Darlings

Thursday, March 27, 2014

Review Session : Safi Balqis White Trilogy

Lambat sikit update blog hari ni sebab semalam tak boleh nak drafkan entry. Internet connection macam mintak kaki semalam. Jadi pasrah je lah update lewat dari tak update langsung kheen.

Dari last week lagi aku nak update pasal produk baru safi balqis ni. before launching dah tau. hah. kali ni tak ketinggalan sikit aku. Sebab tiba tiba p space u8, tengok eh safi tukar packaging ke hape ni. Lagi tertarik sebab tengok kek nis yang jadi duta. Terus mengushaa. Ghupe nya memang produk baru. Safi balqis white trilogy namo nyooo. 

Sebab nak tau lebih pasal safi balqis white trilogy ni, aku p la page safi. Tak de lagi update. Tengok instagram kek nis pun tak berhupdate lagi pasal ni. Bikin tertanya tanya lagi. Then semalam baru tengok kek nis update pasal launching safi balqis white trilogy. Yang aku tau ada pencuci muka & penyegar 2 in 1. Yang lain idok la tau sangat. Nak search info pasal ni pun tak ado. So, kite tunggu je la new update dari safi.

Nak lagi best. Safi balqis memang tengah buat promotion sekarang ni. Lotion, pencuci muka safi manggis susu tu ada 20% discount, BB cream ada 50% (Lepas discount jadi RM10.30 tak silap. Nyaris borong. Nasib tak bergaji lagi) , Serum safi balqis tu aku lupa bape tak silap aku 50% jugak. Tak semua ada discount. Pengguna safi balqis boleh p usha dulu tambah stok yang ada. Berbaloi baloi sebab discount up 80% kalau tak silap. 

Yang berdekatan dengan space u8, boleh p terjah, yang ni under the store punya jualan murah. Kalau kat guardian & parkson aku tak p usha lagi.

Lepas tu nak ceghita yang aku terbeli jugak produk baru ni. Hurmmm perasaan nak mencuba tu tak dapat di bendung. aku masih stick dengan pencuci muka safi manggis susu tu. Tapi yang safi balqis white trilogy ni aku bawak p office, cuci muka lepas remove make up . So bila nak ambik wuduk tu rasa macam fresh sikit muka. Masa solat pun rasa alahaiii tenang nya bau dia. Dengan formulasi arbutin, nano biowhite dan kiwi. feh. memang best!

So, currently aku ada dua lah pencuci muka favorite!.

Dia nya benefit macam biasa

  • Membuka pori
  • Membersih dgn mendalam
  • Menlindungi dari UV
  • Mencerah kan kulit
  • Memudarkan pigmentasi
  • Menyemarakan tona kulit
  • Mengekalkan lembapan kulit
  • Menghalus kan kulit
Harga?RM5 lebih je untuk yang 100g sempena promosi. Kalau nak try, sila lah terjah sekarang.

Selamat mencuba.

Sekian , my honest review .


14 comments:

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

owh!menarik... :)

cik hani said...

boleh try nih..
wow..keknis jadi model

cik mah said...

Wah...menarik lg packing baru ni ek...mmg safi bgus...cik mah pkai juga...jemput join GA cik mah ye...

nuyui a.k.a miss YUI said...

harus terjah..yui pun pakai safi..huhi

misz sheyla said...

pakai safi gak..tapi safi timun yg lama tu...tak habis2 lagi..dah lame beli..

Myra Jay said...

Dulu pernah guna produk Safi, sekarang dah kerja tak pernah mencuba balik ;D

Sheila Salim said...

Assalamualaikum lyaa, haii macam tahu-tahu je 2 in 1 sheila nak habis. keluar produk baru. nak cuba gak la nanti. tunggu gaji kot. hiewhiew. singgah menabung digi~~~

EZAN IDMA said...

hanis zalikha dh jadi duta ekk

ma ❥ said...

" my honest review "..hehe boleh la kita cuba nanti...

Petak Bunga said...

Kena try erro, pilih yg sesuai

Pykaa Pdott said...

Pyka tak tagu plak produk bru safi nie . Nnt nak try usya2 tgk la . Hee :)

Siti Hajar said...

Dulu masa zaman skola, selalu pakai toner safi sebab senang nak dapat :)

msredcheesecake said...

betul ke senang clear mekap...? bagus ni

Mimi Azirah said...

mcm best je nih..leh try la lpas nih

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger