Darlings

Thursday, July 12, 2012

Jammed + DIY

Jarak rumah aku ke office memang tak jauh. Kalau ikut kan tak sampai setengah jam. Tu yang jadi faktor utama aku malas nak tukar keje lain kot. 

Jarak memang tak jauh. Tapi kawasan glenmarie ni kawasan perindustrian. Traffic light nya bersusun. Tak sampai 100 meter traffic light lagi. Lagi lagi traffic light. Naik stress . Stress kat office tak habis lagi, sambung lagi stress tunggu traffic light kan. 
gua memang pakar ambik gambar nampak lobang hidung.
 Hari hari aku prefer balik pukul 7.00 padahal office hour habis pukul 5. Mati kutu gua dok rumah kalau balik awal awal. Tapi sejak dua hari lepas aku balik awal. MasyaAllah stress berganda. Rasa macam nak tidur dalam kereta. Itu nasib baik bawak kete Auto. Kalau manual. Confirm hari hari aku balik pukul 8. 

Kaurang?

Yang keje area KL mesti lagi nak hantuk kepala kat steering kan hari hari ngadap jammed.

Tapi tu ler rutin yang kena hadap hari hari.

At least , jammed tempat aku ni tak de lah kronik tahap gaban , sampai stuck berjam jam. Paling lama pun sejam lebih. Consider hokayyyyy ler tu.

Tutup ceghita pasal jammed.

Baru baru ni bersemangat DIY-ing. Langkah permulaan. Aku jahanam kan tudung bawal dulu. Oh, semangat waja aku menjahit benda alah ni kat tudung. Pinar pinar mata. Tapi ontaaah bila nak pakai tudung ni. Nanti aku ambik full snap.

Ni kekonon teaserrr sajeeek.
 
gua memang tak de bakat, tapi gua berlakon sajekk. sebab gua yang nak pakai. bukan kaurang






21 comments:

CINTA UNTUK KITA said...

heheh mmg tak thn dgn jammed..stres..tp kyra nek moto je g kerja.. tak prnah sangkut..:)

tgok teaser pun da cun..:)

Maria Menado~ said...

Tak sabo nak tengok Lya pakai, kite xley imagine bagaimana ghupenya~ :P

O'gosh said...

mmg jam kat kl tahap nak bunuh orang dah lyaa....bagus2...silalah diy...konfem cantik....x sabar nak tgk..

hairy said...

sya g keja naik lrt ja sng..haha

Mila Ahmad said...

ampang pun giler jammed abes semua roti kat 7E mila sapu tapi xkurang2 gak haha...

*zafirah* said...

akak ni keja apa ye?anyway,gambar lobang idung tu Epic la.Hihi
fira dah follow sini,jemput la singgh dan bagi pndapat di blog fira:)

SURIA AMANDA said...

pasal tu akak carik rumah sewa sebelah KTM stesen..walau service KTM teruk dan baru ok lately ni...at least x tempuh jammed kan?

nur anis said...

nasib baik saya kerja kat kampung je..tak de jammed..:)

zulhilmi tempoyak said...

besa la tu... klu x

xde la nmnya jalan raya... heee

ReeneeRaaid said...

Hi dear..

Nice blog u have there!
and u look lovely

reeneeraaid.blogspot.com

✿Lady Ainaa✿ said...

huhuhu.. ini lah lumrah org bekerja, kne menempuhi jam.. hurmmm.. dan ena akan menempuhinya 5tahun akan datang.. T^T... btw, pndainya jahit.. kalau ena, jangan harap la.. hukhuk...

Atiqah Wadiah said...

klu sy,blk lepas solat maghrib..x der lah stress ye dok?jgn stress2 ye..peace ^^

Ardini Humaira said...

wahhh menjadi la tu.. bila nak pakai :D

gdsbnga said...

disebabkan kite tk pro bawak kereta sgt , dn dekat rumah tkde satu pung kereta auto , makanya kite tk pernah berhadapan dgn situasi jammed dimana kite yg drive . jadi penumpang pung dh rase mcm hape , inikan yg drive . sakit kaki itu wajib .

kak lyaa jahit sendiri bende alah tu , waaaa ohsem ! hihi

Ikhwan Suhaimi said...

Meh tukar tukar tempat keje dengan saya (saya nak balik semenanjung)

* kat sarawak takda traffic jam

Boni JLL3 said...

sejam jammed tu kira lama jugak tu awak..hehehe..

Syuhada Nasya said...

teruk nya kmmed.. sampai sejam stgah la..haishhh

saharinasaharudin said...

nk g keje,xjem lgsung.just kena pass 1 traffic lite jela.

waaahhh,xsbr nak tggu ur 'DIY tudung' :))

ros_reeza said...

jammed boleh buat stress!

tambah2 kalau dok kl.. sabo je la..

dyabunga said...

opis dya pun dekat ngn kwsn rumah juga.hihih

Bitt (doubleIS) said...

ye la u situ memang stress..jem jem jem..
salam kenal :)

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger