Darlings

Friday, November 18, 2011

Dunia kojo

Hello guys. Menyepi kan diri betul kan. Neway, bukan merajuk ke hape. Tapi tak do idea. Tak kan aku nak update pasal kerja ajo sepanjang masa kan. 

Masuk hari dah 18 hari aku masuk alam keje. Sebab aku start keje on 1/11/2011. Tapi tak masuk lah cuti raya, weekend ke hape benda tu kan. 15 november hari tu aku dah dapat first pay sebab dekat sini gaji 2x sebulan, so next gaji 25 november pulak.

Teruja dapat gaji? Agak teruja, sampai rasa sayang pulak nak guna. 

Badan still lemau dengan air cond. Balik keje kadang kadang terus tidur dengan baju keje. Kantoi lah tak mandi kan. Macam semalam, pukul, 930 aku dah tertidur, tv yang tengok aku. Aku ni ada penyakit, kalau tidur awal, mesti liat gila nak bangun pagi. So, aku kena tidur pukul 11 or 12. Baru ler senang sikit nak bangun.

Rutin harian 610 am dah bangun, rush p mandi, semayang & kejut Mr Razman. Dia ni kalau kejut awal pun dia p sambung tidur balik. Dah paham sangat, Kalau lambat , dua dua sekali punch card MERAH. Bagus lerrrrr teww.

Kerja di bawah satu bumbung dengan Mr Razman ni banyak dugaaan tau dak, Banyak mata yang memandang, kena pandai differentiate antara kerja & personal. Satu benda je kau buat salah. Semua orang pandang. Boleh jadi issue hokeh. So, pandai pandai lah berlakon. Nak pulak kerja aku memang relate dengan dia. Lagi la kena pandai pandaiiiiii.

oh, hari tu ada yang tanya aku kerja apa? Kerja aku "customer relation" . Hari hari deal dengan customer. Bosan pun tahan ajo lah. Company bayar gaji so buat je la kerja kauuu.

So far aku tak do lah dapat customer yang fussy gilo gilo. Sebab customer mitsubishi tak do lah banyak songeh sangat kalau nak compare dengan customer proton .

Satu benda lah yang aku kena praktik betul betul sekarang. SENYUM!. kang hado customer tak puas hati sebab muka CR macam cuka. Dah bertambah satu lagi complaint. 

okey lah. nanti aku cuba merajin kan diri hupdate. Weekend may be ada benda best yang nak di gebang kan.babai!



11 comments:

starzieti said...

senyum sokmo hokeh ! :D

tarian jari said...

kite lak stress ngan bos! period ari2 kot~ =p

Amoi MiyaSya said...

selamat bekerja . heheh

::: Cik Feera Lova ::: said...

selamat bekerja..keje rajin2 ye..tapi takmao jadi hamba duit tau..

deqla manjew said...

smile always! huhu..already follow ur blog..follow mine too kalo sudi..:)

atiqa aris said...

selamat keje molek2 naa.hehe

hazanis said...

sis, untung la dapat kijo skli nge gewe...:P

Nazifa said...

selamat bekerja!

nati kto jupo di kelate deh.ambo pun ore kelate gop :p

r-5 said...

uit da keje? huhu. ingatkan still student. :)

Anonymous said...

As salam...gud luck lya...hope u enjoy yr work k...miss u so much...

erysweetie said...

eh eh..same lah pulak tarikh kita masuk kerja..hehe

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger