Darlings

Monday, July 23, 2012

1st Ramadan 2012

Assalamualaikum WBT.

Ceghita pasal 1st Ramadan. Sangat best. Sebab bukak puasa dalam kereta dengan seteguk air kotak berperisa apple. Argh perut aku tak layan pulak air apple hari tu. Rasa tekak perit so aku buat keputusan , layan seteguk sudahh.

Sampai je ke destinasi, alhamdulillah dapat merasa daging salai . Heaven. Sebab daging salai dah masuk dalam list favorite sedunia.

At least. complete jugak bukak puasa aku untuk 1st Ramadan.


Tapi hati sedikit sedih sebab dalam hati ada taman.

Rindu nak makan masakan umi.

Ye lah, last balik masa engagement hari tu, umi tak sempat masak kan aku pun. Kira dah berbulan bulan lah aku tak merasa. Jangan kempunan sudah.

Balik kampung je nanti. aku dah berazam nak request dengan umi ayam percik. Feh. Terbaiiiik.

Even hari hari gaduh dengan dia. Tapi apa yang mak masak tu lah yang bawak berkat. So, gaduh kejap, lepas tu baik balik lerrrr.

Titik ceghita pasal masakan mak.Sebab takut tersendu pulak. 

Back to work. Keje masih menanti. Gua nak balik awal hari ni.

Kata puasa kan.
huahua

Selamat bukak puasa.
eh 
salah ucapan
Selamat berpuasa. Jangan nakal nakal ponteng puasa

Babai.

36 comments:

cha said...

rendu masakan mak jugak :( selamat berpuasa lya

Mila Ahmad said...

masakan ibu jugak terbaek !!!

hazanis said...

kak lya...selamat berpuasa..:)

starzieti said...

Daging salai memang terbaik !

Selamat berpuasa ! :D

SURIA AMANDA said...

Alahai..cian dia kan....xper la..nanti ada masa boleh jugak merasa masakan umi tu kan..

Rina Ellisa said...

Selamat berpuasa Lya :)

when milk meet tea said...

Selamat berpuasa juga ,salam kenal ya!Makasih udah mampir dan comment di blog saya.

MizzTina said...

JOM BUKAK POSE SESAMA...=)

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

jgn citer bab rindu makanan umi tue...ai ni dah almost 2 yrs x makan masakan ibu terchenta, lagik la sedey uwaaaaaaaaaaaa

piko pink said...

salam ramadhan dari piko....

merahitujambu said...

salam ramadhan dear

nur anis said...

saya yang duduk dengan mak ni memang hari-hari gaduh..gaduh-gaduh manja..huhu

msredcheesecake said...

Selamat berpuasa.... Time puasa ni kalau balik umah mak mau berpinggan makan...hheee

Nurul Husna Mohd Hassan said...

pose2! :)

Boni Kacak said...

masakan ibu tetap masakann yang terbaik di dalam dunia kan???

The ShomeL TwinZ said...

air kotak apple, feberat kite jgk....
:)apepon nk wish salam ramdhan buat lyaa.

Marya Hana said...

happy fasting lyaa !

jgn monteng puasa..

ஜ miss klanika ஜ said...

mesti tak sabar nk balik kg rasa masakan ibu ni ye dak ?

cik najihah said...

selamat berpuasa sis :)

Ngrayudan Bersatu said...

solusi pengen sukses
http://beenero11.com/?id=yudha
kontak person
yudha
ngrayudan@gmail.com

Ameerul Ashraf said...

wah!
daging salai! sedapnye!!
HEHE!

~selamat menjalani ibadah puasa :)

gdsbnga said...

selamat berbuka lyaaaa . kehkeh

Syaa Amir said...

yeahh, masakan mak tak setanding masakan kat kedai :')

~Sweet Honesty~ said...

samelahh..rindu kt masakan mak.. terutamanya time2 sahur tu..bangun2 jek lauk dh terhidang ats meja..hukhuk

ELY FAUZIANI ISMAIL said...

salam ramdhan lya.doakan kte juge:)

Cik Rongoks said...

rindu masakan mama jugak. sob sob

Maya Lisa said...

SELAMAT BERPUASA KAK LYAA :)

aliza zeke said...

selamat berpuasa lyaa..dah lama kite tak bejalan ke blog org..sekali tgk lyaa dah jadi tunangan orang pun..tahniah dear :)

✿Lady Ainaa✿ said...

wahhh sedapnya makan daging salai.. terbaiklah sis... hari pertama ena makan masakan mak.. weeeeeee...

SoLy SoLicious said...

selamat berbuka tuk hari k 3 lak ^^

E'in said...

selamat menyambut bln ramadhan dear.. :)

|| amira || said...

selamat berpuasa juga sis :)

gamepoint amd said...

Hah selamat pose gak wes!

Misz Mieza said...

Air tangan ibu jugaklah yang terbaik di dunia kan? =)

Ardini Humaira said...

rindunya masakan umi dni... dari disember last year tak dapat makan masakan umi :'( nak balikkk

Nurul Husna Mohd Hassan said...

masa raya ni soh umi masak :)

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger