh. Mungkin tidur tu idea best. Babai kaurang. 




 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger