Darlings

Monday, October 24, 2011

Tagging Game

Game ni di tag oleh Lieyana Ahmad. Macam menarik. Alang alang aku dah ada depan laptop ni, hupdate ler terus. Pada yang kena tag. Jangan lah rasa terbeban. Dah nama nya game kan. At least boleh kenal antara satu sama lain kan.

Game ni ada rules okeh. Bukan calang calang game ni. So, terjah rules tersebut:
  
1.You must post these rules.
2.Each person must post 11 things about themselves in their journal. 
3.Answer the questions the tagger set for you in their post. And create eleven new questions for the people you tagged to answer.
4.You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5.Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER
6.No tag back!
7.No stuff in the tagging section about " YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST, WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people.

11 Things bout Lyaa Suriany

1)Jobless. ( pasal ni nanti aku buat entry khas besok)
2) Garang. Bad attitude ni hanya orang betul betul close dengan aku aje yang dapat tengok sebab aku jarang expose dekat orang yang rapat suam suam kuku dengan aku. Parents, Bf, Ex bf, Kak su, sepupu sepapat yang tau kot.
 
3)Nama dalam IC.NORLY SURIANY BINTI AB. RAHIM.
4)Tak reti simpan duit langsung. Dalam tangan ada beribu riban pun aku mampu habis kan dengan cepat. Aku tak do mewarisi sifat jimat cermat dari umi aku malah aku ni manusia yang contra dengan umi aku. Sebab tu hari hari gaduh kot. Pantang jumpa. Tak dapat gaduh depan, gaduh masa calling calling.
5)Bagi orang lain eyeliner tu kehendak, bagi aku eyeliner tu keperluan. Benda yang wajib ada dalam bag mekap.
6)Kadang kadang buta IT jugak. (Eh , bukan kadang kadang. tapi selalu lah, sebab nya benda senang macam nak download subtitles pun tanya orang)
7)Jenis yang tak suka explore sesuatu benda. Contoh nya: Kalau beli hp baru, setengah tahun pun belum tentu aku belajar habis pasal hp tersebut. Kadang kadang orang lain yang lagi expert pasal hp aku.
8)Tak do TV tak po. Jangan tak do Linet tenet.
9)Cemerkap tak habis habis. ( cerita very da latest: Aku baru pecah kan compact powder yang still padat mampat lagi. Lepas pecah kan bedak, pecah kan blusher pulak. Tak do apo nak di kato dah).
10)Cepat menyampah sikit kalau orang asyik dok perli or memaksa. Dan dan tu jugak lah darah aku menyirap. Tak do toleransi kalau bab orang perli depan depan ni. Macam kau kenal pulak sape aku.
11)Sangat ler pemalas

Soalan dari Lieyana

Sushi ke Mc d?
Hurmmm, prefer Mc d lagi.

Kalau dapat melancong, nak p mana?
Feh. Ini mood angan angan. Nak p paris. versi verangan lah. Tapi kalau takat dekat dekat tu, p bali pun dah kira ok. 

Barang berharga yang paling sayang?
Camera kot

Rumah Idaman?
Hurm, tak perlu yang besar sampai bertingkat tingkat. Cuma termimpi mimpi nak rumah yang ada taman. Sejuk sikit pandangan mata.

Music kegemaran
Rase sedap di dengar, itu lah yang jadi favourite dear

Kenangan paling indah?
Bila orang propose jadi wife dia. Depan depan aku tak tunjuk yang aku excited. Tapi dalam hati. Rasa nak menangis.

Perasa aiskrim kegemaran?
I choose vanilla

Suka choc tak?
Of cos. Sangat sangat suka. Lagi lagi cadbury. Love it!

Purata tidur dalam sehari?
hurm. Tak menentu. May be 9 or 10 kot

Siapa saya 5 tahun akan datang?
Businesswoman + Wifey

Soalan yang aku nak tanya

1)Dah berapa lama blogging?
2)Apa yang menyebab kan kamu blogging? (Dorongan kawan ke,tiba tiba dapat mimpi ke)
3)Suka nyanyi tak?
4)Favourite blogger?
5)Tv or Internet?
6)Cerita sikit kenangan manis blogging
7)Suka make up tak?
8)Benda yang wajib ada dalam handbag or bag(bagi lelaki)
9)Angan angan kawen
10)hp apa yang anda pakai sekarang?
11)Benda yang paling kaurang menyampah dalam hidup


Lastly nak tag:













6 comments:

Wanybunny said...

hahah, mcm ade bnyk psamaan je kita.

aeyinn said...

thanks tag..rasa bangga jap...hehheh

tapi mcm tak sempat je nak main game ni....asgtmnt bnyak sgt2..dgn test n konvo lagi..kalu dah lenang2 sikit..ain join..thanks...

Miss Shikin said...

done!! :)

saharinasaharudin said...

hihi,nnti rin wat eh ;)
thanks tag beautiful lya :)

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

sis pun kena tag haritu tp tak buat2 lagi.hihihi~ tak dan lagi nak buat.

Lieyana Ahmad said...

terima kasih sudi join game ni . . seronok baca . xD

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger