Darlings

Wednesday, July 11, 2012

Blogging world

Zaman dahulu kala. aku sangat boyish. Umi aku pun  memang suka sangat pakai kan jeans, tshirt. Orang lain sebok pakai gaun main masak masak, aku sebok panjat pokok jambu pakai seluar pendek. Memang hakikat. sampai aku dah masuk 21 tahun dulu pun aku tak reti sangat ber femine ni. 

Bila dah ada blog sendiri baru aku tau apa itu femine. Baru ada kesedaran nak jadi perempuan sikit. Baru reti malu pakai selipar jepun ke hulu ke hilir, Baru reti lilit lilit tudung, baru reti pakai lipstick Semua terima kasih pada dunia blogging sebab ajar aku jadi matang sikit.

Gua tak reti berambut panjang jaman dahulu kala
Sebab blogging jugak lah ajar aku pasal online shopping. Feh. beriban habis duit. Main transfer aje. Tapi berbaloi lah bagi orang yang malas nak p shopping kat luar macam aku.

Pendek kata, blogging ajar aku banyak benda. Sebab tu la sayang sangat nak tinggal dunia blogging. buat masa sekarang ni tak terpikir lagi nak tinggal dunia blogging. Selagi mampu aku berblogging, aku blogging. Sampai masa aku stop. Then aku akan stop & say bye bye to blogging world.

eyeliner sebelah panjang sebelah pendek tu memang identiti gua. sebab kadang kadang ter parkinson.

Pilihan kat tangan kaurang samada nak manfaat ke tak dunia blogging ni.

17 comments:

SURIA AMANDA said...

akak x reti guna eyeliner dik..bersepah2 kang..gigil..hehehehe...

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

yes,btl tuh.ym pun benefits byk bende ngan blogging nih.sape kate blogging ni sesia?meh sini, ym korek idong...haha..s

dhiashahida said...

blogging ni mmg byk manfaat...hehe...
kita suka baca petua2 n baca cerita yang blh bg pengajaran. sambil2 tau donia luar kan

hazanis said...

kak lya...supo la kito, kecik2 xdop rambut..acu nak panje keno kerat sokmo ko ma..:(

saharinasaharudin said...

yupp.tre.blogging ni ajar kite bnyak benda.Depends ngn kite je nak manfaatkan blogging ni :))

faiz fakhirin said...

skng dh comel..luv high heel lagi..

gdsbnga said...

kite selagi ade idea , selagi tu takan behenti blogging . eh awak jgn stop blogging kay sb kite dh ketagih blog awak ! hehe

Anisa Hang Tuah said...

bila dah besar sangat-sangat cantik =)

syAzAnA said...

yeayy! boleh jadi geng anak tunggal!

Yeap. blogging ajar syaz banyak benda. Dapat kenal kawan baru lagi. :)

Rara Nasiha said...

Setiap sorang dari kita mesti akan berhenti blogging jugak satu hari nanti. Mungkin bila usia dah makin meningkat. :)

Ardini Humaira said...

dni pun sayang dunia blog :) banyak yg positifnya... yg penting kita kena pepandai elakkan yang negatif tu :)

✿Lady Ainaa✿ said...

Wahhh.. dari boyish terus menjadi perempuan yang sangat sangat cantik dan pndai bergaya.. itu lah kelebihan berblog ini sebab kita lebih mengenali dengan ragam2 manusia di atas bumi Allah ni.. hehehehe

Boni JLL3 said...

tolong jangan berhenti berblogging.. sebab nanti kalau awak berhenti, macam mana saya nak berhubung dengan awak?? ok?

O'gosh said...

akak baru belajar guna Hyperliner tu...akak pun Parkinson gak selalu...Blogging ni yang bestnya kita dapat jumpa dan kenal orang yang x mungkin kita nak tgk dan ty satu2 kisah hidup diorang kan..macam2 dapat belajar ngan berblog...akak pun kadang2 down..tapi semangat tu datang balik bila baca penulisan orang lain...

Syuhada Nasya said...

kamu santik la hehehhe

cik najihah said...

sama lah dulu kasar sikit mcm laki hihi..
dah besar cumil je die

Bitt (doubleIS) said...

setuju! hehe
saya belajar dari sombong terus rajin tegur org...hehhe hi cantek ape eyeliner yuu tu!

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger