Darlings

Tuesday, October 25, 2011

Daging rusa pun sodap

Pernah makan daging rusa. Hurm . Mungkian aku ajo yang kejakunan. Aku mengaku lah. Ni first time aku makan daging rusa. Itu pun sebab housemate bawak balik dari rumah dia. Boleh tahan lah rasa dia. Tak do lah pelik sangat. Lebih kurang daging lembu ajo. 

Sebelum ni. aku pernah accidentally makan landak. Haiyoooo. Family Mr Razman memang suka makan rusa, kancil,landak. Sumpah aku tak tau masak lemak masa tu adalah landak. Bila mak ucu dia cakap yang aku tengah makan tu landak, terus berubah air muka aku. Tarik pinggan laju laju & angkat bontot beredar. haha. Kelakar ingat kenangan tu balik. Mak siap sound lagi. apesal bagitau aku yang tu landak. Kasi aku makan bagi habis. 

Haru biru aku sekejap. Nasib la der. Tu ler last aku makan landak. Tak sedap pun. Mr Razman iyo lah sampai menjilat jari. Suka benor.
Hi rendang rusa. Selamat masuk perut gua

Tips dari Hot Fm. Motivasi suh makan sikit. Guna pinggan yang kecik. So bila nasi penuh pinggan, Terus mesej di hantar ke otak. "oh, dah banyak nasi yang aku ambik ni". Motivasi ler sangat kan. Lepas tu. hade yang p tambah nasi lagi kan.

9 comments:

aNaYaNa said...

pnah makan tapi tak makan sangat sebab daging rusa sangat berbau hamis..huhu

O'gosh said...

hehe..amalkan makan jangan tambah..sekali je..pastu jgn minum ais..minum air suam pas makan je...so, xla rasa bloated...tapi lyaa x gemuk pun akak tgk..

nurkaloi said...

hahaha lepas dah makan sure tmbah laa lyaa heee
rusa memang sedap
ade satu restoran fveret kaloi kat seremban sume masak yg jrg jmpe rusa pelanduk mcm2 laaa

syariza09 said...

sedapnya rendang rusa..eh mmg suka mkn nasi ngan kicap ekkk :)

Lyaa Suriany said...

@anayana

errrk
nasib yang lya makan ni tak bau hamis
kalau tak
memang lain kali serik lah nak makan

Lyaa Suriany said...

@o'gosh

heee
thanks for da tips akk
mmg tak gemok
cuma berisi aje
hehe

Lyaa Suriany said...

@kaloi

ic,
siap ada restoren lagi
n9 mmg suka kot makanan eksotik mcm ni kan

Lyaa Suriany said...

@syariza

aah
mmg suka mkn dgn kicap kalau tak de kuah
hehe
tkt tercekik

UYC said...

satay rusa je mampu mkn hehe..

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger