Darlings

Saturday, August 6, 2011

Facebook pun kadang kadang disaster

Facebook. susah aku nak dengar gadis gadis or jejaka tak hado facebook. mostly hado la.

Kadang kadang FB buat hidup aku hura hara . Mana tak nya. Bukan kita tau siapa yang add kan. Strangers bersepah. Tapi tu la aku, malas la tapis tapis, malas lah nak private. Kadang kadang suka je stalker usha . 

Bagi menyenang kan kerja dorang. Dah bersusah payah dorang buat fake profile, kau tak rasa di hargai ke weh, Bersemangat waja lagi. 

Kau ingat senang nak jadi stalker? Maksud aku stalker yang jaat tu lah. Macam aku ni stalker yang baek hati, tengok gambar jek, then komen dalam hati, ( maksud aku kagum)

Itu bab stalker. alah, biar lah. Kita tengok sampai mana stalker jaat ni nak jaga tepi kain orang. nanti bila kain dia terkoyak, bawak insap la tu. iye dok?

Bab faker tu, tok sah dok cita. tak pe, janji faker bahagia dengan hidup dia. Sampai bila dia nak tipu kan. Bukan tipu orang lain, tapi tipu diri sendiri. 

Bagi aku, aku tak suka expose "in relationship" dengan sapa sapa kat FB, tapi bila tak expose aku pulak yang di persalah kan oleh Lelaki yang terlalu gentleman. Konon tak mengaku ada boyfriend. hadoiiiii. cer orang tanya aku, aku tak pernah lagi la jawab aku single, 

Anyway. thats my personal life, samada aku nak expose aku hado bf or not.its up to me la. Mesti bersebab aku hide relationship tu. Asal reveal je relationship, makin bertambah la mutual friend. iye dooook. ermm, sekarang, atas permintaan Mr Razman, sila reveal status anda. ye la ye la. dah reveal. 
Lepas ni, hado lagi lelaki gentleman yang nak mara mara sebab tak clear state pasal relationship, terus masuk "block list" baru COOL kan. 

Hais. FACEBOOK FACEBOOK.

 



10 comments:

ILA HonEyBuNNy said...

tu la lyaa..

kadang2 fb tu banyak bawa keburukkan kan...

sama la ila jugak..sakit hati kadang2 buka fb tu...huwawaw

darkrose~ said...

ros pown stalker lyaa..suke tgok gambar3 kamu!:) heeeee:D santek!;)

Marya Hana said...

facebook ni memang senang je nak dapat masalah. terutama masalah rumahtangga . kihkih..

eh. lyaa mesti ramai stalker baik hati, suke tengok gambar (and kagum) kan..? :)

Fatin Syahira said...

facebook haish! memang serabut yaw T__T

Small Dolphin said...

sememangnya adalah hak kita samaada kita nak reveal ke tidak.lantaklah mereka itu. haisy.

♥nurulizzatie♥ said...

kan, serabut je in relationship kat fb ni kdg2. :)

nub said...

fb menjadikan semua berebut nak jadi kanak kanak

Lee-Yan-Naa said...

susah jugak kan nak control firend kat FB..tak approve cakap sombong..kalo saya kalo yang tak kenal tu beratnye rasa nak approve :D

aizadalias said...

slamat berpuasa =)

nanie said...

nani stalker baek hati..selalu tengok gambar sis..then,kagum..hehe

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger