Darlings

Sunday, May 22, 2011

Picnic lagi


Picnic kali ni aku jugak yang plan. Last minute punya plan. Tiba tiba aku rasa nak masak nasi lemak untuk kawan kawan. My second trial. Tapi kali ni macam tak best lah. sebab nasi lemak tu lembik, terlebih santan pulak.

Nasib sambal ikan bilis tu okeh. tu pun lepas penat aku berperang kat dapur sorang sorang. Jadi beginner bab masak macam ni la gaya nya . Kalau umi aku tengok cara aku dok dapur, mesti dia gelak, Kelam kabut gila gila punya. Dengan sinki tersumbat. lagi bikin panas jek hati.

Tapi overall, aku buat buat puas hati jek, sebab aku dah ada minat nak masak, Tu pun kira aku syukur. Daripada dulu tak mau masuk dapur langsung.


 Sesi memujuk jestina suh terbang. Jenuh. Merajuk pulak dia time ni.
 Gonna miss them damn much la..

Sesi berpicnic berlangsung dekat taman tasik shah alam jugak. port kenangan tu, First time picnic pun kat situ. So,, pengakhiran nya pun kat situ jugak lah.

Kawan kawan.
Pray the best for them


9 comments:

sumaiyah mokhtar said...

wahhhh bestnyee da lame tk picnic, :)

EZAN IDMA said...

lyaa pndai mask!

eesyaheera said...

nasi lemak satu kak. tapi nak sambal kerang

Syakiela said...

lyaaaaaa,beshkan picnic kat tasik tuee... =)) pndai lyaa msk ek...

Indah Mulya said...

lapa lapa..tingt ns lemak..lapa la sis..hehe

HALIM said...

Picnic sambil makan nasik lemak..memang best!

Ashraf Jalil said...

jemput join contest =D
http://mynameismyname-ashraf.blogspot.com/2011/05/sunshine-smile-contest-starts-now.html

O'gosh said...

bestnya picnic..lama x merasa benda2 macam ni dah..sobs..

Manja's sation blogshop said...

Hey Dear, suka berfesyen? try our new product ANAK TUDUNG JERSEY? (INNER JERSEY)

ada free gift sempena pembukaan blogshop kami

ada 39 warna, anda pilih sendiri, trendy menjadi kegilaan young adult, muka x nampak bulat + murah dari blogshop yg lain x percaya?

COME AND VISIT OUR STORE : MANJA'S STATION BLOGSHOP ON9
http://manjastation.blogspot.com

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger