Darlings

Friday, May 20, 2011

Jealousy???

Kalau dah nama nya perempuan, Tipu lah kalau kau cakap kau tak ada perasaan jealous langsung. Kau patung ke hape kan. Context jealous hari adalah untuk boyfriend & girlfriend ye readers.

Jangan nak melalut ke laut. bukan jealous kawan kau lagi cantik, bukan jealous kawan kau dapat pujian melangit, bukan jealous kawan kau dapat carry mark tinggi, ni memang jealous pasal bf or gf kau tu

Aku tak ada la terjebak banyak kali dalam kes JEALOUSY ni. Tapi aku ni memang sakit hati sangat sangat bila orang tuduh benda yang aku tak buat, benda yang langsung aku tak tau hujung pangkal & tiba tiba aku dituduh, tiba tiba aku jadi mangsa dengan tuduhan NAK RAMPAS BF KAUORANG. erkkkkkk ringan betol lah tuduhan akak adik cantik ni, apa, sudah tidak yakin dengan diri sendiri kah?

Aku dah lama simpan benda ni. Mula mula aku tau. What the heck lah tuduhan kau ni. apa kau rasa aku cantik macam ratu cantik sampai kau rasa nak tergugat dengan aku. Aku tau kau memang tak suka aku. & aku rasa kagum sebab kau boleh je bermanis muka tegur aku, buat buat tak ada apa apa. aku pun ikut sama lah lakonan kau tu.

eh, kalau aku tak tau tak apa tau. once aku dah tau, kau ingat aku selesa ke nak kawan dengan kau. sedang kan aku tau kau memang dok menyumpah dalam hati kau tu. dok maki maki aku. So sekarang ni, aku nasihat kan, kau ambik bf tersayang kau, simpan dalam kocek, jangan kau berani nak bawak keluar. nanti perempuan lain terpikat & tergoda pulak bf kau tu. heh! Sebab bf kau tu handsome sangat . sampai semua perempuan tergila gila kan.

LETS MAKE IT CLEAR GIRLS.

Aku tak dak perasaan sikit, walau sebesar zarah pun dekat bf ke tunang ke suami orang. Aku tak mau cakap besar . In future kita tak tau jodoh kita dengan siapa. Tapi benda yang paling aku nak elak, Pilih suami orang, pilih bf orang. eh hello. aku perempuan. aku reti bahasa lagi macamana perasaan jealous tu. 

Aku dah selalu kena orang flirt dengan boyfriend aku macam mana. aku tau perasaan tu. Nak kawan , kawan lah, tapi jangan sampai kau nak bersayang sayang bagai. lagi satu, BERTEPUK SEBELAH TANGAN TAK KAN BERBUNYI YE SAYANG SAYANG. cuba kaurang tengok balik. Entah entah. Si Bf ni yang lebih lebih flirt. Dah tu kau nak salah kan semua dekat girl. 


Pesanan aku, Kalau tak suka aku. Tunjuk terang terang la wahai si gf yang jealous. Jangan lah nak pretending. Sekarang ni aku dah tak berapa nak kisah. Dulu, mula mula aku tau, ada orang bagitau, aku macam speechless jugak lah.

Then Mr Razman cakap, biar je diorang tu. Dia cakap, lain kali jaga perangai aku, jangan dok mesra sangat dengan laki, orang cepat misunderstanding. Lain kali, jangan cakap langsung lah dengan bf orang ni, kang tak pasal kena cop perempuan gatal.  Aku ikut nasihat Mr Razman. walau pun susah. Kau ingat senang nak buat buat lupa , yang ada GF somebody tengah benci kan kau sebab dia rasa kau nak rampas bf dia. haish. MACAM MACAM.

dunia dunia.
No butt hurt okeh.

aku sekadar meluah apa yang aku rasa




9 comments:

CikHanis said...

sbo ye lyaa :)org suke tuduh2 ne takot dgn byg2 sendiri kot ^.^

Watie Abd Rahman said...

lyaa, abaikan mereka.. juz be yourself jek. lantok la nk jeles ke hape. yg pnting niat kite kan! ^__^v

EZAN IDMA said...

kene tgok laki tu dlu, tah2 laki tu mmg gatal. haha kite anggap kawn je. sebb tu awek dy sentap

HALIM said...

Sabo jelah..Bukan kita boleh tutup mulut diorang kan.. ^_^

Syafiq Rosli said...

ish2..perempuan sama perempuan mst kuat jeles kan..sabo je lah..tergugat tuh..hehe

arabella said...

follow me bck plss;)

noraliza said...

lyaa mmg cantik mtuu yg dia tergugat tuu ..hehe ..


sabo jerlah lyaa yer :)

reen said...

lyaa..sama mcm pgalaman sis...sbr je larr..pdhl niat kter bkwn je dgn lelaki tu kan..tp pmpuan tu boleh jd psycho gler kan..sis pnh rasa ape lyaa rsa so just ignore sume tu..ape sis buat ialah sis dh block fb pmpuan tu n bf die..sng2 xyh kwn trus dgn bf die..sabar lyaa~

miea miara said...

sama lah kite.rasa nk simbah asid jew kt org mcm nie.bodokan...buat sakit jiwa jwa lyn org gila mcm ni..

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger