Darlings

Saturday, August 27, 2011

BIla anak kelantan balik dari perantauan


Memang happening tolong umi hari ni, Rezeki family. Boleh ler ngepau sikit sikit. tak banyak. suruh belanja shawl 3 helai jekkkk.ngeh ngeh.

aku bukan nak cerita pasal ngepau. tapi bila anak anak kelantan balik dari bandar. ececeh, kuala lumpur ler majoriti nya. maka hado lah cerita cerita yang syok boleh di kongsi.

Sketsa berlaku 2 jam yang lepas,

Customer: Dik, nak lengkuas tu seringgit. Sepatot nya dalam bahasa kelantan. " dik, nok kuah tu siya"

haaaa, nampak beza tu. heeeeeeeee. transform habis lah akak, tak mau cakap bahasa ibunda dah.haha. kat situ tak kantoi lagi ye .
sampai satu part.


Customer: Dik, pilih yang muda muda eh. 

hahahahahahhaha. kaurang panggil lengkuas yang muda muda heh?
Kan dah kantoi akak memeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee orang kelate kito. ngeh ngeh ngeh ngeh.

tak apo la . mana mana pun tak apo, janji akak masih balik beraya kat kampung ni haaaaaaaa. jangan marah akak. hahaha








8 comments:

nub said...

orang keyyeelll

harhar

EnciK AxixOu said...

jgn wt cm 2..kn kene saman..hahahah

sally wanny said...

lupe kot die dah sampai kelate
haha

AIMAN said...

nak ketupat siyaaa... hehe

cik hani said...

ntah2 memang orag key ell kot..hikhikk..

dia tersasul kot..ingatkan masih kat key ell

SimplySeoul said...

hehe...xpa nanti bleh transform ckp kelate blk.

teyn teyn said...

hehehe .. kelakar.
kite pon ore kelate tp takleh phm kelate pekat2 ..

stkt ckp simple2 boleh ag. hehe

slmt ari raya.

my name is hafizah said...

awk2...awk kelantan area mane,,sy mcm pnh nmpk awk kat satu pasar tani...hikhikhihkhik

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger