Darlings

Monday, March 31, 2014

Hectic Day

Hari yang penat, hari yang tak best hari yang moody . Semua tak kena hari ni. Blog pun terbiar tak berupdate. Curi masa untuk update walaupun mood sangat la swing. Kenapa hari sangat menyeksa kan jiwa?

Hari ni berhempas pulas settle kan daily report. Ni semua sebab 2 hari punya training. Hari hari aku ada 4 report yang nak kena submit. 2 hari attend training, report dah pending, hari sabtu lak EL sebab tak sihat. Campur dengan report hari ni. cer kira. 4 hari X 4 report = 16 report kena submit. Muntah!

Dah lah tido malam memang tak lena. Lagi liat nak bangun pagi. Macam semalam tak tau lah berapa puluh kali dah aku terjaga. ubah posisi tido. P toilet. Sekali bila alarm bunyi rasa nak menangis tak mau bangun. Tak mau p kejeeeeeeeeeeeeeeee. Mata berat sampai sempat snooze alarm tu sampai 6:13 am. Tapi sampai bila mau snooze kan. Nak tak nak kena bangun & p keje!



On the way p keje, aku bantai membuta je pagi ni. Betul betul rasa longlai jee. Sedar sedar dah dekat nak sampai. Mr. Razman kejut suh beli bfast pun tak mau hari ni. Tekak cam loya je nak makan nasi lemak. Bosan!. Cakap tak mau beli bfast, tapi aku tau lah akibat nya kalau tak beli bfast. mesti masuk angin punya hari ni.


Sampai office start buat keje, stop kejap p toilet jeek, Sedar sedar dah pukul 10 am. Perut dah bagi sign lapar sesangat. Tadah muka kesian dengan colleague siapa siapa yang ada makanan. Dapat baulu pun jadi laah . Alas perut. Walau pun tak berapa nak alas tapi better than nothing laaah. Pukul 12 tu aku dah start muntah keluar balik baulu. oh my. Memang sengsara. Keje banyak tapi badan dah tak larat. Muka tok sah cite lah. Memang masham je la. Memang tak pedulik dengan customer lah. 


Lunch tak larat nak keluar, request dengan colleague kirim beli jee. aku nak naik rest kat surau. Berjaya lelap 10 minit pun jadi laa sebab kepala dah berat sangat. 1.50 pm bangun solat then turun sambung keje. Tengok tengok makanan dah ada, stop makan jap. Lepas settle makan je, aku muntah kan semua makanan tadi. Tak tau kejadah nya hari ni. Makanan tak lekat bila angin dah masuk kot. Lagi sengsara hidup. Pujuk hati, sabar laaah. Nanti malam makan sedap sedap k. Bukan apa, kesian kat anak, bukan main dia golek kiri kanan protes lapar sangat agak nya. 


Rasa bersalah yang amat, Esok memang nak ke tak , kena makan jugak pagi pagi. Sengsara melayan muntah hari ni. 

Satu je aku lega hari ni, Even dengan muntah & pening, aku berjaya settle kan daily report. Alhamdulillah. 

Besok pulak cuti lagi sebab ada monthly check up. Boleh rest kan kepala hotak sekejap. 

Tapi hectic day aku belom berakhir. 7.50 Pm still kat office tunggu Mr. Razman. Hari ni last day financial year. Mau nya kena berkampung dekat office. 


:(((((((((((((. Rindu dekat bantal kat rumah. sob sob sob.


 




8 comments:

Mimi Azirah said...

Bila muntah nih yg seksa kan...sgt bnci.

O'gosh Iskandar said...

alala...siannya...len kali prepare siap2 dalam laci benda2 bole kunyah2...yang ringan2 dan sihat macam cornflakes ke...kekacang..pastu selalu ada air macam air yogurt ke....jgn biar perut kosong..mkn camtu pun xpe dah..

Cik Jelita said...

sabar jela bila kena waiting husband balik lambat ken.lg2 3rd trimester, kepenatan tu semakin terasa. kdg2 rasa nak cuti terus sampai bersalin jer.

Nursaila Norman said...

olohhhhh sian lya..kuat ye dear..next time wpun moody xde selera nk bfast,kena bfast gak eh..milo panas pun jadi lah, tak pun horlick panas tau..kita baca awak angin sampai muntah, teringat seksa kita jgk..huhuhu! cuti nnt amek masa rehattttt je tau :D

suezen said...

lyaa keje sbtu ke? still ade morning sickness lg?? mkn vitamin k..bg kuat badan

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak, kesiannya banyak gila report nak kena hantar. boleh muntah tu buat kerja banyak2.. hmm singgah menabung ford sini~~~

misz sheyla said...

kesiannye...perut dah masuk angin tu yg asyik muntah je kot...dgn report lagi..mau x stress

MaMa Rey said...

kesiannya..banyakkn bersabar ya Lyaa....

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger