Darlings

Saturday, October 22, 2011

Isu "Follow Me Back" Masih berleluasa

Dulu aku pernah memekak pasal ni kat blog. Aku malas nak cari balik entry tersebut. Eh hello. Bukan tak boleh nak suruh orang follow belog. Tapi make sure, biar orang follow dengan ikhlas, follow sebab nak baca blog kita. bukan follow sebab disuruh follow.

Kalau tukar ayat tu jadi macam ni oke la sikit " hye, terjah terjah. kalau suka follow lah blog kita balik" haaaaaaaaaa. kalau macam tu, aku memang consider. Tapi kalau yang tinggal jejak " follow me back" Harap maaf lah. Nak klik masuk blog kaurang tu pun rasa menggigil. Aku anggap tu arahan pulok. 

Please der. Nak buat ape ape pun biar la ada aturan. Kaurang nak suruh orang follow, then biar lah berhemah. Apa kau ingat bawak kete aje yang kena berhemah.

Blogwalking secara berhemah. Aku ni ada masa sekarang aje untuk sesi terjah blog yang aku tak explore lagi. Nanti dah ada komitmen susah lah . Tapi blog yang aku dah follow, insyaAllah aku akan terjah. Mana boleh tinggal dunia blogging. Mesti curi curi masa jugak even penat sekali pun.

Haaa satu lagi. Salah satu cara untuk ping blog. Boleh join group bloggger kat facebook. Macam macam hado. Geng blogger lah, kelab blogger lah, sahabat blogger lah. So kaurang boleh jugak terjah blogger lain kat situ. Akhir kata dari aku. Blogging lah secara ikhlas!

10 comments:

tini ein said...

follow me back...=P

haha..kidding..kan..org macam ni pown ade...nak follow ,follow je la..xnak follow da la kan...ni spesis manusia buat sesuatu ,harapkan balasan..tak patot!>_<

sHazIela yUsSOF. said...

taw xpo.serabut sero.HAHAHAHA.

fatin hanani said...

ye2 btoi..fatin x berapa suka mcm tu..fatin blh nak follow blog tu tapi x perlu la ckp macam tu kan..

Wanybunny said...

ye, btol tu. oh-so-annoying.

Marya Hana said...

i pon kureng suke dgn attitude sesetengah blogger yg mcm tu

(-.-")

fyra roslan said...

hahaha . stuju sgt ! kalau kita nk follow tp tk ikhlas pun susa jugak :)) nice entry syg .

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

kak lya! ye lah kan? isu ni tak habis2 dr dulu smpai kini.

apa salahnya, klu rs interesting follow lah. klu tak nk follow free urself from any guilty:)

tiada paksaan dlm beragama ni kan pulak kes follow menfollow:))

Indah Mulya said...

isu ni mmg takkan abes kot sis..kdg dia follow dlu blog kite..den taip kt shoutox 'follow me back'..den kalo takde respon dr kite leh pulak unfollow..mmg nmpk sgt la tak ikhlas =.=

Diya Edhayaa said...

dr dulu ag rmy blogger yg bru nk naek gune strategi cmni.. ag suke kalo kite juz gtw, kite da foloe die,then t'pulang la pd die nk foloe ke x..nk suh org foloe pn kne ade strategi.. hihi ^___^

*entry plg penting! :)

::: Cik Feera Lova ::: said...

follow me back..BOLEH ??? hahahaha..

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger