Darlings

Thursday, October 20, 2011

Review session 14: Pengguna Safi

Aku di antara pengguna Safi Balqis yang setia la kot. Macam yang selalu di war war kan. Konon nya lbrand loyalty lah sangat. Padahal Safi lah antara produk yang aku mampu.  Kadang kadang lah aku curang sikit. Tapi hari ni aku bukan nak review pasal testimoni aku. 

Aku review testimoni dari Safieya, Sis Zira, Juju Harun (Ex classmate 09) . Diorang ni memang dah lama jadi pengguna safi. Aku pulak baru je guna safi balqis. Baru tak baru la, tak sampai dua tahun lagi. Lepas tu, time ghajin aje tempek nya. Time wajib nya, tiap  kali keluar je la memang aku tempek.

Kita start dengan Cik safieya ni dulu. Boleh terjah belog beliau. aku dah kasi link siap siap kat atas tu.

Bila start pakai safi balqis?
 form 2 or form 3 camtu.. lame sesangat da..

Loyal dengan safi or ada try produk lain?
yup, safi sahaja. cube try yang lain tak same.. heheh

Pakai satu set ke?
krim safi, pencuci muke safi.. toner je sesat sikit.
Safieya Nordin




Berapa kali pakai dalam sehari?
Depends.. every morning wajib.. mlm kdg2 pakai, kdg2 x.. everytime klua umah wajib pakai.. hee

Testimoni
da cube pakai product lain like Olay or product mahal yg lain.. but muke mencanak2 naik jrawat.. the best is pakai krim safi lidah buaya tu.. byk benefit.. putih kan muke, ilangkan parut jerawat, bg muke nmpk healthy.. for those people yang nak muka cerah putih ni pakai la krim ni.. becoz dulu i tak la cerah mane pn... TAPI. perubahan die tak drastik.. uols takkan kulit uols da cerah smpi org len yg tegur dulu kulit uols da cerah.. keh3.. then ble da pakai.. if berdiri tengah panas pun.. kulit susah nak sun burn..

Sis ziera
Boleh terjah entry ni sebab dia pernah review pasal apa yang dia pakai kat muka.

Suka benor aku tengok muka dia. ala ala glowing dah. cantik aje.



Juju Harun

Juju tak do belog. So tak boleh bagi link lah. Yang ni lagi sorang. Kulit muka. MasyaAllah. Flawless. Nak cari sebijik jerawat pun memang tak jumpa. Macam kulit baby.

Kulit yang cantik hasil kan make up yang superbbb

Testimoni juju aku tak dapat bagi . May be dia busy. Masa dia free aku pulak yang tak online. Tapi apa yang aku tau, dia memang pengguna safi balqis since sekolah menengah. 



19 comments:

nuraien said...

akak guna safi jgk..=)

Anonymous said...

ada gambar compare kulit muka dengan kulit tangan pengguna safi tak. biasanya muka putih melepak. tangan plak hitam T____T teringin nak try, tapi takot.

Lyaa Suriany said...

try la pakai krim tu kat tangan jugak. bagi sekata..
heee

* f i f y said...

yup3.. nk bg tgn cerah letak la kt tgn skali.. hee ;p

O'gosh said...

ok la tu ada gak pakai set..ahkak pakai bio oil je tempek satu badan...kalau pakai lain je sure macam2 mak nenek kuar...sebotol 3 bulan baru abeh...boring je

LadyBird said...

kalau org yg pakai nampak berkilat muke tu produk ape ek.. kulit muka cantik tp nmpk mmc bersinar..

hazanis said...

pernah pakai safi...tambah2 yang krim safi yang warna hijau tu...tapi ada org cakap ada effect masa tua..hum yang mana betul eh??sbb dulu pernah guna gak..pastu stop da...:)

farah izwani said...

saya pengguna produk safi jugak.
pencuci dan pelempab gune safi gamat sebab muke masalah jerawat. hehe.
krim gune safi balqis.
ditanggung halal. yeah

cik violet said...

wahhh..ni yg mcm nak guna safi je..hehe

hazirah abdul rahman said...

hukhuk, besarnya lya letak gamba, malu sayer,,, hehe,,, ;)



thanx dEar,,, =)

eesyaheera said...

Ee pakai Safi Balqis since sekolah menengah. Facial wash+toner+krim kecantikan+krim malam. Alhamdulillah kulit okey. Takde lah flawless tapi under control la. Haha

Adik ee pakai Safi dah makin putih. Seriously tak tipu :D

ain dzaya said...

ain pun pengguna safi!
tapi jangan terkejut taw..ain berjinak guna safi rania..even baru berumur 19 tahun..
alhamdulillah..
kulit mmg bersinar2, dan nmpak lebih muda lagi..hehe..tanpa ada jerawat, bintik2 hitam/putih....lebih better dari safi balqis dan mentimun.

ain dzaya said...

dekat 5 bulan juga..gunala..berkesan!
untuk bekalan wjah hari tua..hehe

siti said...

hihi.. malunye kite, ahaks! sory sbb lbt reply msg ari2.. i was working on that time, sedar2 pn wak2 malam, btw thanx ye!! ;p

sahazlin said...

produk safi balqis ok x utk kulit brjrwat??pkai dgn plembabnya jga..respon please..heee :)

Nadia said...

Ok, dulu since sekolah mase form 1 tauu gune safi lidah buaya nii. plus krim dia sekali. memang serius berkesannnn ! buat muke putihh. even tak pakai papee. heee;) sampai sekarang pakai krim dia tuu.

Si Tuyuk said...

Assalamualaikum..sy pakai safi..dulu 1 muka penuh dengan jerawat..skang dah ok dah..alhamdulillah..btw,sy dah follow beloh awk..hihi

nadzirah sofia said...

aku pun dr sekolah menengah dah start pakai safi balqis ni...start dari pencuci muka, toner, krim pelembab, krim kontur mata & losyen..semua produk safi balqis

NJihe.am said...

Salam singgah, peminat safi di sini. Done follow, studioous.blogspot.com

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger