Darlings

Monday, April 25, 2011

Tips Jaga Kulit?

 
 
 
oh semesti nya aku bukan orang yang selayak nya untuk bagi tips penjagaan kulit. Sebab aku diantara orang yang pemalas nak jaga kulit. Percaya lah, sikit pun aku tak tipu.
 
 kalau kaurang tengok kulit aku sendiri pun, tak ada rupa orang kelantan pun. Sadis. ye la, bila orang tanya, kau orang mana, orang kelantan. iyo la tu. cissss, kena berkulit putih gebuss dulu kot baru boleh jadi orang kelantan. sentap mak tau.
 
Berbalik pada topik.
 Macamana aku jaga kulit. ishkkk aku hentam aja. 
Tapi nak cerita aku pakai produk hape tu boleh la..
 Aku ni pengguna SETIA Safi Balqis. haa tak tau yang mana. ala yang penutup kale biru tu. 
 
Setia sejak diploma lagi la. aku pakai cream, moisturizer, pencuci muka. Toner tu idok la aku pakai pulok.Sebab dari dulu lagi aku ni jenis pemalas sikit nak sental muka lama lama. scrub ke hape. orang lain buat dua kali seminggu, aku p buat 2x sebulan. kira oke la tu kan. At least aku sental jugak kan. Tunggu kayo, boleh la den poei spa pulok. Tak payah susah kan diri. orang yang tolong buat kan.
 
Testi aku guna produk ni? Bagus. Jerawat tak de la bermaharajalela sangat. Tak berapa berani lah buat onar kat muka aku. Tapi sebulan sekali hado la jugak dia beronar, nek sebijik dua kat atas dahi time red flag kan. haaa tak pa, itu boleh dibendung lagi as long as kau sental muka kau betul betul ngan pencuci muka safi balqis ni. wangi pun wangi . 
 
Orang lain pakai safi balqis putih cun melecun, tapi idok la berkesan bagi aku. dah memang dasar hitam tu, tak dapat dibendung lagi la yo, kekal jek la macam tu. Tak pa. aku no hal, hitam pun hitam manis ( hado raso nak lempang?) haha

Itu jo la . Aku bukan pakai banyak benda kat muko aku ni haa.sen kurang nak buat pelaburan lebih lebih, ..
 
meh la aku kasi tips senang , nak dapat muko bercahayo bagai lampu kalimantan.
 
 
 
sembahyang lima waktu~
 
Muka yang sentiasa kena air sembahyang, nescaya Allah bagi nur. haaa, berani cakap aku tipu.  p ambik air sembahyang. bior muka hang tu hado seri.heeeeeeeee, adios....
 
 
babaaaaaaaaaaaaai 








14 comments:

reen said...

dh lame dh tny tp lyaa dh wat entri ni so dh tjawab sln..sbb muka lyaa bersih je xd jrwt..huhu..sama la dgn sis pki safi balqis je cuma br2 ni dh bertukar kepada safi rania gold sbb adik2 tegur suruh sedor diri dh tua kena la btkr pulak..haha.bdw nice entri lyaa

Lyaa Suriany said...

omg sis yg berkulit flawless ni..
bersih tak de jrwt tu hasil cover baik dr bedak la sis..
heee
tu la
lya pun nak tukar safi rania bila da ckp 25 kot..
untuk wrinkles plk kan..

noraliza said...

org pakai safi gak tapi bukan safi balqis.. safi yg kotak hijau gambo lidah buaya tuu.hehe

Lyaa Suriany said...

@noraliza,

oooo
lyaa pun penah gak try dulu...
then baru tukar safi balqis

LuLuLaLaLengLeng said...

hihihhihihi.. kakak pla.. lau nak putih kakak suluh2 muka.. jd la putih.. muahahahahaaha....kakak pown tak puteh gebu.. edit jak lebih.perasann putih.miahahahahaha..... boypren kakak org kelantan..^_^ hek.lari tajuk komen kakak yg last nie..:)

.plastic roses. said...

kelakar la komen 'lululalalengleng' hehe :P

owh tu rahsie sejati kulit akak rupenye :) admire giler ngan kak lya niyyy. heeee


:)

.plastic roses. said...

kelakar la komen 'lululalalengleng' hehe :P

owh tu rahsie sejati kulit akak rupenye :) admire giler ngan kak lya niyyy. heeee


:)

Syakiela said...

owh tuh rahsia lyaa,ptot la nmpk cerah jek...cantikk sokmoooo...

sherah said...

kulit sentiase bersih is the key sebab tu amik wuduk salah satu darinya kan lyaa kan :)

misz fae said...

blogwalking!;)

meh singgah blog fae:

http://fzhjmldn.blogspot.com/

wanie said...

yeahhhh kite geng pakai safi balqis! hikhikhik :D

memang wangiiiii lembutt bau dia~

FARAH LIYANA said...

saya pun pakai safi juga. tapi yang penutup kaler hijau :)

♥e'in♥ said...

e'in mmg guna safi balqis since sklh menengah.. n b'kesan 4 me.. :)

mummy2k said...

safi,suci dan halal..kan?

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger