Darlings

Wednesday, January 5, 2011

Practical: Day 1 & 2

Salam. Sila maaf kan aku yang alpa sampai tak terhupdate. weh. bukan salah aku. salah line berukband macam hampasss.
Macam yang kauorang tau, erk kauorang tau eh? hehe . Hari isnin aku dah start practical dekat muzium shah alam. haaaa lepas ni boleh la kauorang belajar belajar jejak kaki ke muzium tu. Buat amal jariah melawat aku sekali.
Aku lagi best. itu la first time aku jejak kaki ke muzium. Kalau aku tak buat practical dekat muzium aku rasa hawauuuu la aku nak jejak kaki. Kan aku ni bukan insan yang berseni. Apatah lagi nak menilai kesenian.
Tapi yang pelik aku suka benda benda sejarah ni, cuma kureng berseni jek.
First day masuk. hurm aku di attach kan bawah public relation . Semangat berkobar kobar konon nak kejar. haish . sekali bos aku still cuti.. Seminggu pulak tu.
So, dok rilex je la dulu. bos tak de kan. keje aku mengular je la 26 jam. kalau tak tidur, aku dok bertenet tenet bagai.
Nak tidur cari la port baik. jangan kau cari port dekat manager dok lalu lalang. hish, tak reti politik betol kau ni.
mula mula tak tau mana port best nak tidur, hari ni aku da expert cakap kau. tidur sampai aku dapat mimpi. haaa tu belom tidur atas tilam lagi.
YANG PALING AKU SUKA TAU APA?
haaa tiba tiba tertekan caps lock sebab "terlampau suka". Sepanjang 4 bulan practical training. ANDA DIWAJIB KAN UNTUK MEMAKAI BAJU KURUNG.
Gila kentang ah. Dah nama government kan. hep hep hep. tapi depends pada tempat jugak. kawan aku lepas jek pakai office wear. mana aci.
Aku bukan tak suka pakai baju kurung sepanjang 4 bulan tu. Tapi aku ni memang tak banyak baju kurung. dah satu kerja nak p borong baju kurung ni haaa.
mana nak cari baju kurung murah murah ni.? ala, janji aku ada baju. tak de la bosan dok taram baju yang sama jek. eh, kauorang layan gamibar eh. aku nak p tidur, esok bangun pagi
First day, muka tak bapa ikhlas dah senyum.
Bila dah dapat tempat, ni la kerja aku. onlineeeeeeeee. nasib boleh online. kalau tak? mati kutu aku. eh memang da mati pun kutu tu
Lepak lepak kat luar, masa ni boleh bukak mata lagi. 4 saat kemudian, terus lena sebab selesa sangat .
see, ini bukan cubaaan. ini memang kes membuta.
DAY 2
Sesi mengenal muzium. Semua tempat aku nak bergambar. soooo sooo sorry la. gambar gambar ni semua ehsan handphone. aku tak angkut camera. tak kuasa mak. so kualiti memang low habis la.
tu diaaaa. agak agak kan diorang ni boleh hidup macam cite nite at the muzium tak? heeeeeee. comel tak imaginasi aku
heeee, teruja tengok orang kecik. bia gambar aku tak nampak pun
contoh penghinaan ke atas agama islam.
lepas tu kau tau aku buat ape?
ni dia. memang muka baru lepas membuta. pergh heaven siot tidur. besok tidur lagi eh. niteeeeee uolllsssss

16 comments:

nub said...

hahha..port tidoq baekk punyaa

Lyaa Suriany said...

harus
hehe

O'gosh said...

kan main kaki dia tenyeh kotak tu ye....

eesyaheera said...

yes, ade geng tidur masa praktikal. haha

mardhiah ismail (: said...

wau best gile keja boleh tido sume an hahah same je dgn i tengah practical ni :P

HonEyBuNNy said...

he2 lyaa..nampak sgt bosan tu..heheh...comeii..

nanie said...

hahaha..
first day mmg bosan kn sis

EB said...

Assalammualaikumm..
Ni la lau dah namanya praktikal..
Hehehe.. dulu eb pn sama juga...
paling best tngk wyg dkt panggung 2 org je.. hahaha.. eb pratikal kat TM dulu.. hehhe..

NUR AIN AZMAN said...

Haha, tidow??
perghhhh, terboek la, muehehehhe
btw, aen praktikal next week, huhu
cm ne praktikal? best ke?

btw, jom komen sini
wish me luck
thanks dear

http://officialaenlicious.blogspot.com/2010/12/contest-fesyen-untuk-semua.html

Biey said...

selamat berpraktikal

azwa_amani said...

huhuhu..kuat tdoq ea..

piNky LuCiA said...

comey je lya tdo. hehe.

utHe mauRa said...

anda tantekkkkk
=)

Kasim Ahmad said...

haaha.. tidur itu memang best.. ki3

~amalina~ said...

mcm best jer an praktikal cmtu..hehee

BuLat i2 CirCLE said...

wow..cm best jew..tdo kt ofis..hehe

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger