Darlings

Saturday, January 15, 2011

Apa ada pada STATUS?

Salam. Sorry aku terbabas lagi hupdate. Semalam penat sangat kot. Kelam kabut pulak tu. Pagi pagi lagi bos aku ada meeting mengejut. Dia kelam kabut, kitorang lagi kelam kabut kena prepare document untuk dia masuk meeting. Sudah nya. keadaan jadi huru hara. ah, aku tak de mood nak cita pasal kerja.
Aku nak cerita pasal orang yang dalam gambar kat bawah ni. oke, meh aku kenal kan. Empunya nama Elma Dewiyana. Unik kan. Seunik peribadi dia. Jarang dan susah sangat nak cari orang yang macam dia ni. Kaurang tengok, dia macam student je kan.
Dia ni lecturer uitm. buleh pulak kan lecturer nak camwhoring macam ni dengan student macam aku. Dia memang sempoi gila la. Merendah diri, Dia tak letak sempadan antara student & lecturer. Aku ambik contoh mudah la kan. Mostly lecturer aku tak mau approve student kat fb as long as kau still jadi student dia. Privacy kata nya.
Ntoh. aku pun tak paham. Tapi kak elma cakap, buat hape la kau nak berkira dengan student. add je la, lagi senang keje aku. kalau ada apa apa assignment, inform jek kat fb. Sempoi ah.
Tapi yang lagi sempoi tau hape, Dia tak kesah orang tak bagi proper salutation pun kat dia. Tak yah berpuan puan berakak akak pun tak pe, Sesetengah orang tak, kena panggil puan, or cik bila rasa diri dah besar sangat.
Down to earth. Boleh buat kawan, boleh bawak bincang, boleh mintak nasihat. Rasa syukur bila kenal dengan orang macam ni, adore u la sis.
Yang aku tau, aku kagum dengan keperibadian dia. tak segan tunjuk kelemahan diri, orang makin respect dia ada la. Nice to know u sis!

7 comments:

mardhiah ismail (: said...

wahhh besstnyer !

ch!natsu said...

lec yg sweet.. =)

Anisa Hang Tuah said...

sweet & bestnyee
lya cantik..

em.nis dah delete bayang bayang
now im changing to hemisfera

www.hemisferanis.blogspot.com

black_mel said...

nice entry..

sab said...

haha. LEC SAB LGI SEMPOI. MAIN UNO LAGI DLM KELAS. SIAP TER-CARUT LAGI TAU. HAHA

Rara Nasiha said...

sekarang lec memang sempoi2. sebab kebanyakkan muda. seronok. :)

piNky LuCiA said...

syoknya ada lecturer macam tu. hehe

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger