Darlings

Wednesday, April 2, 2014

Shopping Barang baby

Ahad lepas aku berjaya jejak kan kaki ke Marrisa shoppe yang dekat seksyen 20 tu. Sebelum ni dok follow dorang dekat Instagram jek. Sebelum p tu aku dah list kan barang barang yang nak kena beli supaya tak over budget kan.

Antara yang aku list :

  • Warmer
  • Tropica Baby herbal
  • Breastmilk bottle
  • Laundry detergent
  • Grooming set



Tapi yang tak terbeli nya gromming set. Terlupa. Sebab aku dah terbeli thermal travel bag. So budget dah lari lari anak kat situ.



Then aku apply member kad sekali. Nanti kalau ada promotion, Boleh dapat 50% diskaun. Bayar RM10 je untuk apply kad ni. Then dia bagi balik dalam bentuk voucher time birthday kita. So tak rugi pun. Untung ada laah. Tapi make sure kena p shopping laa time ada sales tu.



Total damage : RM341.50.

Phewwwww. Nasib lah dah kira siap siap so tak de lah terbuntang sangat bijik mata nak buat keluar duit dari purse. Itupun nasib baik barang barang yang aku beli tu ada diskaun 10 %. Kalau idok lagi mahal la jawab nya.


Mommies yang berminat nak p boleh lah. aku kasi alamat sekali

Marrisa Shoppe
NO.7A, Tingkat 1 pusat perdagangan suri puteri, seksyen 20
40300 shah alam.

Landmark : tak jauh dari Kpj shah alam dah. ke depan sikit je

Hari khamis pulak. Dok survey car seat . Tergaru garu kepala mana nak dapat car seat yang harga affordable. Tengah ada duit ni, dari aku dok melabur dekat benda yang tak sepatut nya. baik lah aku beli siap siap. Lagipun nanti akan travel balik kelantan lah, balik n9 lah. So better lah ada car seat ni tuk simpanan.
tak dapat car seat yang sebijik sejibun macam dalam gambar. tapi nasib dah letak disclaimer siap siap yang color or weight may be different due to available stock. so redha je laaa.
Then dekat fb ada akak suggest suruh usha lazada. Kemain semangat aku p usha. Tengok ada brand sweet cherry yang murah murah. So rembat je la. Di sebab kan budget ada lebih sikit aku rembat sekali milk storage ziplock bag  tu. Harga pun tak de la mahal sangat 2 kotak dapat RM20.60


Dalam masa beberapa hari, beratus ratus habis. Pasrah menyerah sebab mama pun tak shopping lagi tuk diri sendiri. Takat reward diri sendiri dengan makan jeeek. Ok la tu dari tak dapat apa apa kan.

Next target : Baby cot pulak. Orang cakap tak guna sangat. Tapi aku nak jugak.

18 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum lyaa, sheila dah apply gak kad Marissa Shoppe ni! tak sabar tgu promotion time. hiewhiew. btw, awak dah beli apa kat Lazada tu? Carseat eh? sheila nak cari brand sweet cherry gak sebab murah. hihi.. tak sabar nak tolong shopping barang baby untuk mommy to be yang mengirim~~~ hehehe singgah menabung sini.

Huda Luna said...

baby cot guna!

huda ulang alik letak baby dlm cot
demi baby x jatuh or terpenyek tdo sama2

jadi mak yang rajin gigih angkat hee

incik dracula™ said...

beli brang baby?
wahh..
excited nye rasa..
padahal kawin pun blom..haha

O'gosh Iskandar said...

Hihi..mmg x guna sgt baby cot tu...tp layankan aje la .first born kan..

Mek Onie said...

nak dapat baby da kawan kita sorang ni haaaa

Cik Jelita said...

Hehehe...part baby cot tu setuju sangat...nak jugak! dan alhamdulillah terrealisasi sudah...

~Nor Arena~ said...

salam sis.... jalan2 sini yer.

bestnya nk dapt baby dah... jaga diri elok2 taw... :)

ma ❥ said...

wahh shopping barang baby seronok :)

Nursaila Norman said...

seronok kan shopping? at first saila usha brg2 online..tp sbb jiwa mmg xleh ngam dgn shopping online ni, saila pergi je Manjaku. Org ckp g butik ni mahal..tp bg saila takde lah mahal..as long masih mampu, its ok kot :) membeli baju NB. pening kepala sbb nak semua, comel sangats! hehehe..

diana said...

takpe la..lagipun benda2 tu memang nak kena beli pun..kan>???

suezen said...

bestnyer shopping brg baby

Shazwani Ramly said...

Wahhh dah byk barang akak beli utk baby :) tak sabar nak tgk baby comel kak lyaa lahir.

cik hani said...

wah..saya pulak yang eksaited tengok barang baby..hehehe..

Sharz said...

carik tomme tippe punye pencuci botol tue..tapi jauhnye kedai kat shah alam sane.. :)

MaMa Rey said...

kalau ada member card ok la sikit...ada murah sikit lah harganya..

teringat time preg..shopping brg baby plg best hehe

cik mah said...

Alhamdulillah bnyk yg dah setel kan...take carebtau...jemput join GA cik mah ye...

aIEn said...

lya due bile?? bagus2 shopping sket2 xde la koyak nnt =p
ehh breaspump xbeli ke??
ehh lya dh beli botol susu siap2 ke?

aIEn said...

botol susu tu takut anak lya x nak je. mcm airn dulu pun beli TT tu tp Medina xnk. 2 jenis jgk la try at last dia nk yg pigeon nyer =p

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger