Darlings

Monday, May 9, 2011

Review session 13: Perfume Neroli Jasmin by Body Shop


 Masuk tahun ni, Dah tiga tahun aku jadi Penggila Perfume ni. Serious weh. Rasa macam di awang awangan bila aku bau neroli jasmin ni. Kaurang boleh judge yang aku ni jenis yang ada brand loyalty sikit. Aku susah nak tukar brand kalau aku dah suka dengan satu benda ni.. Sekali dah jatuh cinta dengan neroli jasmin ni, Susah lah nak tukar. Time tak ada duit. Masa tu lah baru tergagau cari perfume mydin. pun boleh kan..

So, suggestion pada yang dok sebok cari perfume apa yang kaurang suka. Boleh try p test kat body shop tu. Mana tau kot kot berkenan kan. 

Sejarah hitam aku guna perfume ni. Hadoi. sebab yang aku guna ni bukan jenis spray. tapi jenis yang calit calit. hontah nak guna istilah hape, so memang sangat berisiko nak tumpah ke hape lah.  Kaurang tau la, aku ni kan jenis clumsy ayam sikit. 

Kejadian tragis ni time aku praktikal dekat kolej shahputra 2 tahun lepas. Lepas aku calit malit kat tudung, aku dengan gelabah ayam nya tak tutup perfume betul betul. then main campak dalam handbag. Sekali, apesal bau wangi sangat ni. check punya check . Hambik kau. separuh botol tumpah. lencun handbag aku. sampai sekarang handbag tu bau neroli jasmin lagi weh. Nak menangis tengok. Sabor je lah dengan perangai aku sendiri.









Yang ni eau de toillette punya. Bau dia tak tahan lama sikit. Tapi kalau orang yang jenis nak senang. mesti prefer yang ni sebab kaurang boleh spray. so tak ada risiko nak tumpah ke hape lah.


okay. Selamat p men try. Babaiiii.


pssst : ada yang tanya. Previous entry . Kak su tu kakak angkat aku. heeeee. tapi dah macam kakak kandung aku

5 comments:

cik hani said...

kawan sy pun ada kes tumpah perfume ni..

dari body shop jugak..
tumpah dlm bilik..

baru beli, pastu tumpah tinggal separuh..

mau tak tersentakkkkk kn..


sedih dia..

Nor Adzwaty Rokkafella said...

my favourite too...tp sy suka yg spray...senang sikit...sy pun jenis clumsy jgk...bebaru ni simpan contact lens dalam beg rupanya x tutup habis...sekali buka kering dah contact lens...

reen said...

lyaa...1 botol bpe hengget err..cett tbe2 tny harga kan...sbb sis dh lame xbeli kt body shop ni

Never Ending of Art said...

Suka jugak! memang tgh pakai yg nie sekarang..=)
kalau body shop punya mesti suka yang nie and rougeberry.. sedap bau dia!

wirdawahid said...

eh eh eh, taste kita same. haha
wirda pun guna perfume nie, and yang oil punye la, calit2x bagai.
dan juga berpengalaman tumpah dalam handbag, time tue tgh jln nak pegi time square, kawan wirda tegur,apasal kau wangi sangat?
Okay fine time tue mmg xperasan, sekali tengokk perghhh, dia tumpah. isk isk, nasib baik sikit je, tapi tau je la bau dia mcmne kannn. pas pada tue, terus be carefull. haha

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger