Darlings

Monday, January 16, 2012

Sesuai ke saya pakai mini skirt?

Orang cakap pakaian tu mencermin kan keperibadian kita. Betul ke? Ada yang boleh pakai, ada yang tak boleh kan.

Last week ada yang cakap kat aku. Biasa Orang pegang jawatan Customer Relations ni pakai skirt. Aku speechless.  Terdiam aku kojap. Tapi aku tau. Niat dia nak cakap, bukan tanya.

Jawapan aku senang aje

"Jiwa aku bukan jiwa seksi. May be sebab  aku orang kampung. aku tak reti pakai mini skirt. "

Mungkin aku ni kampung sikit, tak pernah kenal skirt pendek. Tapi aku rela orang panggil aku kolot , orang pandang sinis . As long as aku pakai apa yang aku selesa & tak menjolok mata. 

Aku kerja , nak cari rezeki halal. So, biar lah aku buat dengan cara yang betul. 

Aku bersyukur masih punya parents yang ambik berat cara aku berpakaian. 
Aku bersyukur masih punya Mr Razman yang sentiasa tegur kalau baju aku tak elok pada pandangan mata dia

13 comments:

L said...

pkailah pkaiaan yg mnutup aurat... pkaian mlmbangkan iman kita..=)

jom bca kejap..=0
http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/berkata-dengan-lemah-lembut.html

honey smile said...

ala...
pakaian kamoo sekarang pon da cukup santik taw...
hehe..

eesyaheera said...

Jiwa kampung lagi bagus daripada ternoda dengan duniawi. Tutup aurat kan lagi cantik :)

Nurul Mazni Sawal said...

customer relation kene pakai mini skirt?? ceteknye pemikiran org tu.. its oke dear.. ape yang awak pakai skang dah ckup cantik.. no need to change :)

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

pakai mini skrit selesa ke???
hehe...
sebolehnya kalau kite kerja, kita nak selesa, kan. barulah semangat nak kerja...
kalau cantik pada mata orang tapi tak selesa pada kita, buat apa...
hehe.... ^^

embun d tengah malam said...

salam kenal :)

Reensyarinie said...

duniawi semuanya lyaa..ingat yg btudung xboleh jd pkerja yg bagus ke kann..buktikan kt dorang yer lyaa

Qaseh Suhaida said...

biarlah kekampungan daripada tambah dosa

erysweetie said...

Dear, cari redha Allah yg penting =)

gigiAriEma said...

pakai skirt seksi wat pe kan kalau kerja pun malas. :)
biar kita pakai cara kita yang simple... >.<

aliza zeke said...

betul tuu lyaa...pedulik lah org nak kate ape..macam kite manager salu perli paggil kite ah soo(mak cik tua) sebab pakai baju sume nak ttp2..aslkna kite selesa cukuplahkn :)

Semut Senyum said...

kita sendiri boleh tentukan mana yang terbaik utk kita... kita sntiasa ada pilihan. =)

nanie said...

ala sis kalau pakai mini skirt tapi kerja malas,buat perangai tak guna jugak..takpe,sis jadi diri sis je..abaikan dyeorg :)

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger