Darlings

Thursday, August 4, 2011

Eyeshadow pun boleh la

Bila sengkek sangat sangat sangat, nak beli eyeliner pun kau berkira tau, even menda alah tu dah jadi benda yang wajib hado dalam stock make up. aku tak ado cream ke compact powder or segala mak nenek tu, aku tak do la kesah sangat, tapi bila eyeliner pun sold out, mula la aku menggelupur,

Bila aku ingat la, kes ni jadi bertahun tahun yang lepas kot, memang sengkek gila gila . aku pun mula la cari inisiatif lain, Then aku nampak  eyeshadow  black color ni, sebat jek, konon konon eyeshadow jadi eyeliner. saving kot. hitam pekat sama macam eyeliner.

Kiro jadi la tu. haaaaa, so kalau sapa2 ada eyeshadow tu bole le try try ye dok.  Aku guna yang silky girl je, dah berzaman beli, zaman diploma dulu kan reti beli silky girl, Jangan tak tau, silky girl punya product siapa cakap tak bagus walaupun murah. Best jugak. Kalau bab product silky , aku suka eyeshadow & gel eyeliner. memang best. recommended jugak.

 haaaaa, eyeshadow ni  pekat. any suggestion lagi tak eyeshadow brand amenda yang pekat,? sebab aku guna maybelline, in2it, elianto, mesti tak pekat, tak berapa best.

 Janji kau pandai control. jangan sampai masuk dalam mata, paham paham jek lah eyeshadow kan jenis berdebu, so senang comot sikit.



oke, selamat mencuba.

23 comments:

CikHanis said...

nanti lama-lama jatuh tak?or comot ke?hehe

Lyaa Suriany said...

stakat yg kita guna tak jatuh pun.
cuma masa mula2 nk pakai tu kena careful sket la..sbb silky nya eyeshadaw mmg jenis yg comot sket..

FARAH IZWANI RAMLI said...

hehe. baru tawu eyeshadow boleh jadik eyeliner.
samalah! tak boleh takde eyeliner.
maklumlah mata panda. kuikui

Lyaa Suriany said...

haha.
mata panda. kalau lya,
muka terus pucat

O'gosh said...

huhu..zezaman student dulu akak pun sengkek dan guna tips ni mekap...

~~Coretan Irza.... said...

bijak....boleh save burjet kalau mcm ni...bab2 sengkek tu, semua org mengalami Lyaa..hehehehe...

Marya Hana said...

i kalau xde eyeliner ibarat x pakai sua kicik.. hakhak.

sebab muke nampak mcm org demam, lesu x bemaya je..

eh u guna eye shadow nampak kmas eh? kalau i...... perghh tatau ape rupe.

tinta cik wanny said...

haha..sama la. ingatkan saye jer cam wat tu.
terpakse bile tak sempat nak bile eyeliner

MaiZATuL ASniDA said...

shomelnyee awk.

Adila Amalyna said...

Cantiknyaaa. Tapi kite buat mesti comot gila. Hmm ;(

Aisha Zaid said...

suke2....cantek jg...dh mmg mcm eyeliner dh rupe nye....hahaha

Daktechic said...

like usual,.santekkk!hihi
lya,.0ther than silky girl pnye eyeliner,.de suggesti0n laen x?c0z tya sllu gn silkygirl eyeliner,.tp klu lm2 jd cm0t

kak wawa said...

pix tu ke selepas lya guna eyeshadow itam sbg pengganti eyeliner?x mcm eyeshadow langsung.mcm lya pakai eyeliner...mmg terbaek lah!pro bab2 makeup ni... :D

fiza_noor said...

hehehe. kita sama la dik. akak pun guna eyeshadow jadikan eyeliner sbb akak mngajar sesi ptng. senang nak wuduk

S a l s a B e l l a ~ N m y said...

cntek. sy wt xjdi pon cm awk . jeles! hehe :)

Lee-Yan-Naa said...

da nampak macam eyeliner jugak je..sama2,saya pon pakai eyeliner silkygirl..yang stick pon best,yang liquid pon best jugak

eesyaheera said...

Ee ada yang kaler purple pink. Memang cantik kaler dia. Sesuai la untuk students yang low budget. Hihihi

Syarafina Zaini said...

suka cara u mekap guna eyeshadow tuh.. i xreti2 lagi nak buat tajam camtu.. haha

! N e n a G a b b a n a ! said...

kalau i , campur vaseline skit. hehe skittt jela pun sbb nak kasi die tak comot. kalau bnyk kang nmpk mata berminyak? haha ape kes. anyway, silky girl best! :D

icee-yah said...

em..nak tryla nnt:)

tiefazatie said...

wah..pandainya awk color jd eyeliner nie..

nanie said...

tak pandai pakai eyeshadow :(

ct nazeera said...

selain pkai silky girl, try pkai elianto, eyeshadow dia sgt murah n pekat.. happy trying..:)

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger