Darlings

Monday, January 10, 2011

Tabah kan Hati

Salam. hai. mula mula aku nak mintak maaf dekat kaurang yang tinggal jejak, tinggal komen. Aku tak p terjah pun lagi belog kauorang. kauorang ni memang sweet tau. kalau tak de kauorang , belog aku ni tak bernyawa. Aku mintak maaf jugak pada yang tag aku join contest, giveaway semua tu. Aku tak buat. Aku harap kauorang paham situasi hidup aku yang tak menentu sekarang ni. Hidup aku jadi messy macam ni bukan la sebab kerja ke hape. tak de kaitan langsung. walau pun aku kadang kadang ter EMO kat status facebook pasal politik ofis. ah, aku malas nak pikir tu semua. Masalah aku dah cukup berat sekarang ni, persetan kan je la makhluk yang entah hape hape kat ofis tu. Pasal tu lain kali cita oke.
Hari ni nak berswing swing mood kat belog sendiri. kauorang tau siapa yang paling aku percaya, siapa yang paling rapat dengan aku? Kak suhana! aku rindu gila gila dengan dia. aku kenal dia sejak diploma. Sampai sekarang dia tetap jadi the best dalam hati aku ni selain mak pak aku la. Even ema pun tak leh lawan carta dia tau. dia orang yang paling close dengan aku sepanjang diploma. Kira dia bff aku no satu lah. Apa yang special pasal dia?
sebelom kak su kawen
Dia orang yang paling paham aku. even parent aku tak paham aku macam dia paham aku. eh terbelit belit pulak. Dia tak de la menyokong semua tindakan aku. Tapi dia bagi nasihat, then terpulang pada aku nak dengar ke idok. Nasihat dia selalu terbaik, dia selalu tau apa yang aku nak. Sebab itu la guna nya kakak kan.
Yang paling aku sedih, kami dah tak boleh jadi macam dulu, dia dah jadi hak suami dia. Tapi walauapa pun aku tetap happy, sebab dia happy dengan life dia sekarang.
Bebalik pada situasi aku sekarang, kalau aku p mengadu dengan dia, aku tau mesti aku lagi tenang, aku tau dia boleh nasihat kan aku, tapi aku tak susah kan dia, dia tengah pregnant, aku tak nak dia susah hati pikir pasal aku. aku nak dia jadi mummy to be yang happy jek, biar dia pikir .
Pasal manusia sekeliling aku? Sekarang ni, aku malas nak pikir apa yang orang pikir pasal aku, kalau kau jadi kawan aku bertahun tahun, tapi kau tak paham kenapa aku buat macam tu, kau bukan kawan aku.
Aku ni senang jek, kalau kau tak tau masalah aku, kau jangan nak judge aku. kau tak de hak, sebab kau tak kenal aku macam kak su kenal aku. So, kau senyap. Aku letih, bila orang salah kan aku 100%, dan aku bukan jenis yang reti back up diri sendiri. Aku biar orang lain tuduh aku senang senang, tak pe. Hari ni , hari kau. Besok lusa kita tak tau nasib masing masing.
Sekarang ni aku biar orang judge aku. Apa kau nak label aku, berlagak, hipokrit, tak sedar diri, bajet? sila kan. Aku tetap terus kan hidup kan. chill babe. Lagi satu, aku serik percaya kan orang. Pengajaran untuk tahun 2011, Dont trust people!

6 comments:

Lulu caldina said...

yeah..don't trust people

CIK CIRA said...

manusia di sekeliling kadang2 bsikap kejam terhadap kita =)

mardhiah ismail (: said...

baru i tahu , muke u kan mcm actress yang berlakon kisah kaisara tu tau. kwn die tu hah ! hehehe betul. same gile hah.

Fatul Akrul Ramli said...

in fact, dont trust anyone.. :)

HonEyBuNNy said...

betul tu...jangan caya sangat....bukan leh caya sgt..ila pun pernah terkena n pts kawan gitu..

iedchan said...

sabar la ye..huhu...jgn sedeh2..kite berbahagi tuk org len jugak kan...

yang nyusah kan kite..kite abaikan..:)

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger