Darlings

Sunday, April 24, 2011

Jalinan adat, budaya dan warisan Daerah Sepang

Fehhh, hati aku rasa tenang sangat, aku rasa macam terlepas beban. Kadang kadang kita tak nampak orang yang sayang kita ada depan mata. Doakan yang terbaik untuk aku dan Mr Razman. Tapi jangan lah kaurang teka tunang ke hape. aku tak habis degree lagi. aku tak kan bertunang or kahwin selagi aku tak dapat degree aku. oke? Tapi comel la assumption kaurang tu. sabor, kalau betol aku nak tunang. mesti heboh punya dekat fb & belog aku ni...
 
tengok aku dah melalut ke laut lagi. padahal nak hupdate pasal event semalam. hoho. seronok? entoh.biasa biasa jek, seronok ke bila kena berjemur tengah panas sampai dapat sunburn. tak seronok langsung okeh, memandangkan ni last event aku bersama PADAT. aku layan kan jek, lepas ni, kalau join pun, sebagai pelawat dah, bukan sebagai urusetia dah pun..meh kita terjah gambar satu persatu..



 ni tempat aku tidur before event. feh, seronok sebab dengar lagu ombak, pantaiiiiiiiiii, tak sabar nak balik kelantan. nak p bercanda kat tepi pantai pulok, 
bercanda dengan sepupu aku ler,
aku kan mana ada kawan baik kat kelantan..nak seret kak su kan orang tua tu besok lusa nak terberanak dah..heee

kot kot rindu  dengan PADAT. ambik gambar wat kenangan..poyo habis

  persembahan dari orang asli. syok oh, teruja aku. sebab tak pernah tengok lagi.biasa r. jakun lagi aku

 haaaa, siap boleh bergambar lagi..
 Paksa adik ni bergambar sama..sporting r adik ni

 hish, nasib aku perempuan kan. kalau tak, aku pun jatuh hati kat cik suhada ni

 ni kelingkan. antara aktiviti yang PADAT anjur kan. bengkel kelingkan. aku pun tak berapa paham pasal kelingkan. tapi kalau kaurang nk tau, manyak susah la bagi aku nk jahit benda alah ni. banyak cekadak pulok.

tapi yang aku tau. benda alah ni, bolehtahan mahal
boleh cecah 3k. ambik kau. hampir terduduk aku dengar. ye r, nak siap kan benda alah ni pun boleh ambik masa 3 bulan. hish tak kuasa mak nak menjahit. aku paling tak suka MENJAHIT.




sireh junjung! kaalu suh aku buat ni, berterabur sireh ni..
Conclusion nya..happy la sikit2 even penat pun.

 

6 comments:

sherah said...

org asli?waaa besntye.satu benda yg unik yg sherah tak penah tgk dorang nari2 pakaian sume hehe

cik fa said...

kamu sgt gojes...

saidatul noor farhana said...

kamu mmg sgt cantek..suka red shawl and gaya pkai..:)

Zara Hannan said...

u'r style.. I loike.. hehe. g lah kat swak.. agy best tgok persembahan2 tarian dye.. :D nice blog anyway n gojes owner! hihi..

O'gosh said...

cantek as always..

fadh leyanie said...

follow ck lyaa yg comel jgak,bestnye event yg awk pgi !

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger