Darlings

Sunday, August 21, 2011

Makan dalam

Selalu makan dalam? Makan hati? kenyang kan kan kan. hati la kenyang, bukan perut.

Mukadimah da setart 

Masa mula mula menginjak masuk 13 tahun,  Kau masuk Alam sekolah menengah. Tapi kat sini, kau ada dua choice, kau nak p sekolah menengah or sekolah arab, aku cakap macam tu sebab kat kelantan ye femess dengan sekolah arab kan. maksud sekolah arab di sini, Sekolah agama rakyat ye tuan tuan dan puan, tapi kitorang panggil sekolah arab je, 

Aku sempat ler dok sekolah arab 2 weeks. Tu memang impian umi papa aku, kau jangan nak main main sangat. Tapi kau ingat, anak diorang ni sehati sejiwa ke dengan sekolah arab, memberontak dalam diam.2 weeks later, dapat offer p boarding school, Mau kau tak melompat, bukan sebab masuk boarding school. tapi sebab boleh "escape". hah, memang dasar iman tak kuat di dada!

Kalau dalam family, kire kire kire, aku ler kot yang terlepas p sekolah menengah, maksud family di sini, di kalangan sepupu sepapat, tak kira dua pupu, tiga pupu, pat belas pupu oke.

So, kira aku lah palingggggggggg difffferent compared dengan diorang, word paling sesuai, diantara manusia tak guna lah dikalangan diorang, orang yang selalu di keji sebab tak pakai baju kurung, tak pakai stoking, 

Tapi aku still ada rasa hormat kan kalian. sedaya upaya aku cari baju kurung kalau hang out sama sama. Tapi tu pun kau hina aku lagi, bukan depan aku, tapi depan family kau, depan family kita, kau nak semua orang tau, aku bukan orang yang baik sebab aku tak pakai macam kau.

Pasal universiti?
Aku pun tak tau, aku masuk Uitm pun, di lekeh lekeh kan. dengan alasan, semua orang boleh masuk Uitm. oke fine! aku nak tengok, kalau result spm kau boleh campak dalam laut, agak agak kau boleh masuk Uitm tak? 

Awak yang rasa bagus sangat tu, kalau betul lah universiti awak tu hebat sangat, eh bukan, kalau betul lah awak tu hebat sangat, kenapa bab bahasa inggeris datang jumpa budak uitm ni? universiti awak tak ajar bahasa inggeris eh? opsssss lupeeeee, Uitm , universiti lekeh ajeeeeeeeeeee kan, kan kan.

Dunia dunia.

Bila manusia bercakap pasal kita,

akan ada yang menyampai kan

tak hari ni , lusa,
tak pun tahun depan.

Jangan bangga dengan tudung kau yang labuh cicah lantai kalau hati , mulut kau tak bersih.

Orang yang kau kutuk, hina, sebar fitnah dikalangan family kita ni lah yaang kau cari balik.

kenapa,

Sebab kau memang suka jilat ludah kau balik, ceittttt!











8 comments:

darkrose~ said...

owh, pernah g sekolah arab jugak lya ni dulu~:) hehe:)

hafiz hafizol said...

Urm.. Tahniah dpt masuk uitm.. Hebatlah.. Dpt masuk uitm. Yuran x mahal.. Ala blajar pn same jea..

Adila Amalyna said...

Uitm hebatlah sis! ;)

Dayang said...

wowowoo.. chillax2 ;)

Miss Shikin said...

biasa tu lyaa..sis pun ada je saudara2 yg sembahyang x tinggal and tudung labuh sampai ke lantai..tapi mulut and hati busuk jugak...walaupun x semua yg mcmni tp mmg lumrah ada je yg sikap camtu....keji sgt..

putput said...

mcm2 ragam manusia ni=="
datang sini dri uitm puncak alam blogger^^

ynadona said...

sis pun alaminye..sobs....sedih kan dtg dr kwage terdekat sendirik..

O'gosh said...

mmg mengecewakan kalau benda2 buruk ni datang dari keluarga sendiri...buktikan lyaa mmg bagus..lantak la kat dia tu..

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger