Darlings

Saturday, January 29, 2011

Wedding yang tak jadi Tapi dapat jumpa KAKAK

Salam. Hallu. Happy Weekend. Apa yang kauorang buat heh? Tidur ke hape? ke p shopping? Ke sebok dok berkemas dekat rumah. Aku pagi lagi dah bangun sebab Mr Razman ajak p wedding ex officemate dia. Punya la bersemangat aku. Pilih punya pilih baju kurung. sudah lah hari isnin sampai jumaat pakai baju kurung,
Hari sabtu pun orang tu suruh pakai baju kurung jugak. iye la. Lepas ni hari hari aku pakai baju kurung jek, tshirt , dress semua aku lanting kan dekat orang je la yeh. okeh? eh cita pasal wedding tak habis lagi kan.
Masuk jek kete, pak cik tu baru nak check event dekat fb, sebab nak set gps ke rumah pengantin. Tiba tiba dia tanya. hari ni berapa haribulan eh, si roomate aku jawab 29 hb. haaaaaaa aku agak dah. sekali silap tarikh okeh. wedding tu besok! haishhhh. menyirap tak. sabar je la. aku p naek tukar baju. tak kuasa aku p jalan kat mall berbaju kurung.
Sekali aku keluar kete, terpelecok pulak. tulah dok marah Mr Razman agak nya. tapi yang aku sakit hati, dia bantai gelak kaw kaw dekat aku. siot punya dia. tak pe tak pe, hari ni hari dia.
Sampai jek pyramid, nasib baik la senang cari parking. apa yang penting bila sampai pyramid, cari makan dulu. cacing dalam perut sebok dok lalalalala mintak isi. Aku bagi Mr Razman buat pilihan jek, aku malas nak pikir panjang.
Then dia pilih Laksa shack. follow ajek, Then, sempat la jumpa adik dia, ecah kojap, tak leh lepak lama lama sebab adik dia nak p shopping dengan cousin dorang. Tak sempat kan nak paw si ecah. dengar cita loan baru masuk..tengah masyukkk tuh. hehe. pandai dia lari kan diri yek. Kenyang perut suka hati,
then text si kakak pulak a.k.a sis kikin amer. Memang dah plan nak ngedate dengan dia hari ni, tujuan utama aku p pyramid memang nak jumpa dia pun. Kalau tak, aku balik rumah jek terus tadi sebab wedding cancel kan. Tunggu sis kin habis shopping dulu kat JJ. Then lepak kat air pancut depan sunway lagoon. kat situ la dok bergosip, then ada sesi make up jalanan pulak. hahaha. macam macam. aku sebok dok make up kan kak ija a.k.a kawan kak kin .
Even tak lepak lama lama. Tapi dah puashati dapat jumpa kak kin kan. bilala boleh lepak lama lama sikit. banyak benda nak ngadu tau. Tapi hujan la pulak. laen kali set time please kakak! oke la.
penat pulak aku nak membebel panjang. aku nak layan berangan sat.
Muka tak teruja tengok makanan. aku kan pemakan nasi yang tegar. tak jumpa nasi menggigil dowh. Kak kin~
four of us. adik kak kin tak de la..adore her. cute macam kakak dia..
Ini yang dimaksudkan dengan MAKE UP JALANAN..haha
wewwwitttttt. takut korang rindu Mr Razman. ambik! pssst .
i m sooooooooo happy hari ni sebab boleh sembang dengan kak suhana..uwaaa sedih pun hado sebab tak boleh jumpa dia CNY ni..rindu kak su!

9 comments:

nanie said...

apa la mr razman ni..
tu pun boleh lupa..kehkeh
lawa la kakak sis tu..
kankan?

mizzkikin said...

lyaaa nanti kite set dating dua org je tau..privacy ckit nak gossip2....heheheh..mish u! :)

Marya Hana . said...

make up jalanan, kelas gtu! :)

Da Della Rissa said...

cantiknye awak :)

sab said...

nice shawls dear.

ziha said...

hehehe..seronoknye boleh make up di jalanan.mcm photoshoot model gitew.

.liyanaiskandar. said...

cantik dear!! sis tak mampu lagi nak ikut gaya inner n shawl mcm ni..but mmg nice on u ;)

cik_HitaM puTih said...

cantik! i flw u

eesyaheera said...

gmbr last tu ketok muka Mr Razman ke sbb lupa tarikh? haha

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger