Darlings

Thursday, January 6, 2011

Ini hidup lagi

Salam. Hallu Fellas. Aku nak hupdate belog semalam tau. Tapi pukul 730 p.m lagi aku dah lena. Tapi terpaksa la bangun jugak pukul 10 p.m sebab baju tak ber iron lagi. Nasib la kena iron baju jek, tudung tak payah iron, kalau tak, tambah tambah la lagi beban aku nak meng iron.
well, aku ni memang kureng sikit bab bab pegang iron. hish tak kuasa. Kan biasa nya aku g kelas pakai tshirt jek, mana pernah nak iron. aku bukan la orang particular sangat bab bab iron tak iron ni. settle bab iron,
eh semenjak masuk tahun baru ni, mood aku tak elok elok lagi. swing je manjang. pantang ler orang buat salah sikit, mula la aku nak menyinga bagai. emo emo emo. Aku try control sehabis baik dah. kalau aku ter marah orang tu, aku p mintak maaf balik. S
o, pelis la jangan cari gaduh dengan aku dalam waktu terdekat ni, silap silap haribulan boleh putus kawan. sebab apa? sebab sekarang ni aku tengah hadapi saat saat genting dalam hidup aku. susah betol bila tak ready nak bercerita.
Ramai kawan kawan yang pm tanya kenapa aku macam ni, even boyfriend sendiri marah marah sebab tak nak bercerita. entah lah. Masuk 2011 ni aku jadi manusia yang lagi keras hati, manusia keras kepala, manusia yang lagi cepat sensitip. Ada jugak yang bertanya. Kenapa dah kurang gambar Mr Razman kat belog & facebook.
Pelis sayang sayang sekalian. Tolong jangan buat andaian. i m still with Mr Razman. Cuma bila umur makin meningkat . ceh meningkat konon. maksud aku, bila bertambah dewasa ni, boleh pikir sendiri. aku rasa tak perlu nak expose bf berlebihan. itu aku. Aku tak suruh orang lain jadi macam aku. pandangan masing masing.
Tak salah pun nak expose. Itu hak masing masing. Aku just nak kurang kan gambar & cerita pasal dia jek, tak bermakna aku tak sayang kan. Tapi kan. susah jugak kan nak lari. kauorang tengok la. url aku pun lyaman.blogspot.com. Aku nak tukar pun pikir banyak kali ni. kan kaurang tak jumpa pulak link belog aku nanti. even aku announce kat sini pun, mesti ada yang terlepas pandang punya.
Biasa la , masa aku buat blog ni, aku still keanak anakan sangat kot. Sedar tak sedar dah masuk 2 tahun aku blogging. Loyal readers aku tau macam mana corak penulisan aku dulu dan sekarang.
Oke la, bila bersiaran langsung dari muzium ni, tak boleh nak hupdate panjang panjang sangat. banyak mata yang memandang.
Nota tangan: pstttttttttttttt, bila kauorang nak melawat aku ni, aku tengah bosan kot.

24 comments:

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

makin matang, makin bijak, makin pintar cari solusi untuk sebarang persoalan kan?

semoga sis terus berjaya harungi 2011 dengan kematangan anda yg semakin meningkat!:D

Ieda Al-Habsyi said...

ni akak dtg melawat ko dlm belog, ok? hahahah :)

Indah Mulya said...

kalo dekat, da lama gi lawat sis..hehe
dedulu jumpa blog sis ni pn kebetulan taw..mmg bc hmpir sume kot entry sis..den btuka laptop sbb laptop ilang, link sis ilang..lm jugak cr aritu, ingat muka sis je..den tup tup jumpa balek aritu!stil d same old sis lyaa ngn encek man..besa la kak, da msuk 20an ni rsnya mmg pk lebeh kot..xslh pn nk btuka angin skali skala, xkn la nk stay d same smpai bebila dak?hehe..ape pn, jgn masam2 emo2 sis..chill je taw!

nub said...

bosan?? pukoi2! haha

eesyaheera said...

makin lama mesti la makin matang. hihi.

p/s : jangan nak curi tulang. pergi buat kerja. haha

Anisa Hang Tuah said...

alalala.lya ..
sabar yer
(:
happy selalu
chill~

Epa Zarifa said...

huhu, nnt cik epa dtg melawat..insyallah..kalau lunch time kot2 terserempak dgn u, huhu .lame gile xdtg muzium tu..pe menarik? ;)

O'gosh said...

Ramai2 melawat dieeeeee...

yuyu aziz said...

Hai Lya!

Yuyu ni, tak tahu nak drop mesej kat mana so i jump to this segment. ehehe. takpe kan?

oh by the way, kalau lya interested nak beli blouse tadi tu, u can just emailed me.

lya refer balik post tadi, yuyu dah list out the particulars u need to e-mail me.

tq dear!

Atiqah Adnan said...

makin meningkat usia cara pemikiran kita pun dah lain kan dear..kita belajar dari usia muda.. syukur...

mardhiah ismail (: said...

hehhee jom jom exchange link ! hehe

KizZ said...

hihi...naseb baik kiz pun dah tukar link awal2...hihi

Jom sini,
Back To School oyeah!

Heidi Shafiq said...

x bole nk update pjg2? ni entry plg pendek yg ko penah wat ke? giler la.. :P

Lyaa Suriany said...

fiey,

yep
hopefully jadi makin matang bab2 solve prob ni

Lyaa Suriany said...

kak ieda,

melawat kt belog pun jdi la akk
hehe

Lyaa Suriany said...

lin,

wah terharu betol baca entry yg lepas lepas lin
thnks dear
ni yg makin syg ni..
hehe

Lyaa Suriany said...

nub,

pukoi tu kebenda pulok

Lyaa Suriany said...

ee,

hari hari i curi tulang
haha

Lyaa Suriany said...

nis

part sabar tu yg paling susah nk buat yunk

Lyaa Suriany said...

epa,

nak datang pm la
still ada kan no lya

Lyaa Suriany said...

ogosh,

akk
xde orang pund dtg melawat ni
hehe

Lyaa Suriany said...

kak tiqah

setuju dengan akk

Lyaa Suriany said...

kiz,

hurm nak tukar jugak

Lyaa Suriany said...

heidi,

aku memang suka entry pjg ni

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger