Darlings

Tuesday, March 25, 2014

TAKZIAH

Sejak 18 hari lepas, aku memang tak pernah update anything pasal MH370. Even dekat blog, facebook or instagram. Lagi suka ambik pendekatan diam kan diri. Diam kan diri tak bermakna tak ambik tau. Diam kan diri lebih baik dari buat spekulasi liar yang boleh sakit kan hati banyak pihak. Nak lagi keluarga mangsa. 

Semalam terbaca Status FB Kak finaz (Pembaca berita tv alhijrah) pasal PM ada buat press conference tergempar pukul 10 malam. Mata yang layu tiba tiba celik luas, rasa tak sedap hati. Sebab baca word tergempar kan. Dok tunggu dengan sabar pc dari PM. Bila PM announced yang MH370 ended in the southern Indian Ocean" Hati sebak, mind affected habis. Sebab macam betul ke aku dengar. Selama ni aku dok pikir positif kan . So macam tak percaya lah.


None of the passenger MH370 tu sedara or kawan kawan. Tapi atas dasar keperikemanusiaan, terasa jugak berbekas kat hati ni. Kita semua dah sama sama doa kan yang terbaik. Lepas tu semua keje Allah. Kun fayakun.

All the prayer goes to crew and all passenger MH370. Kalau betul tak de yang terselamat. Doa kan mereka dapat bersemadi dengan aman. 

The latest news pulak.

529 Penyokong Morsi di hukum mati.
Entah apa nak jadi dengan dunia. Hukuman mati tu macam macam makan gula gula getah jek.


Penyokong Morsi di dapati bersalah atas tuduhan menyerang dan membunuh anggota polis. Sejauh mana kebenaran ni , Tak tau lah. Dorang je tau kebenaran.
 
Sama sama kita doa kan kemenangan berpihak pada yang benar. 
 
 

11 comments:

cik hani said...

lyaa..sama la kite. spanjang isu MH370 ni, selalu saya pikir yang one day nanti semua passenger dlm flight tu akan balik rumah masing2 jumpa family.

nuyui a.k.a miss YUI said...

al-Fatihah dan salam takziah..

Sheila Salim said...

Assalamualaikum lyaa. semalaman takleh tidur teringatkan nasib penumpang dalam pesawat.. semoga Allah merahmati roh-roh mereka dan kuatkan semangat ahli keluarga mangsa.. yang pasal hukuman gantung ni, terkejut sheila dengar. Allahuakbar! Semoga Allah melindungi saudara Islam kita disana Y_____Y

Fiza Rahman said...

Kesedihan berganda buat kita. Terjawabnya misteri MH370 dan juga hukuman gantung buat penyokong Mursi :-(

Amanda Suria said...

Takziah buat semua keluarga mangsa MH370...speechless....

suezen said...

sedih kan....sedih sgt....

Muhammad Taufiq said...

Al-Fatihah :( Semoga mereka ditempatkan di kalangan orang2 yg beriman.

Hi, Taufiq singgah sini :) Jemput singgah blog Taufiq awksweetgitu.blogspot.com :) Support each other =)

Syazana Zainn said...

tu la semalam tgk PC pun dah sebaK SANGAT SANGAT :(

ros_reeza said...

Al fatihah.. banyak perkara yang berlaku dalam 2 minggu ni..

BUNDA a.k.a KN said...

Memang sedih dan terkejut sangat dengan kedua2 berita ini...
Macam2 hal berlaku...

Mimi Azirah said...

Sedih sgt bila pm buat pengumuman mcm tuh...yg penyokong morsi tuh wallahuallam btul ke x diorg wat slh la kan..kdg ldg pibak musuh nih suke timbulkan spekulasi yg nonsense

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger