Darlings

Saturday, November 5, 2011

Anythin for u, Katrina

Dari aku layan perasaan sedih tak dapat balik raya, baik lah aku google barang barang yang aku nak beli kat katrina nanti. Seriously. Naik juling rasa mata bila google accesories sugar glider. comel gila. rasa semua nak beli oke..Tapi Fulusssss punya pasal kann. haiyooo. Duit duit. Semua guna duit.

Tapi , benda utama yang aku nak beli sekarang ni. Confirm lah cage 3 feet. Kesian gila oke dekat katrina tidur kat dalam cage kecik tu. So dia pun kurang active, tak pandai nak glide macam glider lain tau dak, dia fobia nak lompat. So macam tak best la kan. Nama nya sugar glider tapi tak reti nak glide. ape cer kan???

See??? Feh. Aku memang tak sabar nak beli cage ni. Tunggu mummy dapat gaji eh sayang.  Mummy hari hari pikir pasal katrina. Sedih tengok katrina asek terkurung. Nak bawak datang office , sejuk gile pulak. So, terpaksa lah tinggal katrina kat rumah ajooo. 
Nasib lah cage ni tak mahal sangat. Nanti kalau dah stable boleh lah beli cage yang lagi besar dari ni. Slow slow lah kan. Then, kena spend duit untuk beli male sugar glider lak. Kasi dia ada teman. Tapi nak tunggu dia umur 8 bulan dulu lah. 

Pinky pinky hokeh. Memang geram sangat sangat.  Haiyooo
this one pun. Kalau dapat ni, lompat lompat agak nya katrina.
Travel cage. Water proof lagi. 

Wodent wheel. Penting jugak bagi sugar glider kuat kan kaki, kasi exercises. Lagi lagi sugar glider yang obes tu kan.  

 Pendapat aku. Untuk orang yang ada ura ura nak bela sugar glider. Please get ready dari segi finance lah. Sebab nak bela sg ni guna kan duit yang agak banyak lah.

Nanti aku buat entry khas untuk makanan. ingat kan nak letak sekali dalam entry ni. Tapi Mr Razman dah ajak balik dah. beboi kaurang. MUaaaaaaaaaaaaaaaaah!




7 comments:

laskar pelangi said...

alahai dear...tak dapat balik raya? kenapa? huhu...sedih tuu...sob3x..

waaaa...bestnya nyer dia ada katrina..dah berapa bulan si katrina tu?

hanabunga said...

okay beli male sugar glider utk teman dia :)

yuyueyuliana said...

sangkar nom 2 tu omeh . hehe

saharinasaharudin said...

xbalik rya ke lya?huhu.rin pun sma.sedihhh +____+
kwan rin pun ada sugar glider.tp rin takut nak pegang sbb kcik comel sgt.hihi.kang rin pcit2 plak. ;)

EZAN IDMA said...

alahai siannye tak dpt balik raye. hee salm aidil adha
:)

diela said...

Sugar glider cgt comey kan??

Wawa Tasliman said...

yang pinky tu comel.. yelah en hubby sangat suka pada sugar glider ni..

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger