Darlings

Thursday, March 31, 2011

Pendek? Katik? Rendang tak berbuah?


Di label katik , pendek, renek , rendang tu dah biasa bagi aku.  Dah tak larat nak sentap, kadang kadang senyum jek bila orang cakap " eh eh pendek nya kau ni" hurmm . Dah lali pun. kaurang selalu tengok gambar, aku ni bajet bajet tinggi. haaaha. bagi lah aku feeling feeling aku tinggi sikit weh, dah realiti nya aku ni rendah amat. Rendah tak rendah tu tinggi aku tak sampai 150 cm pun. kauorang ce teka lah tinggi aku berapa.

Sekarang kaurang tau, kenapa aku takut gemok sangat. dengan ketinggian aku yang "comel" ni, kalau chubby sikit jek, terus ler nampak burok benor. sebab kependekan terserlah. so, lagi lah aku tak confident. 

Nak kurus, tapi makan banyak, cakap jek lah lebih aku ni, bising pasal badan asyik naek, tapi jaga makan nya idak, maen bedal jek kalau orang bagi makan. lepas tu pikir, ishkkk banyak nya aku makan..heeeee. pelis lah, bila nak control control makan ni, aku rasa hazab sikit, tak de nikmat makan weh, 

 aku ambik langkah mudah, high heels kan ado. pakai ler, tak de ler kau nampak katik sangat, tak de lah kau nampak gomok sangat lyaa.
heee, itu perasaan aku lah, aku gain confident dengan macam tu.  Lain orang, laen ragam nya macam mana nak gain confident kan. Katik pun katik lah



 Ketinggian sebenar
 kawan kawan tanpa high heels pun lagi tinggi dari aku, masa ni aku pakai high heels 4 inch tak silap, tapi dorang lagi tinggi dari aku.sob sob sob




Wednesday, March 30, 2011

Kisah student

 Kaurang kategori student yang mana? Kaya dari awal semester sampai akhir semester ke? 

Macam sedih kan bila makan dengan telur macam ni? Tapi aku enjoy macam ni dan nasib baik aku ni tak pilih memilih sikit pasal makan ni. Jangan kau bagi aku makan landak sudeeeh, memang aku bagi alasan nak BERDIET lah.

Feveret aku tau apa? tempe goreng kicap. eh tu nama aku bagi, tunggang terbalik. tapi memang terbaik lah. aku boleh makan nasi manyak manyak manyak sangat kalau ada tempe. feh, kalau ikan bilis goreng kicap pun terangkat beb.. tak payah ada ayam pun boleh tambah berkali kali.  Sekarang ni aku dok terbayang tempe..telan air liur lak. tempe, tempe, tempe.....tapi aku tak suka sangat tempe goreng tu, aku tak suka jugak tempe yang jual kt kedai makan tu, aku rela goreng sendiri, boleh letak kicap. 

nak tempe peliss





Tuesday, March 29, 2011

Ngedate wit Safieya Nordin




 Simple hupdate. erkkk simple ke, simple bagi aku, tak berapa simple bagi kauorang la. Hari ahad yang lepas , ngedate dengan my bestie,  fify yang over over over comel. hah. tak caya. Tengok la gambor,
Pada yang tak tau, fify ni , salah sorang kawan baek yang aku ado, eh macam ramai jek, erkk aku ramai kawan, tapi tak kawan baik boleh bilang dengan jari kaki,

Rajin rajin kan terjah belog fy.

oke, babai



 sesi karok bersama yayunk, yayunk yang nyanyi sampai lebam, aku tumpang nyebok, Dah kata suara macam katak panggil hujan . 
Silap haribulan hujan kat redbox tu..





 Amenda lah kau tengah check kat hp aku tu fy. baca mesej eh? kantoi kantoi..haha




 I love u fy.



 aku tinggal kan kaurang dengan gambar bajet ni,

Credit tu fy,



Monday, March 28, 2011

Huiyoo Bazaar Part II





Huiyoo bazaar,
 
p kojap ajek, p melawat booth kechik yang comel itu. feh. comel. aku macam speechless tengok kecomelan dia. Sepadan la denga Iz. heeee.
 
Tapi aku agak terkilan sikit la sebab aku terpatah kan pin kat booth kecik tu.uwaaaa, aku ni clumsy betol kan. keje aku menjahanam kan barang orang ajek. 
 
Sory kechik, saya ni memang careless macam ni, kelam kabut tak pasal..heeee..tapi kita happy lah dapat jumpa dengan awak yang comel tu..
 
 


 Then jumpa kak jannah ni..sangat gojes oke.comel gila perut dia..baby girl katanya...

boleh terjah blogshop kak janna




 Siapa yang boleh "deny" kecomelan kawan aku ni. Tapi sayang. she's TAKEN.





I Love them!
dah habis berjimba dekat PAS, bawak diri balik kerumah masing masing, dah masing masing jugak terbongkang. penat woooo, tapi bak kata kawan aku, penat yang berbaloi...
 

Seronok sangat bila sekali sekala hang out dengan kawan kawan macam ni, iyo lah, tak kan lah 100% hidup kau nak dok dengan bf ajek, yang penting aku happy . Terima kasih kawan.

Sunday, March 27, 2011

Simple hupdate

hohoi, belog tak berhupdate hari ni, visitor pun kurang. sob sob sob. sorry ler, aku hang out tadi dengan si cun fify. so, belog aku terpaksa lupa kan lah. tak merajuk kan?
 
aku nak tempek gambar. tapi kan. tak boleh lagi. besok lah aku tempek gambar masa p huiyo bazar , ambik gambar dengan kecik yang super duper comel tu. geram aku dengan kekecikan dia.
 
lepas tu aku nak tempek gambar dengan yayunk fify lak. tungggggu jek, 
 
Touch up selagi ada masa terluang
 
 
 
just a simple hupdate.
 
kepenatan sikit. 
Thanks pada orangorang yang ada disamping aku, orang yang sentiasa buat aku happy.
 
 
&
 
LOVE UOLLS
 
 
 


Saturday, March 26, 2011

Trial make up

Trial make up.


Lepas penat buat kerja, reward diri dengan macam ni lah. Korban kan waktu tidur time rehat sebab minat yang mendalam nak conteng muka orang.hoho.. 
 
Puas hati dapat conteng conteng ni, even banyak kekurangan. tapi atleast aku ada perasaan nak cuba. Aku conteng muka sya, sya conteng muka aku. haaaa terbaik, nanti nak try eyeshadow color laen pulok. Siapa yang pakar. boleh lah tunjuk aku lagi..aku suka betol kalau ada yang sudi nak ajar..

Friday, March 25, 2011

Baby & Me


Aku selalu berangan ada adik. Bila membesar sorang sorang, rasa sangat alone. Aku tetap syukur sebab aku ada cousin yang aku anggap kakak. Aku dah terbiasa tak de adik. So, dari dulu lagi, aku tak biasa dengan budak budak. Bagi aku, budak budak ni sangat meng annoyed kan aku
. Tapi itu dulu la. Sebelom aku kenal dengan Mr Razman. Feh . Dulu aku dasyat tau, aku langsung tak boleh blah sikit dengan budak budak. aku tau, teruk kan. hurmm. kalau umi aku pegang baby pun aku tak suka. aku suruh jek umi aku bagi balik dekat mak budak tu. hehe. takut title tunggal tu dirampas. GILA POYOS kan. erkk itu pemikiran budak budak oke.
Kalau dulu, jangan harap aku nak pegang baby. nak suka budak budak. bercinta la jawab nya. aku pandang jek. Then sekarang ni, aku tak sangka aku boleh berubah. even tak sepenuh nya. tapi secara slow slow lah aku belajar untuk terima budak budak. kadang kadang kesabaran aku tercalar jugak weh dengan budak budak yang nakal ni. 
iyo la. kau imagine, aku membesar 23 tahun tanpa adik beradik, ingat senang ke aku nak terima perangai budak yang nakal. tapi benda benda macam ni la ajar aku, macam mana nak handle budak budak yang nakal. aku pegang kata kata Mr Razman. " alah diorang budak budak lagi" hurmm aku belajar bersabar walaupun kadang kadang aku tak boleh sabar. haha. 

Bagi peluang aku untuk belajar, suka budak budak sepenuh nya. dan aku happy bila aku dah boleh belajar pegang  baby ni( tapi gayanya pelik benor la. nampak sangat kekok). sebab aku tak penah terpikir yang aku boleh berubah. aku ingat sampai sudah aku tak suka budak budak..

anak sendiri macam mana la kan..hehe





Changing..hehe







Kamu sweet :)

 Hohoii. Pagi ni aku update laju laju sebab sat lagi nak p turun  bawah, tolong distribute questinnaires. The best part , kat bawah tu coverage sangat low. Aku nak connect kan tenet pun susah. So, better lah aku hupdate sekarang. InsyaAllah malam ni aku hupdate lagi. 

kali ni nak hupdate pasal mereka mereka yang berbaik hati review pasal aku. Terharu tau. kauorang ni sweet. sorry sebab baru buat entry penghargaan ni. Mereka mereka yang sebelom ni buat review pasal belog aku, aku lupa nak link, kalau kaurang terbaca, please la drop link kauorang eh. 


 Thanks akak sebab review belog lyaa. Ore kelate jugok ni,

boleh terjah belog akak cun ni.



 heee akak salah tengok ni saya kecik molek..


 Then , thanks jugak dekat adek comel ni..


 Boleh terjah belog adik comel ni



Thursday, March 24, 2011

Huiyoo Bazaar

hohoho
 
sape rasa dia kaya sekarang ni,
sila terjah huiyoo bazaar dekat Plaza alam sentral
27 March 2011
11 am - 9 pm 
 
Pada yang tak tau, Kiz's garden ada bukak booth, so rugi lah kalau tak p, sebab ada shameena shawl yang terhangat di pasaran. kata nak feeling feeling ala hana tajima. p rembat sehelai dua. aku tak boleh lah nak rembat. aku tengok kaurang rembat dulu. kang ada jugak yang tak makan nasik .

Antara barang barang yang dijual :
 
shameena shawl
gelang manik
preloved man's wear
Brooch
Cotton / Maxi skirt
Vintage dress
Preloved item ( shawl)


owner kiz's garden
Nak jumpa si kecik ni. haish. comel betol. pandai bergaya.pulak tu..


 jangan ingat orang kecik susah nak bergaya k. jangan pandang enteng!

 Tu dia shameena shawl. kalau boleh aku nak semua.

Skirt ini jugak..uwaaaaa, menangis aku. pandang pandang usha usha boleh. beli tak boleh. unless kau p tadah muka kesian dekat Mr Razman. Ada berani?


Wednesday, March 23, 2011

Lyaa Suriany?

 Siapa yang betol betol kenal aku? 

tak payah susah susah angkat tangan. bukan aku nampak pun, 

Readers aku of course ler bukan nya kenal aku 100% kan. Dah nama nya berbelog kan, bukan nya semua benda kesah ceritera hidup aku heboh kat sini, pasal love life lagi lah aku dah kurang kan. opsss bukan hape, Takut orang menyampah jek kalau baca, Sekali sekala aku up kan entry pasal love life boleh lah, ke ada orang sentap? 

hurmmm..

Sikit sikit pasal aku yang boleh di share la kan..


Aku ni jenis senang jek orang nak dekat TAPI.. haaa ada tapi, berkawan mesti dengan cara yang betol.bukan hipokrito, bukan bersebab. eh siapa suka kan kalau orang kawan dengan kita bermotif motif. erkk maksud aku, dengan niat tak baik, contoh terbaik. " kau kawan dengan orang tu sebab kau nak stalks pasal dia " oh gila keji!
hobi suka kawan dengan orang ni sejak kecik lagi, tapi aku ada masa masa jugak lah, ada masa aku suka "alone" ada masa aku suka p kacau kacau orang.  Time aku tengah sawan suka kacau orang tu, baik ler kaurang layan kan je. 

dah nama nya sawan kan. 

Dekat facebook aku, aku main approve jek siapa yang add. sebab aku anggap orang yang add tu ikhlas la nak kawan kan. Tapi ada banyak jugak yang aku detect, guna fake profile. Well, musuh musuh pun suka add kan. tak pe, kita layan kan ajek, Setakat profile Lyaa suriany tu, Tak de benda yang si musuh musuh ni nak kepochi kan, 

Then,

aku ni jenis cepat sangat sayang kawan. kelemahan. sebab , bila sayang kawan, kawan suka buat taik. busuk lah. 

Lepas tu, tadi then, ni lepas tu pulak

Aku suka bila kawan kawan lama or kawan baru or bakal kawan or whatsoever ajak lepak. heeee. aku kan jenis yang tak suka dok rumah. Motif dia kat sini, kauorang tak reti reti ke.. AJAK LAH AKU KELUAR. haha. tapi bukan sekarang eh. finance tak stable.hoho. ajak time aku kaya sikit, tengah kayap tak dayo aku nak berjimba dengan kaurang.

oke dah?

aku pun tak paham pekebenda aku membebel. baik aku p mandi, 



 see? aku suka dapat kawan baru, cantik cantik pulak tu
 Spend time dengan yayunk pun boleh release stress..




 bila bila rasa diri tak remaja, sekali sekala, dua kali dua kala nak jugak bajet pose comel. kan kak waawa



Last but not least: Peace no war



Gambar lama pun jadi lah..hoho

Say "Hye" to Camera & Puncak alam

Kebuzian, Kesebokan yang dibuat. Orang lain kelam kabut dok risau pasal Research, aku kelam kabut benda lain. apo nak jadi entah lah. Aku ni jenis manusia yang sentiasa kena paksa buat kerja sikit. lagi lagi bab "study". So, aku rasa sangat bersyukur bila ada orang yang sanggup nak remind aku. walaupun benda tu sekecik kecik alam. Kepala agak kesemakan. Literature review untuk research dah 40x edit. rasa macam tak teredit dah. Bersabar untuk sebulan lebih lagi, then boleh aku goyang kaki kat rumah. Boleh perabis beras mak bapak kat rumah. so sekarang ni terpaksa bersusah susah. 
 

Hari ni, p campus lagi, tebal kan muka jumpa advisor lagi, kena validate questionnaires yang nak distribute dekat respondents.  Grammar tunggang terbalik. Geleng kepala jek advisor aku layan kerenah student2 dia. Macam-macam ragam. Salah sorang nya aku ler. Advisor aku suh submit questionnaires beberapa minggu yang lalu, aku tangguh tangguh. Kawan kawan aku dah get ready untuk distribute questionnaires, aku ternganga nganga. ambik la kau Lyaa. Aku tak boleh nak bebel panjang panjang. InsyaAllah aku update lagi. Banyak benda yang nak di manja manja kan dengan kaurang ni, tapi bagi aku settle kan kerja aku dulu. Then, aku update sampai lebam

Bila dah tak berapa nak betol, semua boleh jadi, ni salah satu cara aku release stress. Say HI to camera!

Tuesday, March 22, 2011

ikea meatball



seriously!

craving for this damn much.. nakkkkkkk

Monday, March 21, 2011

Newbie: support sesama blogger





 Belog tentang kita ni actually belog kawan aku. classmate aku. dan jugak practical dengan aku ni haa. ada jek dok melangut depan pc tu haaa. Dia Start blogging baru jek lagi. hasil desakan aku. hee. aku ni bukan apo, tak lama lagi dah nak habis practical, so kalau boleh aku nak keep in touch dengan kawan kawan aku.

atleast aku tau perkembangan hidup dia kan. kategori belog of cos ler personal, pasal love life dia, pasal minat dia. oh yea dia ni minat babbab jahit manik jugak tau. so, apa kata kita yang konon konon nya ada pengalaman setahun dua ni, tolong support newbie macam kawan aku ni.





Terjah jangan tak terjah. tuk sya pulak, hopefully jadi blogger tegar eh, jangan jadi macam aku, kejap hupdate kejap idak, dasar pemalas biasa la.oke..tata titi tutu

Preggy mummy in the house





meet my sister, suhana. dah banyak kali bercerita pasal mak cik ni..tapi dulu dulu masa belom kahwin, masa tak pregnant lagi. sekarang. kaurang tengok. macam belon. tungu masa nak meleteop jek, sekarang ni umi & kak su jadi sifu aku babbab masak, ngada ngada sikit, sikit sikit sms tanya macamana nak masak itu ini. da latest, nak buat sambal kicap, sebok nak tanya kak su jugak, sekali jawapan kak su terbaik, awak google je, ceit. orang nak cuba resipi dia..

back to the topic

geram tau tengok perut shomel dia nih, haish. berat mak cik ni around 30 plus plus jek before pregnant. sangat kecik, aku angkat dia boleh okeh, sekarang ni lah nampak berisi sikit, itu pun sebab ada baby. tapi tetap comel kan perut dia. aku geram gila. sebab last aku jumpa masa kak su 3 ke 4 bulan pregnant. masa dah jadi mak buyung ni, belom berpeluang lagi. allaaaaa nak pelok pelok mummy to be ni. geram sangat sangat tau. 
bukan tu jek, 

rindu sangat nak mengadu dengan kakak sorang ni, tak de orang boleh ganti tempat dia lah bab bab jadi kakak ni, sebab dia la satu satu nya orang yang sabar dok jaga kerenah aku daripada diploma. bila aku salah dia tegur, dia bukan lah orang yang sokong semua tindakan aku. bila aku salah, aku kena marah jugak, siapa cakap dia asyik sokong semua yang aku buat, husband dia lagi, heeee, kena marah depan depan tau kalau aku melampau. haaaa, kakak dan abang yang baik..

look forward to see you sis. tunggu jek, baby pun, nanti aunt lyaa datang menyebok eh..sayang kaurang bertiga.. 





Friday, March 18, 2011

Cinta segi tiga bermuda?









Cinta bersegi segi, segi tiga segi empat. haaa. sajek, meh kita bersantai hari ni dengan topik cinta bersegi segi. kaurang pernah alami cinta bersegi segi?. ishk, jangan ingat aku hupdate pasal ni,kaurang aim aku pulak. aku ketandusan idea. So, tiba tiba terpikir pasal ni, tak kesah la segi lima ke berape ke. janji banyak segi. apa pendapat kauorang? 

Boleh ke kita jatuh cinta lebih dari sorang? Possible kah? Meh ler share sama . kata sharing is loving, caring lah. Tapi sharing bagi aku adalah SAVING. hoho. student sengkek kan. hah , back to the topic. Bagi pendapat aku lagi, tak de siapa siapa pun boleh paksa kita sayang or fall in love dengan orang lain. Betul dak? ke kalau orang paksa kauorang sayang someone, kaurang terus sayang. tipu aaah, kalau macam tu, aku nak paksa kaurang sayang aku, cepat sayang aku.haha.

Respon kauorang pasal cinta tiga segi, negative or positive? let me know oke..



Gambar sekadar hiasan.

Thursday, March 17, 2011

Farewell party a.k.a pot luck

Macam yang aku janji semalam. ececeh. Rasa bangga pulak sebab hari kept promise kan. haaa, potluck nya minggu lepas, tapi baru berdeterminasi untuk hupdate hari ni.

Potluck ni bos kitorang yang nak buat sebab nak celebrate farewell party untuk nisak. Bos berbaek hati masak kan nasi beriani. eh bos aku memang selalu berbaek hati. Tiap tiap minggu, mesti dia menggemok kan kitorang  dengan nasi ayam la, nasi arab lah, cake choc la,  macam macam cake la. roti lah. keje makan jek kat ofis ni, Bos manja kan dengan makanan sangat sangat. Tapi syukur la kan. Bila dok jauh dengan mak ni, sensitip jek. hurm. Rindu tok sah dok cita lah. haaa melalut dah ni. pasal potluck ni, staf lain ada jugak yang bawak makanan. macam meriah pulak

makan sama sama. Dalam happy ada sedih. yek la. dah nama nya farewell party kan . Bulan 4 nanti turn kitorang berempat pulak. Banyak kenangan pahit kat PADAT ni. Tapi tetap jadi kenangan jugak nanti. uihs rasa nak feeling feeling pulak. oke lah. aku nak p makan sat. Nanti aku hupdate lagi. Love kaurang semua lah.




Happy ye kau sya dok depan sekali


Deretan makanan. auchhh lapar pulok



Bos kitorang yang bertudung putih..



Aku punya. Mana tak gomok kan..


Licin. eh tu tak abes makan lagi tu..


Da pandai makan pandai la basuh pinggan kan.



Kesayangan sekalian. . muka muka yang agak kebulur dah tu..haha. muka aku lagi kebulur
haaaa, siaapa cakap aku tak rajin. rajin lah. rajin yang dibuat buat..


heeeee gambar penutup, comel kan kawan aku ni. ramai peminat ni wooooo. tapi , TAKEN. sorry



Wednesday, March 16, 2011

Missing you

Cubaan merajin kan diri, Dah berapa lama jugak aku tangguh nak update. Sekarang kami tinggal berempat dekat bahagian ICT ni, dah stop buat keje public relation. alhamdullilah. Aku pun tak suka keje PR ni, Lebih prefer dok under ICT.
 
even aku tak ada lah celik IT bebenor. Pasal ni, later later lah aku cita oke, hari ni nak buat sesi luahan perasaan. Gambar sebelah ni? last day nisak kat PADAT. Sedih. dia habis awal lagi dari kitorang. hopefully dia still ingat kitorang kat sini even masing masing buat hal sendiri kan.Time aku rindu dia, aku tengok gambar gambar je lah. nasib baek lah aku ni memang jenis yang banyak jugak snap gambar dengan dia. 
 
so, atleast ada kenangan kan. hurmm, orang cakap , setiap pertemuan tu ada perpisahan kan. tak hari ni, besok. so nak tak nak , terima kenyataan la senang cita. yang paling penting. memori tu tetap ada. Nanti aku kerajinan aku hupdatepasal potluck pulak. beboooi

Tuesday, March 15, 2011

Jangan pandang camera punya contest





 Well, agak lambat hupdate. aku tak perasan due date contest ni, sorry mira for the late.
 Tagging by Mira
Syarat syarat contest:


 
1. Jadi FOLLOWER blog Dyanz ni

2. Buat entry dengan tajuk contest----> JANGAN pandang camera!!!

3. Pilih 1 GAMBAR sahaja. tak kisah la gambar sorang2 @ ramai2..gambar candid ke atau gmbr dari tepi@belakang ke...boley jer...yang penting JANGAN pandang camera okeyhhh!!! Letak banner di atas di dalam entry anda dan link kan terusss ke entry contest ini.

4 letak lah banner contest ni kat sidebar sekali

5. TAG sekurang-kurangnya 3 orang blogger (lebih lagi digalakkan) dan pastikan mereka tahu.
i) eesyaheera
ii) Noma
 iii) sis zira

6. Tinggalkan LINK entry penyertaan anda pada bahagian comment entry contest.
 
 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger