Darlings

Monday, August 22, 2011

Sesi Membengang kan Katrina


Yeah. Its all about my Notty dotter!

Patut nya aku ambik masa few hours per day untuk bonding dengan katrina, sometimes she feels lonely. ye ye aku tau, tapi tiap tiap hari pun aku penat lepas tolong umi, dah balik waktu merehat kan diri,

yang aku sempat bagi makan dia jek, tak sempat nak manja manja, dan aku tau jugak katrina macam merajuk, sebab tiap kali nak ambik dia, asyik buat bunyi bising ajeeeeeek. sorry dear. i ve been busy lately. Bukan nya katrina faham ye dokkk.

Jaga katrina sangat tak susah. she s a good dotter . Kau bagi makan, dia makan sampai perut gedempol dah sekarang, tak choosy. kasi tembikai, dia sebat, kasi honey dew pun dia sebat,  aku rajin sikit aku bancuh hpw bagi dia. instant punya jek, sebab tangan aku tak hado seni nak bancuh hpw kat dia. hari tu dah pernah buat. hancussssss!

eh, aku tak bagi buah semata mata tau kat dia, sebab sugar glider boleh mati sebab tak cukup zat, vitamin kalau kau bagi buah jek, dari dulu lagi aku anak notty aku ni bagi makan hpw, buah, sugar glider slurrp ( sape yang bela sugar glider , highly recommended beli ni sebab dah cukup zat semua dalam satu bekas, boleh pm aku untuk tau kat mana nak dapat kan) , yogurt, then ada lagi. nanti aku buat special entry pasal makanan katrina oke. berserta gambar sekali.

Sugar glider ni kena bagi diet yang betul, sebab punca kematian tertinggi sugar glider adalah obesiti, iye la asyik mencekik je, exercise tak, mana tak obes kan.

hari ni aku nak tunjuk gelagat katrina jek, sebab tadi aku kacau dia tidur. marah abes kat mummy dia 

 Tengok, dia tengok syok membuta di tengah hari buta

 Then, aku paksa dia kuar jugak dari sleeping pouch dia. memberontak tak mau kuar, siap pegang cage kuat kuat, tanda protes.
 Cubaan melolos kan diri masuk sleeping pouch berjaya. masuk je terus gulung gulung. Protes lagi.
Kaurang tengok jelingan manja dia terrrr, Kalau dia boleh cakap, "pandang pandang, nak pelempang??

okeh , sekian, settle kacau katrina, boleh p mandi.

13 comments:

EnciK AxixOu said...

kuku die tajam 2..takot ase pegan

sumaiyah mokhtar said...

comelnyeeeee mahal tk klau bli dr baby?

shaFazie said...

chomeynye.....susah tk nk bela...
teringin pulak nk bela...=)

Lyaa Suriany said...

En axixOu,

erkk,

skt sikit je.
nnti da ptg kuku,
oke la

Lyaa Suriany said...

sumaiyah,

kalau bela dr baby pun atleast 2 bln
harga standard 250 jugak

Lyaa Suriany said...

shafazie,

xsusah sgt pun wak,
lama2 nnti biasa la

sally wanny said...

mcm bes je sis..

Scya Lollita said...

wahhhhhhh comel gila ! nak jugak

kak wawa said...

masyaqjjl...geramnya tengok gelagat katrina lya!teringat si jestina dalam poket handbag ku!
eeee....geram...geram...!ase nak bela aje tp masa x mengizinkan lagi.kang anak aku tak terjaga plak t.hahahaha.....

saharinasaharudin said...

comels je.pndi majok plak tu :)

teyn teyn said...

comelnya katrinaaaa .. hehe

putput said...

alololo..comelnya!!! sugar glider sgt jinaaak!

Marya Hana said...

aaaa takotnya tgk kuku die, kalau depan i mampos melompat ni..

>.< pondan.

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger