Darlings

Wednesday, April 6, 2011

Comot tercomot


Aku ni jenis manusia yang SANGAT CLUMSY. Dalam bahasa comel nya CEMERKAP, bahasa kelantan TERBOLAH, aku pun tak reti, macamana dah aku nak control aku nya perangai ni. Letih lah jugak. p mana mana aje, hado lah aku jahanam kan harta benda orang. kalau tak pecah kan gelas, pecah pinggan, tak pun tumpah kan air dalam kereta orang, tak pun jatuh tergolek ala ala hindustan.tu semua dah jadi asam garam pulak dalam hidup aku. asal buat kerja jek, mesti ada something wrong, asal makan jek, mesti comot .

hapo nak jadi eh . aku pun pening. pikir pasal masalah clumsy ni, try berhati hati, tapi still tak tercontrol punya. 

Macam pagi tadi, aku pun tak tau lah, macam mana aku boleh siram baju aku dengan kuah ayam masak merah, banyak pulak tu, nasib baek lah tak pi siram shawl sekali, dengan wedges, kaen , habis, mau kuah ayam masak merah la aku tadi, bukan sikit okeh, kaurang boleh tengok gambar, bukti yang nyata, kalau lah umi aku baca belog ni, tengok pulak gambar ni, mesti dia bebel 44 hari lah. masak sangat dengan perangai clumsy aku ni. 


Aku takut jugak, orang orang sekitar aku, bosan layan perangai clumsy aku ni, weh, aku pun taknak, tapi kadang kadang benda tu tak boleh nak control langsung. kecian kan aku..ala buat buat jek la kecian kalau tak nak kena cium. 

 Tengok, wonderpet datang membantu. haha. cik sya sedang sebok lap lap baju aku lagi. lap u lah sya..


 Terus kelam kabut call mr razman suh datang ambik time lunch sebab nak tukar baju, tapi alik alik, tak jadi jugak sebab aku ambik inisiatif  cuci kat toilet. sekali boleh hilang pulak. alhamdullilah. tak do la eden malu sikit.
Tengok lah budak comot ni, dah rupa comot lagu ni pun, sompek lagi bergambor, kawan kawan aku geleng kepala okeh, tak sangka aku still boleh pikir nak paksa orang ambik gambar lagi waktu waktu macam ni. tu la Lyaa suriany, Gila camera sangat!

17 comments:

HonEyBuNNy said...

ala...sygnya baju lyaa...tp tetap comei....;)

cik faiqah said...

naseb baek ley cuci..baju da cantik..tapi takpe..maintain lagi :)

ayu jazari said...

gile ah..nice!
kehkehkeh~
pecah gelas igt???

ZACK ENTRY said...

wow, bertambah la sikit corak kat baju tu..^^,

diyana said...

saya pon pernah jadi macam tu..tapi xsempat bergambar..sebab tukang nak amek gambar pon kena sekali..haha =.=

erra syahira said...

yg jatuh kt padang besar xnk gtau ke..alamak,terlepas ckp plak..hehe..

Wanybunny said...

hahaha terbolah

Fateen Insyirah said...

Hikhikhik , jangan terbolah len kali yaw

nub said...

style baru. harhar

Sasori Kageyoshi said...

ummi pom org it kot..
ley bkak blog..
:D

Cik Puan Nor said...

hehehe..x per2..tersama ler kiter lagi ler kalau pakai baju baru msti ada corak2 tambahan tu..konon nak control x nak terbolah tp mesti kena jugak ler..huhu

bak kata budak gemuk dlm cite Hantu Kak Limah tu "SABOR JEW LA"..

noraliza said...

banyak lak tuu tumpah kat bajunya..hoho

O'gosh said...

heheh..tu kira ok lagi tu..akak dulu bukan kuah tumpah kat baju....tapi period tembus kene kat baju nikah..apa nak cakap...jenuh sental....akad nikah kene tahan sepender basah..lagi kesian...lyaa tu kira ayu lagi...

CikHanis said...

ya allah!banyak tu tumpah.seb bek ley ilang.:)

a n a . i z z t y said...

kesiannya lyaa....next time hati2 ye...alaaa...ana pon mcm tu jugak...kadang benda tu berlaku tanpa kita sedar...tanpa kita sangka...sabar je laaaa.... :)

.plastic roses. said...

pic yg caption budak comot tu sgt comey la akak syg! weeeeeeeeeeeee :))

.plastic roses. said...

pic yg caption budak comot tu sgt comey la akak syg! weeeeeeeeeeeee :))

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger