Darlings

Wednesday, August 24, 2011

Tips Jaga muka


Benda yang paling aku malas nak buat kat rumah, jeng jeng! Jaga muka. Seriously, muka memang terabai macam anak tiri kalau dok kampung, ada jek benda nak buat or pikir selain dari dok telek muka sendiri, sampai lah satu hari bila nak tempek bedak kat muka, 

Weh, apekehal rasa kulit muka macam jalan tar depan rumah, bila pegang hidung jek rasa berpasir jeeeeeeeeeek. what the fish betol la. boleh pulak tak perasan tang tang kan muka dah jadi teruk kemain. Liang roma kat kawasan hidung membesar dengan jayaaaaaaaa nya. bagus bagus. 

So, solution aku senang jekk, alang alang barang dah ada kat rumah.

First

aku guna jek tomato, rendam dalam air. then tonyoh kat muka sampai lah air tomato kering.hoho, seronok, feeling feeling spa ler kekonon. padahel guna tomato yang umi aku jual je kotttt.

Kalau kau rajin sikit, potong tomato tu, ambik satu sudu gula, then pedap pedap tomato yang kaurang potong tadi dengan gula, then sapu kat muka. Biar kan 10 minit, then bilassssssssss. tadaaaaaaaaa. sonang kan. eh,ni petua michelle phan tau..heeee

Second

Masker putih telur, ambik putih telur, kaurang pukul pukul pukul dia sampai ada buih buih cinta, ambik buih tu letak kat tisu, then tempek kat muka kaurang. kalau boleh satu muka la ye. Sangat berkesan untuk black ke whitehead ke, biar 20-30 minutes, 

then bilas muka. Masa nak tarik tisu tu, pelan pelan la oke, biar kotoran kat muka tu betul2 melekat dekat tisu. Dah siap bilas, rajin rajin kan diri lah pakai toner, untuk mengecik kan liang pori. oke?
Selamat mencuba





13 comments:

nub said...

laki punya mana? ghar2

O'gosh said...

er...muka elok je ahkak tgk..

Lyaa Suriany said...

nub,

erkk nanti cari dulu eh
haha

Lyaa Suriany said...

ogosh,

akk
camera trick plus make up
without make up
serammmmm

hakamah hamyadi said...

hehehe....kita dulu rajin pkai timun...skunk mlas da...pkai je mask clinelle...patutla kamu cantik :)

saharinasaharudin said...

part mask putih teur tu,mmg berkesan.rin pun kekadang try jgk.hehe.

Cik Embun said...

mcm mana ni.. org x suka pakai tonner.. sob~

SimplySeoul said...

yang tomato nampak senang....will try later.

hazanis said...

tips yg berguna..ptt la kulit sis comey je..:)

eesyaheera said...

Yang putih telur tu memang menjadi tapi jangan guna telur busuk pulak. haha

wawa abdullah said...

yang 2nd tu besh..nk try la coz b4 ni pkai putih telur xpukul pun..ltk cm2 je..huhu :)

kak wawa said...

mak oi...rajinnya dia buat spa sendiri!lau akak...kimsalam aje lah dik. aku lebih rela cuci muka setiap hari.ahaks! :p drpd aku ambik tomato tu dok tenyeh muka...baik akak uat ulam.sodap gak!
telur...?baik aku rebus atau goreng...pon sodap gak!hahahaha... :))
pape pun...good job lya! ;) hihihi

Redbloodsnow said...

nak try la nanti :D

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger