Darlings

Sunday, May 29, 2011

Makan+Tidur+Online= Ke arah Obesiti!


Hallu. Erk hari ni ahad kan. Sejak pegang title penggangur ni, hari & tarikh pun dah lupa. Hari rabu, aku ingat hari khamis, Beria lah tunggu depan tv nak tengok cita mantera anjasmoro, Sekali silap hari daaaaa.

Pasal penyakit nyanyuk tu satu hal, ni satu hal yang lagi best bila balik kampung. Aku melantak 3 or 4 kali sehari. Kadang kadang, tanya diri sendiri, kau ada membela ke hape lyaa. 

Asal balik kampung kau nak bina badan pulak. Kalau lah benda ni berlarutan selama sebulan, insyaAllah, kaurang berpeluang lah tengok aku jadi DEBOK a.k.a GEMOK. weh, 3 or 4x sehari tu, makan nasi tau, ulang suara, makan nasi, bukan makan benda benda ringan. jauh benor beza masa aku dok shah alam, kadang kadang makan sekali je nasi dalam sehari, tak pun, memang tak makan nasi.

Badan aku ni dah lah jenis cepat benor nak naik nya. Tapi nasib lah cepat jugak nak turun. kalau tak, HARU BIRU jawab nya. Kalau berat mencecah 50 kg tu. Aku rasa kena kembali muhasabah diri dah.
erkk masa ni rasa macam kurus sikit. ececeh. angle dari atas. semua kurus kan. BETTER lah dari sekarang..
Orang yang punya ketinggian 155 ke atas tak apa lah. orang yang kemetot macam aku ni, mau la sedar diri sikit. Sekarang pun aku rasa pipi makin tembam, testing baju tadi pun, erkkkk ketat! oh my .  Nafsu makan menjadi jadi, tambah tambah umi pulak masak. umi goreng ikan pun aku sebat nasi satu pinggan penuh. Belum lagi masak sedap sedap. 

Bukan tak mau control, tapi kejap kejap aku rasa lapar, stress betul lah macam ni, Semalam sebelum tidur pun rasa lapar yang amat, tapi tahan jeeeeeeeeeeeeee la. masak lah kalau macam ni, menketadarah tak hingat dunia. Sekarang ni, aku kena jauh kan diri dari dapur. eceh, buat tak nampak je dapur. Boleh percaya? huh. macam tipu. Memang tipu punnnnnnnn. 



4 comments:

saharinasaharudin said...

hepi holiday.stay kt umah sndri mmg heaven.mama msk biasa2 je pun,rse sedapp sgt.siap tmbh nsi lg.hehe :)

tiha said...

wah cuti sakan yer..huhu btw kita sama2x holiday erk...heheh..

wahida idris said...

same la. cuti 4 bulan. hee

saya follow awak :)

aWaLLiWauDDin said...

hehe... makan banyak tanda bahagia..

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger