Darlings

Wednesday, April 20, 2011

Si Kepochi yang educated

Semalam. aku bantai tidur awal. sakit kepala, sakit badan pasal. sakit hotak sekali. Telan panadol dua bijik, terus weng kepala. itu belom bantai actifast lagi tu
.Sakit kepala pikir pasal benda yang tak sepatot nya pikir.

Betul lah orang cakap, kalau dah jatuh ditimpa tangga. Patot la sakit badan. dah kena timpa tangga. 
Hidup ni kan. Memang banyak ragam dan macam macam kan. Macam macam jenis orang yang aku jumpa. Tapi antara jenis orang yang aku tak suka. kepochi. Yang ni paling tak boleh blah . Jenis KEPOCHI ni bersepah sepah jek. ada jek dok keliling kita. Yang sentiasa dok tunggu kita buat silap, sekali kita tersungkur, habis la kau. Jadi bahan la kau. watch out!
 
Contoh nya. Aku bagi contoh yang senang bagi kaurang faham.  Sebok lah nak stalk, eh minah ni couple dengan siapa. eh dah putus dah minah ni dengan balak dia. eh minah ni dua boyfriend. eh minah ni suka bergambar lah, eh minah ni anak kaya lah , cantik lah tapi dapat bf tak hensem. sayang nya. haaaa. puaka pun hadooo. eh eh minah ni.
 
What the heck betul kan orang yang jenis macam ni. Orang cakap, "siapa yang makan gula banyak banyak, dia la kena kencing manis kan" peribahasa rekaan semata mata.. siapa yang terasa diri kepochi tu, tolong lah behave.Kalau umur setahun jagung, maksud aku taraf taraf sekolah rendah. boleh la diterima. tapi kebiasaan nya, jenis orang yang macam ni, dah masuk universitas pun. kalau kahwin, anak berderet deret dah pun. 
 
Buat masa sekarang aku memang tak boleh berfikiran secara waras. Macam dah hilang pertimbangan. Aku dah cuba beristighfar banyak banyak, tapi terlepas jugak kata kata makian comel untuk orang yang jenis macam ni. harap maaf lah. 

ooo kisah aku yang bagi si kepochi dok bergelak ketawa tu tak boleh lah di up kan kat sini. kan kecoh satu malaya pulak kan. 
 
tapi cukup la aku nyatakan. tak penat ke kau jadi SI KEPOCHI. rasa hidup tu sempurna sangat ke nak ambik tau dari A sampai Z pasal kisah hidup orang tu. dan kalau la si kepochi ni ingat. Aku rasa aku tak pernah berkawan dengan dia secara RASMI. Kenal pun idok. & kalau kau rasa nak jadi concern. kau kena belajar dulu, macamana nak betol betol ikhlas concern dekat orang. IKHLAS. paham?
 
So, what for la la kau buat buat concern padahal niat kau korek & boleh la kau judge aku kan. eh hello. kau budak bijak, mesti kau pernah dengar, DONT JUDGE A BOOK BY ITS COVER. haaaa tipu lah kalau tak pernah dengar, course yang kau ambik tu bukan calang calang course. takkan peribahasa yang simple macam tu kau tak pernah dengar.  aku tau kau antara reader aku. Kalau lah aku boleh block kau dari baca belog aku ni. Dah lama aku buat, dah lama aku block, tapi lepas kau baca entry ni laaah. KALAU LAH......

si kepochi, 
 
cukup lah.
aku ada masa tak sampai dua minggu lagi nak habis kan degree aku. Tolong lah aku bagi aku settle kan research aku dengan tenang dan aman. Kau pun dah final year kan. So, baik kita create. WIN WIN SITUATION. okeh? babai.
nota tangan. Lagi benda yang aku belajar sejak akhir akhir ni, Even kawan kau dari sekolah pun, kau tak boleh percaya. bila bila masa dorang boleh jadi backstabber. cerita pasal personal life kau dekat orang lain. so beware lah kalau rasa percaya kawan sangat ....







10 comments:

noraliza said...

betul2..zaman sekarang nie susah nak percaya org..tpikan liza nie jenis yg mudah percaya kat org..ssh tul nak buang tabiat nie.huhuhuhu

si kepochi tuu ngah takde keja lah tuu dia nak menyibuk hal org.rilek k :)

mummy2k said...

sabar lyaa...dalam dunia ramai sgt kepochi nih....suka amik tau dalam kain orang...

O'gosh said...

sabar lyaa...memang orang macam ni ada...kadang2 bleh buat jadi gila walaupun x layan...janji kita bukan macam tu dah cukup baik..

HonEyBuNNy said...

lyaa.......kesian lyaa kan..sabar tau...buat xtau ja..lama2 penat la dia tu...hehe...

lolitasinta said...

dunia3 . sabaa taawww cek lyaa ^^

FIRDAUS HUSAIN said...

saya x pernah ada kawan baik..coz saya payah nak percaya pada orang...
tp x bermakna sy x berkawan...

Cik Puan Nor said...

dah penah lalui saat ni.sakit jiwa bile dapat org mcm ni kj satu department lak tu..

skang x lagi sbb org tu dah pun RESIGN..uwarggggggg **gelak jahat

EzSyA said...

buat bodo je ngn org ni sayanggg~

dengki ah tu kan?bo0ooo~~~!

mybeautifuldiary said...

aiyookk.. norly klu dah marah entry dier msti pnjang skit. biase la nak dara nk berleter. pesanan dri onisan, sabar la awak. mulut buaya boleh tutup ngn kayu. mulut manusia? nak kena i lup u??? hahahha
bersabar la, bila dia dah penat dier bhnti la

izwan7 said...

haha promot nmpak. ade komisen ke?

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger