Darlings

Thursday, January 27, 2011

Entry rojak: Kechubby an, practical training, campus puncak alam.

Salam, hallu peeps, amacam, rindu tak, alah. Baru tinggal belog sehari la. Aku sanggup tak mandi mandi lagi ni sebab nak hupdate belog.Eleh padahal sebok dok fesbuking kan. Sekarang ni, aku dok risau pasal lemak yang dok bergayut ni.
kaurang bole cakap, eh mana ada gemok, kecik jek tengok. ermmm. kauorang tak tengok secara real memang lah. aku yang tengok badan aku ni, kadang kadang rasa macam rupa mak orang pun hadooo.
aiyoooo belom kahwin lagi ni, kalau dah ada anak macam mana la agak nya. Kelemahan orang katik ni lah. makan lebih sikit, mesti nampak chubby. lemah betol aku. Perut berlipat lipat, drumstick ala ala fafau. lengan pulak bersemangat aku tengok. muka tok sah dok cita la. kawan aku cakap bulat. haiyooooooooooo. dah dah dah tutup sal chubby.
Kepala aku pusing betol lah hari ni, macam macam betol problem. bila lah hidup aku nak tenang ni. Besok , aku harap hari aku lebih cerah sikit. asyik gelap jek manjang.sudah lah. penat jek aku upload gambar ni, layan kan. aku nak p mandi.
faez, model of the day..haha. sebelom mula kerja. ambik mood dulu dengan abis kan battery camera!
kitorang biasa ada sesi bergedik santai waktu pagi, lepas punch card, mesti dok sini, sebab nak tukar high heels, iyo la kau, aku naek bas pakai flipflop. sebab nya? sebab nya kalau kau tak ada tempat duduk, means kau kena berdiri kan, bila bas tu tiba tiba drift kat jalan , agak agak kau tepelanting tak,
ishk aku pernah nak terjatuh okeh, lepas tu mulut aku bising melatah. tak ke semua orang pandang aku. tak ke aku dapat publisiti murahan kat situ. tak pasal aku jadi artis kojap dalam bas. so pengajaran, naek bas jangan nak paakai high heels sangat. tapi jangan pulak kau buat buat lupa tak tukar dari flip flop ke high heels, kang tak pasal pulak kau kena sound,
AS A PRACTICAL STUDENTS, U HAVE TO BE PROFFESIONAL. PROFFESIONAL KEPALA HOTAK KAU, KALAU KAU PUN PAKAI SELIPAR JAMBAN DALAM OFICCE LEPAS TU KAU NAK TEGUR ORANG. CAKAP TAK SERUPA BIKIN BETUL LAH.
asyik tempek muka yang control jek, hah kau tengok. aku pun reti menjoyah kau tau. masa ni dok tengah bergosip hape benda aku tak ingat. tapi memang muka kepochi habis!
PUNCAK ALAM TERCINTA!. huish, tercinta la sangat.petang tadi aku berkejar ke campus kejap, heret mr razman & roomate a.ka. bedmate a.k.a officemate sekali. mana boleh aku p sorang sorang. kera sumbang seh. Then kat sana jumpa pulak syeza & wanie ni, kebetolan kitroang sama advisor, so sekali jalan je lah...
haish pening pening, baru jumpa advisor untuk academic project, aku mintak tukar tajuk research yang aku nak buat semester ni. alhamdulillah boleh tukar. Senang sikit tajuk kali ni. Tapi yang hazab nya aku kena start dari chapter 1 balik. haiyoooooooo. lecturer kasi aku 2 weeks untuk submit chapter satu sampai tiga..kelam dunia aku...aku kena start dari zero okeh...uwaaaaaa nak nangis, bulan tiga nanti kaurang sila la jadi pengunjung muzium alam shah yek, boleh jawab questionnaire aku.pelis dong!

7 comments:

Anisa Hang Tuah said...

cantik lah
gojes la kaurang sumee
lya i luv ur hijab style
(:

nanie said...

love ur high heels sis :)
sis,ajar la paka shawl macam sis :(

Lyaa Suriany said...

anis,

thanks dear..
yep
suka tgk bila dorang jd gorgeous
hehe

Lyaa Suriany said...

nani,

oke
insyaAllah
nnti free sis buat tutorial eh

Bella Ayub said...

amboi ..kemain lagi heels kaw kan.. menangis den tengok!! lawa giler..cemburu ni!!

WunnyNiwaa said...

fuiyohhh heels tu boom boom kebabom la awak..like sangat2..heheheh

mardhiah ismail (: said...

cik kakak ni cantik betul :)

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger