Darlings

Monday, January 2, 2012

Jom Jalan jalan Kelate

Balik kelantan nye lama sudah. End of november hari tu, Tapi saja peram lama lama tunggu gambar dari Kak long Mr Razman. 

Berjaya lepas kan rindu tengok umi papa kejap. Janji balik kan. Thanks sangat pada family Mr Razman. Kalau tak, entah bila lah boleh balik. 
Odw to Pengkalan Kubor. Nasib dah tak banjir

Memang tak plan langsung pun nak balik hari tu, last minute punya plan. Hari ni plan, esok balik. Memang terbaik. So, boleh bawak mak Mr Razman jalan jalan. Merangkap, Kak long & husband sekali.

Layan kan gambar.

Shopping shopping di Pengkalan Kubor

Tiba tiba aku rasa aku pun pelancong. hek eleh kan. Sebab ni firt time aku masuk muzium kelantan. Ishkk iskh

Berjalan jalan tanpa high heels or wedges memang heaven kan. Bahagia je  kaki aku
Melantak time. Sodap betul makan ramai ramai.
Muka kekenyang lepas makan. Feh. Layan mata seh
















Kesayangan yang sayang sangat sangat sayang!
 Balik dari Kota bharu, Singgah lepak @ Chalet Sri Cerana dulu.Aku nama je dok dekat dengan chalet ni, Tapi setahun ada la dua kali aku datang lepak.

Tak berapa berminat agak nya kalau tempat sendiri. Setau aku, port dating budak budak remaja , aku? Nak dating dengan sape kalau kat kelantan. Tak do Orang nak ajak dating.

 Pemandangan kat Chalet Cerana ni tenang beb.

Layannnnnnnnnn, matahari terbenam pulakk.

Tiba tiba rindu Kelantan. hek, kan dah kata tiba tiba.


oke lah
Tunggu next entry pulok
Trip to Teganu Part II .


16 comments:

yana lyana said...

ewahh..jalan2 di kampung sendiri ye..
btw, cantiklah awak! hehe..

happy new year :)

laskar pelangi said...

awak orang kelate ke sayang?

masmaribellmastura said...

bestnye ke klate...;)

♥Lady Ainaa♥ said...

awwww...bestnyew syg kelatan ni!!!! ena tak pernah pergi kelantan seumo hidup sy...hurmmm...teringin nk pegi, tapi jauh sgt dri rmah sy... awwww...anyway, u look gojez sis...^~^

~aL!n~ said...

bestnya chalet sri cerana tuh..nnt nak g lah :p

MaiZATuL ASniDA said...

Pernah g KB, Gua Musang, Jeli je lyaa and jeli pun pernah stay kat MRSM Jeli punye homestay ke apa and sggh nasi kerabu best kat sana lyaa.. hehe.

yeah. this year nak g pasir mas. hehe. :P

xrumate dulu MAYBE kawen. *tetibe*

kazmyra afkar said...

eh awak bukan org kelantan erk?? tiba2.. hahaha

PinQib said...

baru je balik kelate aritu?? hehhe.. oh i miss kelateeeeeeeeeee

lisa said...

Bestnya, :D

Lyaa Suriany said...

@yana ilana,

Happy new year yana.
neway thnks for reading.

Lyaa Suriany said...

laskar pelangi,

yep,
i org klate yunk

Lyaa Suriany said...

Ena,

one day nanti boleh p,
blh shopping sakan.
heee

Lyaa Suriany said...

alin

p jgn xp
tempat famous tu
haha

Lyaa Suriany said...

Maizatul,

pasir mas? xjauh dah tu dr kb.
nanti jalan2 kb pulak eh

Lyaa Suriany said...

Kazmyra,

eh. eh eh .
awak saja je kan.
cubit pp kang

Lyaa Suriany said...

Pinqib.

i miss klate tooooooo

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger