Darlings

Tuesday, January 18, 2011

Aku boleh!

Salam. hye. Malam aku terbabas hupdate. sososo sorry la. Balik kerja, beli nasik balik rumah, ngadap lappy, lepas tu tertidur. Nasib ler terjaga balik, bangun solat makan, online jap, lepas tu tertidur balik. Penat dengan masalah personal jek lebih. Tapi yang best nya, hari ni aku boleh bangun awal kan. tanpa rasa mengantok! dan tanpa perlu baca doa qunut dua kali. haha. apasal dua kali? biasa la ngantok.
Bersiap ala kadar. Get ready to work. feh. Hari ni tak sangka dapat kerja banyak. its ok. Ni first step untuk aku explore dunia kerja. Lambat laun aku kena face jugak kan. Aku ingat pesan umi aku, bila dapat kerja. Jangan mengeluh. Buat dengan hati yang ikhlas. InsyaAllah kau dapat balasan nanti. yea, kita ingat umi.
Kerja hape hari ni? Kena buat sistem baru, so kena la ada proposal, patot nya kerja ni kena melibat kan consultant. Tapi CEO percaya yang boss aku tu boleh buat. Tapi kesian la jugak boss sebab dia ada banyak lagi kerja yang nak kena settle. So, dia tanya aku boleh buat ke tak, erkkk aku takut, tapi aku pikir, aku kan tengah in learning process. so why not aku accept je kan.
Bagi orang yang careless macam aku ni, bahaya woooo, kena recheck tak pun berdoubledouble check. Dah cakap aku ni careless kan. Mau nya aku tak takut, kalau hire consultant kau kena bayar 50k kot, bukan 5k.. Kaya kan consultant. ermm kerja ni may be amik masa 3 or 4 hari kot. so aku mintak kebenaran buat balik rumah jek la. Tenang sikit aku buat kerja kat rumah. guna lappy cabok pun tak pe, lagi selesa dari guna lappy canggih orang lain. Tak gitu. okeh la. aku nak rest jap. nanti weekend aku blogwalking kat new follower aku. Sayang kauorang ketatketat la!

3 comments:

zaty luvlianncezzz said...

amboih bzi nya dy

jgn lupa mlwt zati taw

i've new n3

farhah adeli @ far said...

entri pon bunyi macam busy je. hehe. selamat bekerja. =)

nanie said...

owh,sis sgt busy..

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger