Darlings

Saturday, August 20, 2011

Review session 12: Make up Remover

Dah lama tak hupdate pasal product yang aku guna kan. Sekarang ni agak kekeringan akai nak hupdate hapo dekat belog ni, tu yang kadang kadang aku tinggal belog sampai kesepian tu, non idea.

oke,
product reviewed kali ni, make remover. Aku guna maybelline punya. Sebab bessssst, tak pedih kan mata, yang penting harga pun affordable. Highly recommended, sebab aku pun dah lama guna product ni, boleh bagi 4 bintang. Sila cuci make up anda betul betul, jangan sampai liang pori tu tersumbat, naek jerawat , kaurang jugak yang bising...





Tapi bila out of stock kan. Aku rembat je minyak johnson umi aku ni, saving! Yang penting kau remove make up sebelom tidur . kalau rasa nak kulit berkeduit seribu sebelom tua, tak payah susah susah remove make up tu, biar je, esok pagi tak payah make up dah.
oke, tak do idea nak bebel panjang panjang . lagipun dah nak buka ni. tata titi tutu

13 comments:

saharinasaharudin said...

rin nk try la guna makeup rmvr maybelline. :)

Chempaka Sari said...

salam saya nak tanya, kalau basuh guna pencuci mka je okay tak? Adeh malasnya nak keluarkan kapas bagai,, ke ada side effect kalau guna pencuci muka je?

W a n a Eiskay said...

Dulu Wana pakai make up remover Maybelline gak. Then now dah tukar ke loreal. ALhamdulillah okay sangat. Masuk taun ni, dah dekat 2 taun jugak Wana guna loreal. Maybelline n loreal sama-sama okay :)

Lyaa Suriany said...

saharina..

heee slmt mencuba..

Lyaa Suriany said...

chempaka,

tak digalakkan bbe
sbb bila kita cuci muka, kadang2 eyeliner, or bedak yg kita pakai still tak hlg..

n kalau pakai eyeliner,
biasa nya mesti ade tinggal kesan sket, dia tak fully remove,
leftover eyeliner tu akn buat kita ade eyebag..
thts my opinion la babe

Lyaa Suriany said...

wana,


loreal?
mcm best gak tu
nnti ade ongkos bole try.
:)

nurayunni said...

mmg best pakai nie..

Marya Hana said...

hehe i selalu guna baby oil tu je.. ~

eesyaheera said...

I selalu guna baby oil je. senang remove eyeliner. Sekali sapu je dah hilang. Nanti lah ada duit lebih beli Maybelline make up remover.

misya mialen said...

sy guna tisu basah je utk mekap remover.lpsr tu pki pencuci muka.^_^., btw, tq for da tips lya^_^

Chempaka Sari said...

oh macam tu... terlupa pulak yang ni make up romover. Ingat petua ni untuk setiap malam. Saya tak pakai make up hehe..sori2.

Cik Suheela said...

lya..nak tanya lah, i xpnh guna makeup remover..makeup remover tu macam pencuci muka ke, klua buih2 sabun tak pakai dia??ke dia mcm toner, just lap2 aje??

ZURAINI said...

bby oil beminyak sgtt..me, guna maybelline jugak :D

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger