Darlings

Tuesday, March 18, 2014

Malang tak berbau

Pagi 18 March 2014, bangun macam biasa pukul 6.05 am. Cun cun lepas azan subuh. Dah siap mandi solat baru kejut Mr. Razman bangun. Macam tu ler kalau time weekdays. Lepas bersiap ala kadar, kepala hotak jenuh pikir bila la annual leave aku nak habis. Ada 1 setengah lagi. Dalam hati, tak sempat habis kot. sebab kalau cuti keje bertangguh. 

Habis monolog sorang sorang, masuk kete terus mintak Mr. Razman on kan wifi dia sebab bill kena barred. Rajin pulak rasa nak online pagi pagi ni. Biasa nya lepas masuk kete aku mesti get ready nak tido punya. Maklum leer tiap tiap pagi gerak pukul 6.50 am. Memang ngantuk.

Perjalanan macam biasa. Jalan jammed. Dah lali semenjak pindah ke saujana utama. Rindu pulak zaman dok ttdi jaya dulu.

Lupa kan pasal jammed. 

Nak di jadi kan cerita, hari malang bagi kami rupa nya. Sampai je dekat depan politeknik shah alam, tiba tiba kete camry depan brake mengejut. Follow dekat pulak tu. Biasa lah pagi pagi. Nak lagi best kete aku memang tak de ABS( anti lock braking system). So mendapat laaah langgar bumper orang pagi pagi. Lepas je langgar, aku rasa macam kat awan awangan kejap. Sebab dalam sejarah hidup kan Mr. Razman bawak kete accident. Pecah rekod lesen dia.

Aku pulak tak lain tak bukan pikir baby. Pegang perut sebab sakit kesan seat belt. Pedih kejap. Dengan dada rasa nak pecah sebab heartbeat laju sangat. Dok pikir betul betul ke aku accident ni ke mimpi jeeeek. Sempat pikir realiti ke tak.


Mr. Razman turun bincang dengan owner kete depan. Muka pak cik tu pulak yang cuak takut kena marah dengan Mr. Razman. Brek mengejut kan. Tapi Mr. Razman tak maghah pun aihh sebab yang mengong nya van depan kete pak cik tu. Bawak van macam haram. Ke kiri ke kanan macam org mabuk. Yang jadi mangsa nya orang belakang lerrr.


Lepas tu je terus Mr. Razman ajak p balai polis. Settle kat balai la senang. claim insurans masing masing dari orang ketuk kita duit melampau lampau kan Baik ler p bayar saman jeee sng. .Settle urusan balai. Mr . Razman dok risau tanya aku oke ke tak. Aku oke kot. Sebenar nya tak mau bagi dia risau. Lagi pun aku rasa tak de apa sangat kot. Baby behave.Luckily sebab aku pakai seat belt kan. So effect dia tak berapa sangat. Kalau kete tengah laju gila, aku rasa teruk jugak laah. Dan dan tu kena p hospital jugak, lupa terus pasal balai polis lah.

Perasaan?
Mau nya hancur jugak hati. Kereta pertama dalam hidup kan. Jenuh keje nak bayar monthly payment tu. Tapi redha kan hati. Benda jadi  mesti ada hikmah kan. So positive kan diri. Janji aku , baby & Mr. Razman selamat je. Yang lain kita usaha lagi.


  So, selamat bayar saman lah tuk kami.



15 comments:

el said...

alhamdulilah uols xde pape lgi2 lya tgh preggy eh...bape bulan dah?

aah redha je kejadian berlaku..apa yg penting kita kena positif..ada sesuatu/hikmah di sebalik kejadian

thx drop kat blog k.el
:)
take care taw

O'gosh Iskandar said...

sabar lyaa..ada hikmahnya tu...nasib semua xde pape...

*Puan Hani* said...

take care mummy...syukur takde ape-ape yg buruk jadi.

cik hani said...

lyaaa..

alhamdulillah lyaa and baby tak apa-apa.. time mengandung ni paling risau kalau jadi apa2..sebab 2 nyawa kan.. kereta takpe boleh repair..

semoga dipermudahkan segalanya..

Sheila Salim said...

Assalamualaikum lyaa. awak dengan baby ok? kesiannya, pagi-pagi dah diduga.. kuatkan hati ye. selamat pagi, singgah sambil menabung sini ~~~

ma ❥ said...

takpe kereta boleh repair jaga baby elok2 :)

El Janna said...

sabo je la...
ada hikmahnya..
yg penting baby dgn awak selamat^^

El Janna said...

keciannya.. takziah.. xpe.. yg penting. baby selamat^^

SyAmSuL AnUaR said...

yg pntng semuanya slmt..Nyawa lg pntng dr kereta..Kereta blh dbaiki kalau nyawa mana nk cr.. Btl x?

merahitujambu said...

sabar ya syg..

Nursaila Norman said...

huhuhu..benda mcm ni lah yg kita risau kan..jenuh byr monthly, even claim insurans..tp kesan dia terasa sedih..huhu..sabar ye lyaa..janji awk bertiga selamat :)

Tihara said...

Alhamdulillah baby n mama papanya selamat..take care ea

Pykaa Pdott said...

Alhamdulilah nasib sis dgn yg lain tade pape .

suezen said...

lucky nothing happen...jgn ekor rapat2 next time ok:)..be safe

misz sheyla said...

Alhamdulillah nasib awk n baby xde pape...

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger