Darlings

Saturday, December 31, 2011

Pahit Manis 2011

Pejam celik dah nak masuk 2012. Hidup aku macam orang lain jugak, Ada pasang surut. Ada naik turun. Ada suka duka, Ada masam, masin, manis, pahit. Complete.

January - April 2011
Masih bergelar student UiTM. Start berpraktikal di PADAT. Even 4 bulan praktikal kat PADAT, tapi banyak juga pahit manis . Mula kenal orang baru, Mula rasa suasana kerja, even tak mencabar, tapi memang pengalaman baru bagi aku. Baru merasa macamana orang government bekerja. Sebab masa diploma aku merasa praktikal kat swasta kan. 

Yang paling aku tak boleh nak lupa, bila dapat kawan kawan yang boleh bergelak ketawa sama sama, masak sama sama, picnic sama sama, camwhoring sama sama, balik kerja sama sama, menangis sama sama, .  Seriously. Rindu.
Miss the moment. Nisak pulak xdo dalam gambar.
 May 2011
Mula busy settle kan report start bulan April lagi, Then kena submit thesis, submit report LI,presentation. Rasa mencabar, Nak siap kan thesis, sampai menangis nangis. Edit berpuluh puluh kali, tapi masih banyak flaw. Aku dah sampai give up. Those yang buat thesis ni paham macam mana susah nya. Baru degree, belum masuk part master lagi. Dah fengsan aku. Tiap kali aku sedih & hampir give up aku telefon umi, mengadu. Tu je aku mampu buat,
Tumpang happy bila kawan kawan tunang n kahwin.
 Bertambah cabaran dan dugaan tahun 2011 bila Mr Razman berhenti kerja bulan january. Dalam dok happy happy, hati sedih pikir orang yang kita sayang berhenti kerja. Masa ni dugaan money contraint datang. Tetap bertahan . Tiap yang berlaku tu ada hikmah. Bulan may , Mr Razman dapat offer kerja . Orang yang tumpang happy tentu la aku. Allah dah janji kan rezeki yang lebih baik untuk hamba DIA. 

Syukur. Rezeki bertambah murah bila dapat kerja lain. 

June 2011
Pertengahan june , balik kelantan sebab dah banyak kali di asak. Boleh di katakan umi aku telefon bebanyak kali paksa balik, niat nak cari kerja kat shah alam terbantut. Postpone dulu, Kan merajuk umi aku.
Relationship dengan Mr Razman macam biasa even dok jauh jauh. Lagi pun ni bukan first time aku face dengan long distance relationship. 

August 2011
A week before fasting month tak silap aku, aku attend interview dekat KL, Even dia offer gaji yang agak okay, tapi bila pikir balik, Aku tak sanggup nak hidup kat KL. Sangat costly. Balik kampung lagi. 

September 2011
A week after raya aidilfitiri. Aku nekad kan hati, datang shah alam cari kerja. Datang datang bukan nya terus dapat kerja . Almost 2 months aku mengganggur secara tak rasmi kat shah alam, duduk rumah, makan tidur online tengok tv. 

October 2011
Dapat offer interview & Convocation. Bulan yang agak sweet. Bila tau aku dapat kerja sekarang ni, Syukur yang tak terhingga. Rezeki Allah.

November 2011
Aku register masuk alam kerja 1 november 2011. On 15 november 2011, aku dah dapat gaji pertama. Senyum lebar tengok atm machine tu. Tak semasyuk kaurang, tapi aku happy sebab dapat menyumbang kat umi & papa even tak banyak.

December 2011
Hampir penghujung tahun, di uji dengan dugaan, tengok orang tersayang hilang kereta bukan benda yang mudah. Aku tau dia kuat, tapi aku yang tak nak tengok dia sedih, hilang semangat. Tapi Sekarang aku tau dia boleh terima kenyataan. Aku doa kan Mr Razman dapat rezeki yang lebih baik lepas ni.

Penghujung bulan, alhamdulillah. Satu impian aku dah tercapai. Berkat usaha, bantuan Mr Razman. 

Banyak suka duka yang aku dah lalui sepanjang 2011, Tapi satu yang aku yakin, pengalaman yang aku dapat, banyak ajar aku , even aku tak cukup dewasa n matang, tapi aku belajar banyak benda tahun 2011.
Gambar Penutup 2011
Tak semua event yang ada dalam fasa hidup aku sepanjang 2011 aku tempek kat sini. Ada yang aku simpan sendiri, sebab certain benda aku lebih suka simpan sendiri. Sampai masa aku share lah kat sini. Tak semua benda kita boleh heboh kan. Ye dok. okeh guys. Thanks for following , reading my entry. 

2011, HANGAT.

11 comments:

SimplySeoul said...

All the best in 2012. Cuba lupakan perkara yang sedih di 2011. :)

Anisa Hang Tuah said...

yeay...happy new year lya!

Cik Bhulat said...

hepy new year..moga hari2 mendatang kita mendapat keredhaanNya

Marya Hana said...

alhamdulillah.. habis jugak 2011 ni ye.. moga lyaa teros success! >.<

amin..

Gua said...

moga 2012 bawa kegembiraan pada kita. :)

ZURAINI said...

hope k.lya will be more successful this year! aminn :D

Shazwani Ramly said...

slmt tahun baru akak. :D

fatin hanani said...

Happy new year :)
hurm..klu nak cerita kngan sblm2 ni mmg bnyk kan :)
dah xsgka..mkin besaq haa hee

Ayu Jazari said...

kete baru..pewitt~
cpt balik bwk aku jln2

O'gosh said...

happy new year dik....

MaiZATuL ASniDA said...

Happy New Year lyaa.. lama tak online ni. :) semuga tahun ni lebih baik dari tahun sebelumnya. :)

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger