Darlings

Friday, October 21, 2011

Aku Gemok ke Kurus kau ape ada hal?

Kadang kadang manusia terlalu concern tak bertempat. Isu kegemukan dan kekurusan orang jadi hot issue pulak pada diri sendiri. Sakit mata, jangan pandang, Sakit telinga , jangan dengar. Pekak kan. Maksud aku kat sini, Kalau sakit mata tengok orang yang agak berisi ni, jangan pandang.

Saham dosa pun tak bertambah kan.

Jenis aku adalah jenis yang suka makan. Sadly, aku pulak jenis yang punya metabolisme tahap rendah la jugak, Makan terlebih, then aku akan gain weight. Fortunately tak do lah gain melampau lampau. Hado lah sampai 2 or 3 kg. 

Masalah aku lagi. selalu lapar. hadoi. Masalah ni. Kalau dok tempat yang ada air cond mau lah aku nak makan berkali kali. Seriously. Habit ni susah nak ubah. 

Sangat best lah kalau orang yang ada metabolisme tinggi tu. Main belasah je nak makan apa. Nikmat. Macam dia ni. Makan banyak pun maintain macam tu ajeeeee. 


Eh. Tak habis lagi isu gemok ni. Jangan lah kondem sangat. Orang cakap size is nothing kan. hehe. Sebab aku perasan , ada yang sanggup update status kat facebook isu gemok. Macam menghina pulak. Apa perasaan orang. Mesti dia lagi down kan. Nak nak pulak yang dah lama ikhtiar untuk kurus tu.
Kadang kadang. ada yang jenis rangka besar kan. So, usaha macam mana pun susah jugak. Kita tak boleh blame dia kan. Ciptaan Allah. Jangan kita reti nak kondem aje.

7 comments:

ayu jazari said...

huhu :D

Akim Iqbal said...

hUHUUUUU

hazanis said...

sis xgemok pun...oh dah tu...sedang molek..cantik..:)

nur shazwani said...

hohoho. ada apa dgn gemuk? haiyaaaaa

saharinasaharudin said...

lya xgmuk pun.okay je rin tgk ;) cantikk je :)

hadjar.bam said...

kalo sis gemuk, saye apatah lg >.<

ekmal said...

mcm kenal je org dlm gambar tu,hehe

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger