Darlings

Tuesday, November 8, 2011

Aidil adha di Perantauan lah sangat

Lame tak makan budak.hoho
Pertama kali sambut raya luar dari kelantan memang pengalaman baru. Memang betul lah apa yang orang cakap, raya haji kat kelantan tu meriah . Luar dari kelantan. So so ajo lah. Tak rasa suasana raya pun, kalau rasa pun sat aja lah. Masa aku p semayang raya. Nasib p, kalau tak p, tak rasa terus mood hari raya.

Baju raya lagi lah yilekkk. Tak pikir langsung. Pakai ajo baju raya last year punya. kata tak do semangat raya.

hurmmm

Aktiviti di hari raya?

Lepas balik dari masjid. Terus melangut tak tau nak buat amenda. Buat muka "lonely".
Terus terkenang kampung. Tapi cover lah weh. Takut orang cakap cengeng. Nak je riau bila umi call pagi raya tanya kaba. Tapi tahaaaan. Cover macho beb

Nasib lah Mr Razman ajak p Bahau, sebab adik kesayangan nya nak cari contact lens. Bersinar sinar terus mata bila orang ajak keluar.


Mr Razman, His sister, BIL

Lagi best bila ada orang belanja. Eh, ada ke orang tak suka kena belanja. poyos pos ler teww.

Destinasi meronggeng adalah  pizza hut. Dah lama tak makan pizza. Dah berbulan request kat Mr Razman nak makan dominos, Tapi tak dilayan. Kesian kan.

ultimate cheezy menggoda jiwa. oke lah. Tapi aku tetap prefer dominos.
Bila perut dah kenyang, Mari mulakan aktiviti bergambar. Kekonon foreigner ke bajet bergambar tengah tengah alam tu. hoho
Kak long, Budak cengeng yg tak dapat balik raya, Ecah, Mak, Kak ngah


Kesimpulan. Okeh tiba tiba ada kesimpulan macam karangan bahasa melayu paper 2. eh ye ke paper 2. Gasak gasak.

Raya kat perantauan tak do la teruk sangat, tapi tahun depan aku memang nak chop tiket balik kampung awal awal. apa orang putih cakap. Learn from ur mistake lah! eh ada lah.

9 comments:

YNA said...

gojesnya kasut itu, huhuhu

dah xnak pakai bg kat yna ya? ahaha

slmt hari raya aidiladha kak :)

mmg sgt lah perantau raya kat tmpt lain, hikhikhik

hajarus said...

akak pun same ngan lya antara pizza lbh prefer dominos... :D

azlizaasri said...

comeynya dier ^^

SyEraa said...

cntiknye heels die! <3

starzieti said...

bestnye makan pizza ramai2. terliur dah nih. hehe ~

Cik Nurul said...

Salam Aidil Adha...

^^

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

taun ni dah beraya dengan keluarga bakal mertua, jangan2 taun depan dgn keluarga mertua tak de bakal2 dah.. hahahaha

Wawa Tasliman said...

yess. wawa pun raya di perantauan.. Penang.. selalu di Johor.. sob sob..

saadah saadun said...

comeynyo kst lya. serius. beli mano? *jeles*

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger