Darlings

Thursday, August 25, 2011

Orang shopping raya, aku tukang tolak troli

 Pepagi lag cousin aku a.k.a adik si ema datang ketok pintu rumah. eceh, pagi ler sangat kan kalau dah pukul 9 lebih tu, ah kira pagi lerrr tu. Dia ajak p shopping barang nak buat beskut raya, haiyooooo. Teman orang jek shopping,

Tak hado satu pun berkenan kat mata aku. Aku pun naik heran la jugak kan, sejak bila aku jadi minah yang choosy tahap gila babs ni. erkkkk ke sebelom ni memang aku cerewet. Yang tu kena tanya orang yang selalu hang out dengan aku kotttttt.

Meh kita buat checklist raya kekawan
Checklist raya

Baju Raya: Separuh settle ( Makna nya aku tak jumpa yang berkenan di hati lagi la)
 Kasut Raya: Done!
Handbag: Done!
Tudung Raya: yileeeeeeeeeeeeeek!. satu pun tak berkenan di hati. menyampah la dengan kau lyaa  
Kuih Raya: pun yileeeeeeeeek, Kat rumah aku tak glemer kuih raya ke biskut ke hape
Rumah Raya:( Masih tunggang langgang, tunggang terbalik, bak kata umi aku, macam tempat jin bertendang. haiyooo umi!)


Bad news yang aku dapat tadi, Si ema sengal tu text aku yang dia tak balik raya. Memang nak kena penyekeh, pelempang laju laju betol la minah ni, kalau balik pun raya ke berapa, memang ahhhhhhhhh. sakit hati betul. Berbulu ajek, dah nak jadi orang kontan agak nya mak cik ni. membara membara. sape laei geng raya aku. cis!
bertempat di pasaraya nirwana, kubang kerian.
Ini bukan kes PARANOID ye cik adik manis, sampai tiga sekali kau letak kunci ..haha. Walaupun bukan superbike, tapi tak bermakna kau tak payah jaga kebajikan  motor kau kan. kat kelantan ni bukan kira, suka hati jek nak rembat motor orang, kau ingat , umi aku chop duit ke hape. so . langkah keselamatan, letak la banyak mana kunci yang kau larat.

8 comments:

Syafiq Rosli said...

kemain lagi..knci moto..wah byknye shopping an

SimplySeoul said...

hehe, xpa byk lagi masa. Nanti boleh cari tudung yg matching.

d_LA said...

mak aih..smpai 3 kunci tuh..
kasut raya dla pkai yg mana ade jer..x shopping sht thn ni..mls..hehe

kaizen said...

terbaik!!!

noraliza said...

banyak sehh konci :)

wachak said...

Kalaulah hilang anak kunci tu ... bau berejam nk buka balik semua tu ... hu33

EnciK AxixOu said...

harta kita..kita kene jaga,...menagis la lau moto ilang..xkan nk g beraya jalan kaki..hehehe

O'gosh said...

hohoho..dah bli kasut merah?

Anyway, Selamat Hari Raya Lyaa..

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger