Darlings

Wednesday, December 14, 2011

Thanks for everything

Entri ni untuk penghargaan atas sokongan kawan kawan. Yang tak putus putus doa kan yang terbaik untuk Mr Razman. Kawan kawan Mr Razman yang  sentiasa bagi support. Thanks. Kaurang memang terbaik. 

Special thanks jugak untuk umi papa aku yang sedikit sebanyak ikhtiar untuk Mr Razman. Doa & support kaurang aku hargai. Mr Razman lagi lah hargai kaurang yang banyak doa kan yang tebaik. Kami amin kan doa kaurang. 


 Latest news,

Mr Razman tiba tiba tergerak hati nak report dekat management apartment dia tu, Then diorang suggest kan tengok cctv, kereta Mr Razman dilaporkan hilang pada 6:37 am. Time orang tengah lena di ulik mimpi. Pencuri bangsat tu naik kelisa. Sadly plat no tak clear.

Aku just boleh doakan yang terbaik untuk Mr Razman. Nasib ada umi papa ada bagi semangat kat aku, tak lupa kawan kawan. tak lupa cik alin yang habis kan masa dekat sejam or sejam lebih untuk call aku. Semua aku appreciate.

Apa yang aku dapat pengajaran?

Sebab tragedi ni,

Aku sedar yang sebenar nya Mr Razman tu orang ke 3 paling penting dalam hidup aku. Selama ni, banyak kali aku tak appreciate dia. Lepas kejadian tu, baru aku realize yang Mr Razman bawak impak yang besar dalam hidup. Terima kasih pada DIA yang sedar kan aku sebelum terlambat. Betul lah orang cakap, kita tak sedar & tak hargai selagi tak de musibah.

Terima kasih jugak lah pada suara suara sumbang yang nak tengok aku Mr Razman & aku still boleh together ke tak lepas tak de kereta. Bagi aku, orang macam ni ada akal pendek, senang cerita BODOH.

Pada yang bersuara sumbang, Aku start kenal Mr Razman masa dia tak de kereta.. Kitorang oke aje masa tu. So, kenapa sekarang ni tak boleh ke pulak? Ye tau, dah manja sebab asyik naik kete aje. Tapi tu tak jadi sebab pun , sikit pun sayang tak berkurang. Lagi aku tambah concern lebih dari biasa ada lah. lagi aku appreciate dia ada lah. Lagi susah aku nak lupa dia ada lah. 
Sebelum bersuara, pikir guna akal yang waras. 

Jangan rendah kan lagi kewarasan akal yang Allah bagi. Doa yang terbaik dapat pahala dari kau buat mulut longkang . ye dok.

So Mr Razman

Saya declare dekat sini, 

awak tak de kereta, tapi awak ada saya.





14 comments:

hanabunga said...

waaah sukanya ayat yg last sekali tu! :) good girl be strong yah!

adwafarahin said...

semoga mr razman kuat n awk pon kene kuat utk die

pencuri tu harap2 cpt2la sedar n kembalik ke pangkal jln..hr nie hr korang nnt hr die psti ade pembalasannye..hrap korang sabar k!

Rizawati Abd Rahman said...

akak ade tbace kt fb kehilang keta man tuh.. byk2 bsabo sayang yee. ckp kt man, be strong. ade hikmah d sebalik kejadian.. :)

KizZ said...

Ya Allah..
semoga dpt semula kereta tu n pend=curinye sekali..

kiz doakan ok..
Hope Lyaa bykkan bersabar..

sYiRa LoKMaN said...

awak tak de kereta, tapi awak ada saya.
^_^ alahaiii...

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

keep strong sis! semoga cepat2 selesai segala hal. jgn dgr ckp org, yg penting, kita sendiri yang saling menghargai!

MaiZATuL ASniDA said...

It means Allah kasi dugaan tu pada Lya untuk uji Lya, so Lya passed the test sebb Lya maseh stick dengan En Razman. :) Betul tak. So, biarlah apa org nak ckp. itu DENGKI namanya.

To EN Razman pulak Lyaa, mybe Allah nk kasi dia ujian sbb ujian tu tak kan datang kalau kite tak mampu tahan. betul tak.

All the best for both of you. :)

biar syg itu ikhlas, itu yang menjamin hub itu kekal. :) *love*

hazanis said...

sabar la sis...xsemestinya bahagia kalau ada kereta...mgkin xder kereta lebih bahagia...dan yg pengting skali mr razman hilang kereta tapi sis ada utk dia...^^

* f i f y said...

SO SWEET ur last word~
b tuff darling... mebi ujian uols kan... masing2 ade bahagian masing2... qjjl slalu uji hamba2 yg DIA syg.... anything inform me dear.. i xslalu ade ngan u... if xbyk, yg mane mampu i tlg.. farid ckp t ade la rezeki baru nk mai...

Rara Nasiha said...

sweetlahh ayat yg last tu. thumbs up. yup, relationship tak semestinya depends on kebendaan :)

~aL!n~ said...

eh patut la terbatuk2..ade org sebut name sy :)

ape nak ckp eh? xleh ckp byk, nnt mr razman baca...hahahah..

:)

Epa Zarifa said...

eh, still org org2 yg sumbang cakap macm tu ke? otak kolot betul... ingt xde kete xleh idup ke? adoi teremo pulak bg pihak lyaa..

be strong my dear!

saadah saadun said...

sabar deh. nak komen kat fb. tapi gak mace tok tahu nok susun ayat gano. erm. ore tau nih dugaan hok sgt berat. but who knows bila kito redha and sabar, DIA akan bg ganjaran hok sangat bagus..much n muchhh better. :) kito samo2 doakan hok terbaik k.

and nok oyak ni, u are so sweet. May Allah kekalkan hubungan. bahagia till the end k? hugs

nanie said...

sis & Mr Razman kena kuat bebanyak tau..

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger